Zwangerschapsmasker behandelen? – Utrechtse Schoonheid
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Zwangerschapsmasker behandelen


De beste manier om je zwangerschapsmaker te behandelen

Als je zwanger bent, verandert er veel in je lichaam. Een van deze veranderingen kan een zogenaamd zwangerschapsmasker zijn. Een ander woord hiervoor is melasma. Dit zijn bruine vlekken in het gezicht, die je vooral ziet op je voorhoofd, de wangen, slapen, ogen en op de bovenlip. Je krijgt dus als het ware een masker van donkere vlekken in je gezicht. Deze worden duidelijker in de lente en zomer als je meer in de zon komt. Meestal verdwijnt het zwangerschapsmasker vanzelf na de bevalling. Dit kan echter wel enkele maanden duren. En hoewel je natuurlijk blij bent dat je zwanger bent, hoef je niet blij te zijn met de veranderingen die ermee gepaard gaan. Gelukkig kan de juiste gezichtbehandeling je helpen. Ga je trouwen, terwijl je zwanger bent? Kijk dan ook eens naar onze mogelijkheden voor bruidsmakeup of neem een wimperlift voor een indrukwekkende oogopslag.

 

Wat is de oorzaak van een zwangerschapsmasker?

De precieze oorzaak van een zwangerschapsmasker is onbekend. Er is waarschijnlijk een combinatie van factoren nodig om het te laten ontstaan. Wel komt het alleen bij vrouwen voor en ontstaat het vaak bij een zwangerschap. Vrouwelijke hormonen spelen hierbij een rol. Deze hormonen stimuleren de aanmaak van pigment, wat de donkere vlekken in het gezicht veroorzaakt. Als je de anticonceptiepil gebruikt kan dat ook een zwangerschapsmasker veroorzaken. Door zonlicht wordt dit nog verder versterkt. Vaak ontstaat het zwangerschapsmasker dan ook in de zomer of als je onder de zonnebank gaat terwijl je zwanger bent.

 

Een zwangerschapsmasker voorkomen

De beste manier om een zwangerschapsmasker te voorkomen is uit de zon blijven als je zwanger bent. Het pigment in het masker wordt namelijk aangemaakt onder invloed van de zon. Ga zeker niet onder de zonnebank tijdens je zwangerschap. Natuurlijk hoef je niet je hele zwangerschap binnen te blijven. Als je naar buiten gaat, dan kun je het beste een zonnebrandcrème gebruiken met minimaal factor 50. Als je lang buiten bent, is het een goed idee om elke twee uur opnieuw zonnebrandcrème te smeren. Daarnaast kun je door andere verzorgingsproducten te gebruiken je huid beter ondersteunen. Een huidtherapeut kan jou adviseren welke producten je het beste kunt gebruiken om een zwangerschapsmasker te voorkomen. Als je toch last krijgt van bruine vlekken in je gezicht, dan kan je dezelfde huidtherapeut jouw zwangerschapsmasker behandelen.

 

Zwangerschapmasker behandelen

Een goede huidtherapeut neemt graag de tijd om de juiste behandeling van jouw zwangerschapsmasker samen te stellen. Hij of zij beoordeelt je huid en kijkt wat de oorzaken zijn de van vlekken in je gezicht. Ook is het belangrijk om te kijken hoe gevoelig jouw huid is, zodat bekend is hoe jouw huid op de verschillende behandelingen zal reageren. Dan kan de beste behandelmethode gekozen worden. Mogelijke behandelingen zijn een crème met vitamine C of Retinol, die je zelf aan kunt brengen. Ook kun je kiezen voor een peeling of voor een behandeling met een Dermapen.

 

Hoe kun je een zwangerschapsmasker verwijderen?

Hoewel een zwangerschapsmasker meestal vanzelf weer verdwijnt, wil je hier misschien niet zo lang op wachten. Het kan namelijk wel tot een half jaar na de bevalling duren voordat de vlekken zijn weggetrokken. Gelukkig hoef je niet met een zwangerschapsmasker rond te blijven lopen. Met een dermapen kan de huidtherapeut met kleine naaldjes de huid van je gezicht licht beschadigen. Dit triggert jouw huid om te gaan herstellen. Er wordt meer collageen aangemaakt en het overtollige pigment verdwijnt. Wel is het belangrijk om na de behandeling je huid optimaal te verzorgen, zodat deze optimaal kan herstellen. Door een crème met vitamine C te gebruiken kan het pigment nog verder oplichten, waardoor het zwangerschapsmasker nauwelijks nog zichtbaar zal zijn. Een andere manier om een zwangerschapsmasker te verwijderen is een fruitzuurpeeling. Hiermee worden zuren op je huid aangebracht die diep inwerken en de dode huidcellen verwijderen. Ook de dode huidcellen die dieper in je huid zitten, worden hiermee verwijderd. Dan gaat jouw huid zijn best doen om weer te herstellen, waarbij ook de verstoring van het pigment wordt opgelost. Laat jouw zwangerschapsmasker wel altijd behandelen door een ervaren huidtherapeut. Tijdens je zwangerschap heeft je huid namelijk een andere behandeling nodig.

  Enthousiast geworden?
  Maak een afspraak

  Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
  We zien je graag in de salon.


  Salon tijdelijk gesloten

  De salon is tot eind april gesloten wegens zwangerschapsverlof.

  Online afspraken kunnen wel alvast ingepland worden. De webshop blijft open.

  Bedankt voor uw begrip!

  This will close in 0 seconds

  WhatsApp +31682437778