Wenkbrauwen epileren – Utrechtse Schoonheid
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Wenkbrauwen epileren


Met deze tips kan jij je wenkbrauwen perfect epileren

Je wenkbrauwen epileren maken je ogen opvallender en je blik intenser. Maar zelf je wenkbrauwen epileren is niet makkelijk. Je kan immers alleen met een spiegel de haartjes in je gezicht epileren en moet dus in spiegelbeeld werken. Bovendien moet je niet te veel weghalen en voor de juiste vorm kiezen. Gelukkig hebben wij tips, waarmee ook jij je wenkbrauwen perfect epileert. En als het niet lukt, kan je terecht bij de schoonheidsspecialist, bijvoorbeeld om je wimpers te laten epileren als voorbereiding op je bruidmake-up of als onderdeel van een gezichtsbehandeling.

Je wenkbrauwen epileren in vijf stappen

 

Stap 1: Een goed pincet

Gebruik om je wenkbrauwen te epileren een pincet met een spitse punt. Een brede punt maakt het moeilijker om precies te werken en slechts een haar per keer te verwijderen.

Stap 2: Kies het juiste moment

Epileer je wenkbrauwen als je net onder de douche vandaan komt. Je huid is dan het zachtst, waardoor het epileren minder pijn doet. Als het epileren van je wenkbrauwen toch pijn doet, kan je een ijsklontje tegen je wenkbrauw houden. Dat verdooft een beetje.

Stap 3: Bepaal de vorm

Kam eerst de haartjes van je wenkbrauwen in de groeirichting. Dan bepaal je welke vorm je wenkbrauwen moeten krijgen. Leg een potlood lang de rand van je neusvleugel via de binnenkant van je oog naar je wenkbrauw. Waar het potlood uitkomt, is het begin van je wenkbrauw. Dan kijk je waar de knik in je wenkbrauw zit. Zet hier een puntje. Dan leg je een potlood van je neusvleugel langs de buitenkant van je oog naar je wenkbrauw. Zet een streepje vaan het potlood uitkomt, want dat is het eind van je wenkbrauw.

Stap 4: Bepaal de dikte

Je kunt bijna beginnen, maar eerst beslis je nog hoe dik je wenkbrauwen moeten worden. Als je de eerste keer gaat epileren, kan je je wenkbrauwen het best iets dikker laten. Je kan altijd nog dunner.

Stap 5: De epilatie

Nu je de vorm hebt bepaald, kan je alle haartjes die buiten de aangegeven grenzen vallen epileren. Het is het beste om alleen haartjes aan de onderkant van de wenkbrauwen te epileren en niets van de bovenkant. Dan blijft de natuurlijke vorm beter behouden.

Je wenkbrauwen laten epileren

Als je twijfelt of je zelf de juiste vorm kunt epileren, dan kan je voor de eerste keer ook je wenkbrauwen laten epileren bij de schoonheidsspecialiste. De schoonheidsspecialiste is ervaren met het epileer pincet en kan jouw wenkbrauwen perfect in vorm maken. Daarna hoef jij nog maar een ding te doen, je wenkbrauwen bijwerken. Je hoeft alleen de terug groeiende haartjes te epileren die makkelijk te herkennen zijn. Natuurlijk kan je ook regelmatig je wenkbrauwen laten epileren door de schoonheidsspecialiste. Dan hoef je zelf helemaal niet meer te doen. En als je dan toch bij de schoonheidsspecialist bent, vraag dan meteen naar de mogelijkheden voor een wimperlift of een huid verbeterende behandeling

    Enthousiast geworden?
    Maak een afspraak

    Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
    We zien je graag in de salon.


    WhatsApp +31682437778