Welke vitamines voor huidverbetering – Utrechtse Schoonheid
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Welke vitamines voor huidverbetering


Welke vitamines zijn goed voor huidverbetering?

Iedereen weet dat vitamines belangrijk zijn voor je gezondheid. Je krijgt er energie van en je weerstand verbetert. Maar wist je dat bepaalde vitamines ook werken tegen huidproblemen? Je kan je huid letterlijk gezond eten.

Welke vitamines zijn belangrijk voor huidverbetering?

Als je vitamines voor huidverbetering wil nemen, kan je je het beste richten op antioxidanten. Antioxidanten zitten in groente en fruit om te zorgen dat ze niet verkleuren. Dit zijn de vitamines A, C en E. Vitamines C is in wateroplosbaar en werkt uitstekend tegen huidveroudering. Vitamine E verbetert de doorbloeding van je huid en verstevigt het bindweefsel. Vitamine A versnelt de huidvernieuwing en voorkomt fijne lijntjes. Ook verschillende B-vitamines zijn belangrijk voor je huid. B2, B3, B5, B6 en B8 maken bijvoorbeeld de cellen in je huid sterker en zijn daarom een uitstekende behandeling tegen rimpels.

In welke voeding zitten vitamines voor huidverbetering?

Vitamines kunnen op twee manier in aanraking komen met je huid. Je kan ze op de huid smeren op via je voeding binnenkrijgen. Voor meer vitamine A moet je vooral wortels, broccoli en spinazie eten. Hier zit bètacaroteen in, waarvan je lichaam vitamine A kan maken. Voor vitamine B moet je vooral noten, vis en peulvruchten eten. Vitamine C vind je in de meeste groente en fruit, maar vooral citrusvruchten zijn echte vitamine C bommetjes. Vitamine E vind je vooral in dierlijke producten zoals eieren en zuivel maar ook in ongebrande noten. Als je liever een crème smeert, gebruik dan een crème met retinol. Dit is namelijk een andere naam voor vitamine A. Een vitamine A serum als onderdeel van je gezichtsbehandeling zorgt voor een zacht en gezonde huid. Er zijn ook verschillende serums verkrijgbaar met vitamine B, die je huid hydrateren en herstellen.

    Enthousiast geworden?
    Maak een afspraak

    Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
    We zien je graag in de salon.


    WhatsApp chat