Vroegtijdige huidveroudering – Utrechtse Schoonheid
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Vroegtijdige huidveroudering


Wat is vroegtijdige huidveroudering en hoe kan je dat voorkomen?

Iedereen krijgt met huidveroudering te maken. Dat is een natuurlijk proces om als je ouder wordt last te last krijg huidproblemen als fijne lijntjes, rimpels onder de ogen en pigment vlekken. Maar sommige mensen krijgen al vroeger last van deze tekenen van huidveroudering. Hoe komt dat en hoe kan je vroegtijdige huidveroudering voorkomen?

De oorzaken en oplossingen van vroegtijdige huidveroudering

Je kan iets pas voorkomen als je weet wat de oorzaak is. Dat geldt ook voor vroegtijdige huidveroudering. Daarom hebben we verschillende oorzaken voor je op een rij gezet en vertellen we je hoe je deze oorzaken kunt voorkomen of vroegtijdige huidveroudering kan behandelen.

 1. Roken en drinken

Iedereen weet wel dat roken en drinken niet goed voor je is. Roken en drinken is niet alleen ongezond, het veroorzaakt ook vroegtijdige huidveroudering. Alcohol en nicotine belemmeren bijvoorbeeld dat voedingsstoffen door je lichaam worden verspreid. Je huid wordt dus minder gevoed, waardoor je sneller last krijgt van rimpels en fijne lijntjes. Bovendien krijg je door roken meer rimpels rondom je mond door de manier waarop je de sigaret in je mond houdt. Daardoor zie je er veel ouder uit dan je daadwerkelijk bent. De beste manier om huidveroudering door roken en alcohol tegen te gaan is natuurlijk te stoppen met roken en drinken.

 1. Zon

Naast roken en drinken is de zon de meest voorkomende oorzaak van huidveroudering. Als je huid te veel wordt blootgesteld aan de zon beschadigen je huidcellen. Dit veroorzaakt niet alleen rimpels, maar ook pigmentvlekken in je huid. Om vroegtijdige huidveroudering door de zon te voorkomen blijf je uit de zon als deze op zijn sterkst is en gebruik je een dagcrème met een spf-factor. Andersom kan kou trouwens ook voor huidveroudering zorgen. Kou droogt je huid uit en op een droge huid zijn rimpels veel zichtbaarder. Een verzorgende rimpelbehandeling is dan de beste oplossing. Gebruik amandelolie tegen huidveroudering of vraag je schoonheidsspecialiste naar de beste gezichtsbehandeling.

 1. Voeding

Je voeding heeft een grote invloed op je huid. Niet alleen kan je door verkeerde voeding meer last krijgen van puistjes, er zijn ook voedingsmiddelen die vroegtijdige huidveroudering veroorzaken. Door te matigen met vet, suiker en bewerkte voedingsmiddelen ondersteun je je huid. Eet daarnaast voldoende groente en fruit. Als je zelf gezond bent, ziet je huid er namelijk ook gezonder en jonger uit.

 1. Gewicht

Als je dun bent, heb je minder vet onder de huid. Daardoor krijg je eerder rimpels. Als je ouder wordt, kun je dus beter iets zwaarder zijn, maar ook weer niet te zwaar. Als je zwaarder was en snel bent afgevallen, zal je ook merken dat je meer rimpels krijgt. Je huid is namelijk uitgerekt door je hogere gewicht en moet weer strakker worden. Daar gaat wat tijd overheen, maar vaak zal de huid na veel afvallen nooit helemaal strak en rimpelloos worden.

  Enthousiast geworden?
  Maak een afspraak

  Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
  We zien je graag in de salon.


  Salon tijdelijk gesloten

  De salon is tot eind april gesloten wegens zwangerschapsverlof.

  Online afspraken kunnen wel alvast ingepland worden. De webshop blijft open.

  Bedankt voor uw begrip!

  This will close in 0 seconds

  WhatsApp +31682437778