Visolie tegen huidveroudering – Utrechtse Schoonheid
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Visolie tegen huidveroudering


Hoe werkt visolie tegen huidveroudering?

Visolie wordt een wondermiddel voor je huid genoemd. Het bevat namelijk veel omega 3. Deze vetzuren zorgen dat je huid glad en zacht wordt of blijft. Hierdoor werkt visolie goed tegen huidveroudering. Ook werkt visolie uitstekend tegen onzuiverheden in je huid. Daardoor krijg je minder puistjes, heb je minder last van psoriasis en kan zelfs het eczeem in je gezicht verminderen. Visolie is dus een oplossing voor diverse huidproblemen. En het mooiste is, je hebt geen dure crème of gezichtsbehandeling nodig om van deze voordelen te profiteren, want visolie zit gewoon in je voeding. Genoeg redenen om wat extra aandacht te besteden van dit wondermiddel voor huidverbetering.

Je voeding en je huid

Iedereen die weleens problemen heeft met zijn of haar huid, weet dat voeding een grote invloed heeft. Natuurlijk wordt de gezondheid van je huid ook voor een deel erfelijk bepaald, maar een gezond voedingspatroon helpt wel mee. In veel bewerkte voeding vind je omega 6 vetzuren. Als je deze vetzuren te veel binnenkrijgt, krijg je eerder last van ontstekingen in je huid. Helaas zitten deze vetzuren precies in dingen die erg lekker zijn, zoals koekjes, chips en saus. Is al het vet dan slecht? Nee, want visolie is juist goed voor je huid en je huid heeft vet nodig op gehydrateerd te blijven. Visolie bevat vooral omega 3 vetzuren, die juist werken tegen acne en je huid glad maken. Het is daarom belangrijk om voldoende voeding met omega 3 te eten, waarmee je de slechte invloed van omega 6 tegen kan gaan.

Wat doet visolie met je huid?

Visolie heeft verschillende invloeden om je huid. Visolie maakt de bovenste laag van je huid, de hoornlaag, zacht. Hierdoor wordt de huid soepeler waardoor minder rimpels onder de ogen en oneffenheden ontstaan. Visolie werkt dus tegen huidveroudering. Het bevordert de doorbloeding van de huid, waardoor de huidcellen gezonder zijn en afvalstoffen beter worden afgevoerd. Visolie zorgt dat je huid minder vet is, waardoor je minder last hebt van verstopte talgklieren die uitgroeien tot puistjes. Daarnaast gaat het een droge huid en cellulitis tegen. Door het gebruik van visolie krijg je dus een gezonde en stralende huid, die er jonger uitziet. Visolie werkt het beste van binnenuit, dus als je het via je voeding of supplementen binnenkrijgt. Er zijn ook crèmes die omega 3 bevatten, maar de werking hiervan wordt betwist. Rechtstreeks visolie op je huid smeren raden we af, want visolie stinkt behoorlijk.

Wat doet visolie tegen huidveroudering?

Huidveroudering tegengaan zal nooit helemaal lukken. Iedereen wordt immers ouder en daar hoort het ouder worden van je huid ook bij. Maar je kunt de huidveroudering wel vertragen door goed voor je huid te zorgen. Visolie is daar een uitstekend middel voor. Zoals hierboven gezegd zorgt visolie ervoor dat je huid soepeler blijft en minder droog wordt. In een soepele huid ontstaan minder snel rimpels. Je huid veert namelijk makkelijker terug in zijn oude vorm. Bovendien zijn ze zichtbaarder als de huid droog is. Omdat visolie een droge huid tegen gaat, zorgt het ook dat rimpels minder zichtbaar zijn. Daarnaast wordt je huid gevoed, waardoor de aanmaak van nieuwe huidcellen wordt gestimuleerd. Dit zorgt ervoor dat de tekenen van huidveroudering door visolie minder zichtbaar worden en je huid er jonger uit ziet.

In welke voeding zit visolie?

Er zijn verschillende voedingsmiddelen die veel visolie en omega 3 bevatten. Je vindt visolie vooral in vette vis. Vette vis is bijvoorbeeld zalm, makreel, sardientjes, haring en tonijn. Deze vissen passen uitstekend in een gezond voedingspatroon. Je kan bijvoorbeeld wat tonijn toevoegen aan een lekkere salade. Gerookte makreel is heerlijk op een broodje. Als avondeten is een zalmmoot uit de oven met pasta niet te versmaden. Sardientjes of ansjovis zijn een heerlijke toevoeging aan je zelfgemaakte pizza. De mogelijkheden zijn eindeloos. Toch valt het niet mee om door het eten van vis elke dag voldoende visolie binnen te krijgen. Daarom zijn er ook voedingssupplementen met visolie tegen huidveroudering.

Voedingssupplementen met visolie tegen huidveroudering

Voedingssupplementen met visolie zijn in verschillende vormen verkrijgbaar. Je kunt een flesje met visolie kopen, waarvan je elke dag een lepel in kunt nemen. Ook kan je een lepel visolie door je ontbijt roeren of over je salade doen. De smaak van visolie is zacht, waardoor je dit nauwelijks proeft als je het goed door je eten mengt. Als je een lepel visolie niet aanlokkelijk vindt, dan zijn er ook capsules. Hier zit de visolie in een capsules, die in je maag oplost. De capsule bevat meestal de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid, zodat je meteen klaar bent. Je neemt zo’n capsule in met een glas water. De visolie komt pas in je maag vrij, waardoor je niks proeft. Zo kan je wel profiteren van de voordelen van visolie, maar heb je geen last van de vissige smaak.

    Enthousiast geworden?
    Maak een afspraak

    Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
    We zien je graag in de salon.


    WhatsApp chat