Slaaprimpels verwijderen – Utrechtse Schoonheid
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Slaaprimpels verwijderen


Hoe kun je het beste slaaprimpels verwijderen?

Ben jij een vaste slaper en lig je vaak in dezelfde houding? Dan heb je waarschijnlijk last van slaaprimpels. Vaak zijn deze rimpels ergeren aan een kant van het gezicht, omdat dat de kant is waarop je slaapt. Onder invloed van huidveroudering worden de rimpels langzaam dieper. Gelukkig weten wij wat te doen tegen slaaprimpels om ze te verminderen of te verwijderen. Met een gezichtsbehandeling wordt het natuurlijke herstelvermogen van je huid geactiveerd, waardoor nieuwe huidcellen worden aangemaakt die je huid weer soepel maken. Zo’n behandeling werkt ook goed om andere rimpels te verwijderen, zoals lachrimpels. Bovendien zorgt de vernieuwing van je huid ook voor minder pigment vlekken en andere tekenen van huidveroudering.

Wat zijn slaaprimpels?

Slaaprimpels zijn rimpels die ontstaan doordat je tijdens het slapen uren op dezelfde kant van je gezicht ligt. Doordat je op een kussen ligt, vervormt je gezicht waarbij vouwen ontstaan. Hierdoor ontstaan fijne lijnen in het gezicht. Deze zijn vooral goed te zien als je net bent opgestaan, maar op jonge leeftijd trekken ze snel wel. Door huidveroudering worden de lijnen steeds dieper en blijven ze continu zichtbaar. Bij vrouwen ontstaan op latere leeftijd ook rimpels in het decolleté. Slaaprimpels zijn goed te herkennen, omdat ze verticaal lopen, terwijl de meeste rimpels horizontale lijnen zijn. Vrijwel iedereen krijgt slaaprimpels, want iedereen slaapt. Vooral zij- en buikslapers hebben last van rimpels, omdat in deze houding de meeste druk op het gezicht komt. Wat te doen tegen slaaprimpels? Wij hebben het antwoord.

Slaaprimpels verminderen

Allereerst zou je op je rug kunnen slapen om slaprimpels te voorkomen. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan, want de meeste hebben een voorkeurshouding tijdens het slapen. Je kunt misschien wel in slaap vallen op je rug, maar al slapend zal je je naar je zij draaien. Je kunt jezelf dwingen om op je rug te slapen door kussens naast je te leggen zodat je niet om kunt draaien. Maar het risico is dat je dan helemaal niet meer slaapt. En van te weinig slaap krijg je weer rimpels. Je kan ook kiezen voor een speciaal anti-rimpel kussen. Deze vermindert de druk en wrijving tussen je gezicht en het kussen, waardoor slaaprimpels verminderen en er geen nieuwe ontstaan.

Hoe kan je slaaprimpels verwijderen?

Als je al rimpels hebt, dan wordt het tijd om je slaaprimpels te verwijderen. Gelukkig zijn daar helemaal geen vervelend ingrepen of enge injecties voor nodig. Een goede verzorging van je huid met de juiste producten is alles wat je nodig hebt. Gebruik bijvoorbeeld een goede crème met retinol. Retinol stimuleert de aanmaak van collageen in de huid, waardoor de rimpels op natuurlijk wijze worden opgevuld. Bij diepe rimpels is dit echter vaak niet voldoende. Een huidtherapeut kan je adviseren wat de beste aanpak is. Een behandeling met een dermapen kan helpen tegen de slaaprimpels in je gezicht. Door middel van kleine naaldjes wordt je huid licht beschadigd. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om collageen en elastine aan te maken. Je huid wordt weer soepel en rimpels verdwijnen.

    Enthousiast geworden?
    Maak een afspraak

    Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
    We zien je graag in de salon.


    WhatsApp +31682437778