De mooiste bruidsmake-up voor jouw grote dag
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Bruidsmake-up

Daar komt de bruid… gefeliciteerd met je bruiloft! Utrechtse Schoonheid zorgt ervoor dat jij op deze bijzondere dag het stralende middelpunt bent!

Op deze bijzondere dag zal je er zeker prachtig uitzien.
De jurk en het kapsel zijn hierbij erg belangrijk, maar vergeet vooral de bruidsmake-up niet. De bruidsmake-up is de finishing touch en dit zal je de hele dag laten stralen. Bij de bruidsmake-up van je bruiloft moet je je vooral prettig voelen. Het is niet de bedoeling dat je de foto’s terugkijkt en jezelf niet eens herkent.

Proefmake-up

De ene bruid houdt van een naturelle uitstraling, de andere verrast haar aanstaande graag met een gewaagde look. In de salon van Utrechse Schoonheid kijken we tijdens de proefsessie naar jouw wensen als bride-to-be en naar wat jou laat stralen.

We bespreken dan wat je wel en wat je vooral niet wilt. Het is een goed idee om foto’s of plaatjes mee te nemen van je jurk, bloemen, kapsel of andere accessoires. Dan zal ik de ene helft van je gezicht opmaken zoals je zelf in gedachte hebt, op de andere helft wil ik je graag laten zien wat mijn idee is. Eventueel kan ik foto’s van je maken en mailen, zodat je deze later nog eens terug kunt kijken.

Neem een vriendin, zus en/of (schoon)moeder mee, dat is wel zo gezellig en ze kunnen je helpen met adviseren.

Utrechtse Schoonheid

’s Avonds een zwaardere make-up? Of vind je het prettig als je make-up tussendoor een keer wordt bijgewerkt? Kies dan voor de touch-up! Ik kom dan naar je toe om je make-up bij te werken of compleet te veranderen.

Op de trouwdag

Op je trouwdag kom ik naar de afgesproken locatie en breng ik de bruidsmake-up aan, zoals afgesproken bij de proefmake-up. Natuurlijk is er ook de mogelijkheid om je moeder, schoonmoeder, vriendinnen of andere familieleden op te maken.

De mooiste bruidsmake-up voor jouw grote dag

Je bruiloft is de mooiste dag van je leven, waarbij je het gevoel wilt hebben dat je in een sprookje leeft als een prinses die met haar prins (of prinses) gaat trouwen. Dit betekent dat je niet alleen in een prachtige jurk naar het altaar wilt struinen, maar ook je bruidsmake-up moeten perfect zitten. Immers zorgen deze details ervoor dat jij de ogen van de aanwezigen trekt, waardoor de ideale basis wordt gelegd voor een geslaagd huwelijk. Wat is bruidsmake-up precies, welke soorten bruiloft make-up zijn er allemaal en met welke bruidsmake-up prijzen moet je rekening houden?

Bruidsmake-up

Bij een bruiloft zijn de jurk en het juiste kapsel uiteraard belangrijke factoren voor een succesverhaal, maar vergeet vooral niet de make-up van de bruid. Immers vormt dit de finishing touch en het zorgt ervoor dat jij de hele dag zult stralen op de belangrijkste dag van je leven. Het is bovenal belangrijk dat je je prettig voelt bij de make-up die je draagt voor de bruiloft. Je wilt natuurlijk wel met een goed gevoel de foto's van jouw bruiloft terugkijken en jezelf erin terugzien en herkennen. Deze foto's zul je nog jaren later bekijken.

De belangrijke toevoeging van bruidsmake-up

Bruidsstyling is een bijzonder vak en je moet ook zorgvuldig een professional kiezen die voldoet in jouw behoeften en wensen. Wanneer dit is gelukt, kun jij de perfecte look creëren voor jouw trouwdag, welke past bij jouw stijl en zo het geluk dat jij uitstraalt optimaal kan versterken. Het kan net de mooiste accenten in jouw gezicht benadrukken, waardoor de aanwezigen en jouw aanstaande helemaal omver geblazen worden en jij in het middelpunt van de belangstelling staat. Deze make-up kan een aanvulling zijn op bijvoorbeeld een wimperlift.

Soorten bruiloft make-up

De soort trouwmake-up die je het beste kunt gebruiken voor jouw grote dag hangt voor een groot deel af van de kleur van je ogen, aangezien het hier goed op moet aansluiten, waarnaast je huidtype een belangrijke factor vormt. Je kunt gebruikmaken van allerlei soorten make-up, waarbij je het beste kunt beginnen met een basis laag van een combinatie van een primer, een foundation, een concealer en een bronzer. Deze verbergen de poriën en donkere tinten in je huid en onder je ogen en zorgen zo voor een egale uitstraling. Vervolgens kun je blush aanbrengen, om wat kleur op je wangen te brengen, en highlighter, om bepaalde componenten goed te accentueren. Tevens kunnen deze make-up onderdelen acne littekens verminderen. Om jouw ogen op te lichten, kun je oogschaduw gebruiken, waterproof mascara (voor het geval je een traantje moet laten tijdens de ceremonie!) en een oogpotlood of een eyeliner. Deze make-up voor je ogen kan ook rimpels onder de ogen verminderen en pigment vlekken camoufleren. Wanneer je je wimpers extra volume wilt geven, kun je ook nepwimpers opdoen, maar zorg ervoor dat je het natuurlijk houdt. Door middel van een lippotlood worden ook jouw lippen geaccentueerd, wat je kunt aanvullen met lipstick. Genoeg keuze dus!

Tips voor de make-up voor jouw bruiloft

De volgende tips kun je gebruiken om jouw bruidsmake-up helemaal te perfectioneren:
 • Kies de kleuren waarbij jij je helemaal comfortabel voelt. Blijf dicht bij jezelf, zodat jij niet later terugkijkt naar de foto's en jezelf niet herkent.
 • Natuurlijk licht benadrukt jouw natuurlijke schoonheid, dus houd bij voorkeur je make-up licht en fris en laat de natuur zijn werk doen.
 • Bedenk ver van tevoren al welke trouwmake-up je wilt dragen, zodat je je hier op de dag zelf niet meer druk om hoeft te maken. Blader bijvoorbeeld een keer door wat tijdschriften heen en kijk uitgebreid op Pinterest voor de beste look voor jou.
 • Kijk bij het aanbrengen van blush ook goed of het op de plek zit waar je normaal ook bloost, voor het natuurlijke effect.
 • Buiten mascara is het het beste om zwart te vermijden in je make-up, omdat dit een hard effect geeft. Vervang dit bij voorkeur met zachtere kleuren, zoals bruin.
 • Gebruik een primer vóór het aanbrengen van foundation om ervoor te zorgen dat het de hele dag goed blijft zitten en de zichtbaarheid van poriën en huidproblemen geminimaliseerd wordt.
 • Breng een matterende poeder aan, maar gebruik hier niet te veel van.
 • Stop niet met je bruidsmake-up bij je kaak, maar neem ook je hals, borst en nek mee om een contrast in kleur te vermijden.
 • Kies voor waterproof make-up op je bruiloft, want het weer kan altijd plotseling omslaan en het kan ook voorkomen dat je een emotioneel moment beleeft.
 • Vermijd de zonnebank, aangezien dit het contrast met je jurk alleen maar groter maakt en er een risico is op verbranding en het ontwikkelen van huidveroudering, wat erg moeilijk te verbergen is.

Bruidsmake-up prijzen

Je kunt zelf je eigen bruiloft make-up aanbrengen, maar het is ook mogelijk om een professional in te schakelen die bruidsmake-up aan huis kan verzorgen, waardoor jij hier geen stress om hoeft te hebben en helemaal in de watten wordt gelegd. De kosten van bruidsmake-up lopen hierdoor wel wat hoger op. Een professionele styliste op het gebied van bruidsmake-up rekent een gemiddeld uurtarief van 60 tot 100 euro per uur dat zij aan het werk is. Dit soort bruiloft stylistes verzorgen je gehele make-up en zijn meestal minimaal anderhalf en maximaal twee uur bezig. Hierbij is de reistijd echter niet meegerekend. Het is verstandig om ook een proefsessie te houden, zodat je op de grote dag precies weet wat er moet gebeuren. Deze proefsessie duurt gemiddeld drie uur, wat een totale duur van maximaal vijf uur betekent. Zo kom je uiteindelijk op een bedrag van gemiddeld 300 tot 500 euro aan bruidsmake-up kosten voor het complete pakket

Mineralogie producten

Utrechtse schoonheid werkt met de producten van Mineralogie de make-up bestaat 100% uit natuurlijke ingrediënten. Waar andere merken vaak de huid afsluiten waardoor steeds vroeger en vaker allergieën ontstaan en de huid sneller veroudert doordat het de huid verstikt en de huidstofwisseling verstoort. Deze minerale make-up geeft je huid een prachtige, natuurlijke egale uitstraling zonder dat je het voelt en ziet zitten. Mineralogie 100% minerale make-up verfijnt de poriën, werkt ontstekingsremmend en geeft door haar bijzondere formule-samenstelling veel minder kans op irritaties doordat er geen talk, kleur- en parfumstoffen inzit.

Portfolio

US-Homepage-3
Stephanie Lith
_MG_2886 2
_MG_2486
76853036-f7df-4091-aee9-3e2519fed30d
Bruiloft Rik en Jacqueline -8945
Bruiloft Rik en Jacqueline -5702
bruidsmake-up
bruid
IMG_1211
IMG_1208
naamloos (61 van 238)-2
naamloos (185 van 238)
naamloos (60 van 238)
naamloos (90 van 238)
previous arrow
next arrow
US-Homepage-3
Stephanie Lith
_MG_2886 2
_MG_2486
76853036-f7df-4091-aee9-3e2519fed30d
Bruiloft Rik en Jacqueline -8945
Bruiloft Rik en Jacqueline -5702
bruidsmake-up
bruid
IMG_1211
IMG_1208
naamloos (61 van 238)-2
naamloos (185 van 238)
naamloos (60 van 238)
naamloos (90 van 238)
previous arrow
next arrow

  Enthousiast geworden?
  Maak een afspraak

  Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
  We zien je graag in de salon.


  WhatsApp +31682437778