Bio peeling – Utrechtse Schoonheid
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Wat is een Bio Peeling en hoe werkt het?

Bio Peeling is een kruidenpeeling, waarbij een mix van kruiden, zeewier en algen op de huid aangebracht worden. Deze kruiden en maritieme extracten zetten de huid aan tot regeneratie, waardoor de huid zichzelf van binnenuit gaat herstellen, met een zichtbaar resultaat. Onze SalonnePro Biopeeling bevat GEEN waterstofperoxide!

Door middel van een massage worden de heilzame stoffen uit de kruidenmix optimaal door de huid opgenomen. Direct na de behandeling is de huid diep gereinigd en voelt de huid zeer glad en zacht aan. Als nabehandeling wordt een masker en verzorging aangebracht, welke past bij het huidtype. Ter bescherming wordt een zonnefactor aangebracht.

Algen en kruiden

Wat een Bio peeling zo uniek maakt, is het gebruik van 100% natuurlijke mix van Algen en kruiden.
De mix is een poeder, die vlak voor het gebruik ‘geactiveerd’ wordt met de Bio peel gel.
Door de algen en kruiden samen te voegen met de gel, veranderd de cellulaire structuur van de algen en kruiden, waardoor deze erg goed opgenomen kunnen worden door de huid.

Wat gebeurt er na de Bio Peeling?

Ongeveer 5 dagen na de behandeling gaat de huid lichtelijk schilferen.
De mate van schilfering is per persoon verschillend en afhankelijk van het huidtype.
De huid voelt in deze periode vaak ook wat droger aan.
Tijdens deze fase worden dode huidcellen losgelaten en wordt de nieuwe, frisse huid zichtbaar.
Een volle crème houdt de huid soepel, gaat droogheid tegen en zorgt ervoor dat schilfertjes minder zichtbaar zijn.
Voor intensieve resultaten wordt aangeraden om meerdere Bio Peel behandelingen in kuurverband te ondergaan.
Daarna volstaat een periodieke onderhoudsbehandeling om het resultaat te behouden.

Wat kan men bereiken met een Bio peeling?

 • Fijnere poriënstructuur
 • Gladdere huid, gladstrijken van lijntjes
 • Verhelderen van hyperpigmentatie
 • Verbeteren van het acne-huidbeeld
 • Kalmeren van een onrustige huid
 • Intens opfrissen van een doffe, vale huid.

 

Een bio peeling tegen pigmentvlekken

Een peeling is een goede behandeling tegen pigmentvlekken. Het stimuleert de celvernieuwing en zorgt voor een egale, gladde en jong uitziende huid.

Omdat een bio peeling met fruitzuren de vernieuwing van je huid als het ware activeert, kan het je pigmentvlekken verminderen. Een peeling werkt tegen huidveroudering en pigmentvlekken, omdat de vernieuwing van de huidcellen door de behandeling wordt gestimuleerd. De cellen met te veel pigment zullen hierdoor vervangen worden door nieuwe cellen. Daarnaast gebruik je een peeling voor pigmentvlekken om je dagelijkse huidverzorging beter in je huid te laten doordringen. Een crème met vitamine C kan het pigment door de peeling beter laten oplichten, waardoor de vlekken minder zichtbaar zijn. Het beste resultaat van de fruitzuurpeeling haal je als je de behandeling een aantal keer herhaalt. Tussendoor moet je huid goed rusten en herstellen. Overigens helpt een bio peeling niet alleen tegen rimpels maar ook tegen andere huidproblemen, zoals acné littekens en rimpels onder de ogen.

 

Chemische peeling voor pigmentvlekken

Voor een nog effectievere behandelingen van je pigmentvlekken kies je voor een peeling met waterstofperoxide. Waterstofperoxide staat bekend om zijn blekende werking en wordt ook gebruikt om bijvoorbeeld haar te blonderen. Door waterstofperoxide tegen pigmentvlekken te combineren met een peeling, kan de waterstofperoxide in de pigmentvlekken doordringen en ze laten verbleken. Zo worden de vlekken steeds lichter. Bovendien kan de peeling door de gebruikte bestanddelen dieper in de huidlagen doordringen. Zo wordt het overtollige pigment uit de huid afgevoerd en verdwijnen de pigmentvlekken. De peeling stimuleert daarnaast de verjonging van de huid, waardoor nieuwe pigmentvlekken minder snel ontstaan. Maar een jongere huid heeft nog meer voordelen. De huid wordt weer strakker en gladder en de teint wordt egaler. Hierdoor voelt je huid niet alleen heerlijk zacht en jong, hij ziet er ook zo uit.

  Enthousiast geworden?
  Maak een afspraak

  Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
  We zien je graag in de salon.


  WhatsApp chat