Rosacea behandeling? – Utrechtse Schoonheid
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Rosacea behandeling


Wat is rosacea?

Bij rosacea ontstaat er roodheid en een ontstekingsreactie in het gezicht. Het is het meest zichtbaar rondom de wangen, neus, kin en voorhoofd. Vaak hebben vrouwen van de leeftijd 30 tot 60 jaar last van deze huidaandoening. Je hebt bij rosacea in het gezicht dus last van algemene roodheid en zichtbare kleine vaatjes. Door dit laatste lijkt rosacea een beetje op couperose. Ook kun je bij rosacea last hebben van kleine puistjes, bultjes of misschien zelfs grote ontstekingen van de huid. Andere veelvoorkomende klachten zijn een branderig gevoel van de gezichtshuid, droogheid, een grove huidstructuur en geïrriteerde ogen, alsof er een stofje in je oog zit dat maar niet weggaat. Rosacea is chronisch en de oorzaak van deze huidaandoening is nog steeds niet helemaal bekend. Wel is duidelijk dat er bepaalde factoren zijn die rosacea kunnen verergeren. Deze factoren zijn: uv-straling, stress, gevoeligheid voor bepaalde voedingsmiddelen of geneesmiddelen en plotselinge temperatuurverschillen.

Welke rosacea behandelingen zijn er mogelijk?

Rosacea kan erg vervelend zijn, maar gelukkig zijn er een aantal huidverbeterende behandelingen mogelijk. Zo kan een peeling met fruitzuur of een andere chemische peeling erg effectief zijn om de ontstekingen te verminderen en de algehele conditie en structuur van de huid te verbeteren. Het resultaat is een egalere huid en verminderde roodheid. Voor een optimaal resultaat wordt een kuur van meerdere behandelingen aangeraden. Ook kan de samenstelling van de gebruikte fruitzuren per behandeling verschillen, want dit hangt af van de conditie van je huid.

Rosacea behandeling bij Utrechtse Schoonheid

Laat je rosacea behandelen bij Utrechtse Schoonheid, dan ben je ervan verzekerd dat je in goede handen bent! De schoonheidsspecialiste start altijd met een intake consult. Een persoonlijke aanpak en een behandelplan op maat is namelijk erg belangrijk, omdat iedere huid anders is. Tijdens het intakegesprek wordt er goed gekeken naar wat jouw huid nodig heeft. Ook is er ruimte om alle vragen te stellen en krijg je uiteraard informatie over de behandeling zelf. Daarnaast krijg je advies in welke verzorgingsproducten je het beste voor, tijdens en na de behandeling kunt gebruiken om je huid te ondersteunen. Voor de behandeling wordt je huid diep gereinigd waarbij make-up en (on)zichtbaar vuil wordt weggehaald. Na de reiniging volgt de peeling, welke wordt aangebracht met een kwastje of gaasje. De peeling kan op je huid prikkelen en een beetje branderig en warm aanvoelen. Dit is normaal en zal vanzelf weer wegtrekken. Na de peeling wordt je huid gekalmeerd en verzorgd. Je huid blijft nog een tijdje rood en warm (maximaal een dag). Daarom wordt afgeraden om de eerste 48 uur te gaan sporten of naar de sauna of het zwembad te gaan. Ook is het van belang dat je de zonnebank en fel zonlicht vermijdt. Probeer je huid dus met rust te laten en ga er absoluut niet aan krabben of plukken. Na enkele dagen merk je dat je huid begint te schilferen. Dit zijn de dode huidcellen en dit proces kan tot ongeveer een week duren. Wederom is het belangrijk dat je niet aan de schilfertjes gaat plukken. Heb nog even geduld en blijf intussen met SPF 30 of hoger smeren.

Zelf rosacea natuurlijk behandelen

Vraag je je af of rosacea natuurlijk behandelen ook een mogelijkheid is? Er zijn wel een aantal dingen die je zelf kunt doen om rosacea klachten minder erg te maken:

 • Vermijd zonlicht zoveel mogelijk en smeer altijd met een zonnebrandcrème die je beschermt tegen UVA en UVB.
 • Gebruik geen reguliere zeep voor je gezicht. Je kunt beter voor een milde reiniger gaan. Je gezichtshuid is namelijk een stuk gevoeliger en kan flink uitdrogen als je normale zeep gebruikt. Utrechtse Schoonheid kan je adviseren welke milde reinigingsproducten geschikt zijn voor rosacea in het gezicht.
 • Vermijd (te) vettige crèmes, maar kies er wel eentje die vochtinbrengend is.
 • Qua make-up kun je een groene concealer gebruiken die de roodheid neutraliseert. Utrechtse Schoonheid geeft trouwens ook uitgebreid make-up advies als je last van rosacea hebt. Vraag hier dus gerust naar als je een afspraak in de salon maakt!
 • Mensen die last hebben van rosacea kunnen ook last van droge ogen krijgen. Gebruik eventueel oogdruppels speciaal bedoeld voor droge ogen om dit een beetje te verminderen.

 

  Enthousiast geworden?
  Maak een afspraak

  Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
  We zien je graag in de salon.


  WhatsApp +31682437778