Rimpels op wangen effectief verwijderen
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Rimpels op wangen effectief verwijderen

 

Rimpels kunnen zich op allerlei plekken op het lichaam vestigen en zo ook op de wangen in het gezicht. Rimpels op je wangen geven vaak een verouderde, vermoeide uitstraling en worden geassocieerd met huidveroudering. Dit zorgt er ook voor dat mensen optisch gezien een stuk ouder lijken en rimpels op de wangen kunnen zich op allerlei manieren uiten.

Zodoende willen veel mensen rimpels op hun wangen verminderen of verwijderen, wat kan door middel van diverse behandelingen en door vroegtijdig te beginnen met wangrimpels voorkomen. Hoe ontstaan rimpels op de wangen en wat kun je eraan doen om ze te verwijderen?

De oorzaak van rimpels wangen

Wangrimpels zorgen voor een vermoeide, verouderde uitstraling en komen vaak voor bij slanke mensen met weinig vet in hun gezicht. Bij vollere gezichten worden zulk soort neerwaartse lijnen minder snel gevormd. Naarmate iemand ouder wordt, wordt de productie van collageen en elastine verminderd, welke stoffen zorgen voor het inwendige karkas van de huid. Door een afname van deze stoffen wordt de huid minder elastisch en stevig en zo kunnen er plooien in de wangen vormen.

Deze plooien worden vooral zichtbaar in iemand zijn of haar mimiek, dus tijdens het lachen en praten. Jonge mensen kunnen ook rimpels in de wangen ontwikkelen indien hun mimiek erg actief is. Echter, hierbij is de huid nog wel vrij stevig, waardoor de lachlijnen vanzelf zullen verdwijnen wanneer het gezicht in rust is.

Na het 35ste levensjaar verdwijnt er steeds meer vet uit het gezicht en de gezichtsbotten beginnen ook te krimpen. Hierdoor verliest de huid, die al minder stevig wordt, ook nog haar ondergrond. Zodoende wordt de huid in feite te ruim en dit leidt tot rimpels in de wangen. De huid in het gezicht zal namelijk mee glijden met de zwaartekracht en geeft een extra verzwakking, met diepere lijnen op de wangen tot gevolg.

Mensen met een wat voller gezicht hebben meer onderhuids vetweefsel, waardoor de huid minder snel rimpelt. Het kan wel gebeuren dat het gezicht meer richting de kaaklijn zakt, waardoor hamsterwangen en een onderkin kunnen ontstaan.

Rimpels wangen: mogelijke behandelingen

 

 1. Bindweefselmassage

Beginnende wangrimpels kunnen al rond je 30ste levensjaar ontwikkelen en zijn goed te behandelen door huidverbeterende behandeling, zoals een regelmatige bindweefselmassage. Hierbij wordt de huid verstevigd en strakker gemaakt door het stimuleren van de aanmaak van bindweefsel en het zorgt zodoende voor extra steun in de wangen. Doordat tijdens deze leeftijd het onderhuids vetweefsel nog intact is, is er voldoende steun voor de huid.

 

 1. Hoogwaardige hyaluronzuren

Daarnaast kan hydratatie door middel van hoogwaardige hyaluronzuren en stimulatie van de aanmaak van collageen en elastine ingezet worden. Rond het 30ste levensjaar is dit al wel voldoende om rimpels op de wangen te verwijderen.

 

 1. Bindweefselmassage of microdermabrasie

Rond je 40ste levensjaar kunnen er meer statische rimpels ontwikkelen, wat lijnen zijn die ook in rust op de wangen zichtbaar blijven. Dit is een teken van beginnende huidbeschadiging en deze rimpels in de wangen kun je verminderen met onder andere een bindweefselmassage of microdermabrasie, welke voor een betere circulatie en huidstructuur zorgen. Op deze manier wordt de huid verstevigd en gaat zo niet meer plooien.

Nadat iemand 40 is geworden, beginnen de gezichtsbotten te krimpen en verdwijnt het onderhuids vetweefsel, waardoor een andere aanpak vereist is om rimpels op de wangen te verminderen. Zo is het ook belangrijk om voldoende vitamine C en andere supplementen binnen te krijgen, om het lichaam te ondersteunen in de gezondheid. Dit is overigens ook belangrijk om een zwangerschapsmasker te behandelen.

Rimpels wangen: methoden om het te voorkomen

Je kunt je daarnaast ook richten op het voorkomen van wangrimpels door middel van een goede bescherming tegen zonlicht. Immers zorgt veel UV-straling voor een snellere afname van de collageen en elastine en dus voor een versnelde huidveroudering. In de wintermaanden kun je overstappen naar een vitamine A crème, wat rimpels tegengaat door middel van huidverbetering. Deze crème is op doktersrecept te verkrijgen, maar ook bij een huidspecialist dus vraag een dokter of specialist om advies hierover.

  Enthousiast geworden?
  Maak een afspraak

  Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
  We zien je graag in de salon.


  WhatsApp chat