Rimpels opvullen – Utrechtse Schoonheid
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Rimpels opvullen


Rimpels opvullen

Als jij last hebt van rimpels in je gezicht zijn er allerlei crèmes en gezichtsbehandelingen die je huid weer kunnen verjongen. De behandelingen zijn vooral succesvol bij fijne lijntjes en rimpels. Als je rimpels dieper zijn, dan helpen deze behandelingen meestal niet voldoende. Dan kan je je rimpels laten opvullen. Gelukkig hoef je daarvoor niet naar onnatuurlijke stoffen te grijpen, die je huid kunnen beschadigen of waar je een allergische reactie op kan reageren. Er zijn genoeg manieren om rimpels op te vullen met natuurlijke en lichaamseigen materialen die net zo goed werken. Na een grondige huidanalyse kan je huidtherapeut adviseren welke huidverbeterende behandeling voor jou het beste is.

 

Waarom ontstaan rimpels?

Rimpels ontstaan als de huid ouder wordt. Dat gebeurt niet alleen door het ouder worden zelf, maar ook onder invloed van de zon en andere factoren. Hierdoor neemt het collageen en elastine af in je huid. Ook verdwijnt het hyaluronzuur uit de huid. Hierdoor droogt de huid sneller uit en worden cellen minder snel vernieuwd. Je huid wordt dunner en slapper en kan minder goed herstellen. Rimpels die op jongere leeftijd nog wegtrokken, trekken nu niet meer weg. De huid wordt slapper en gaat meer hangen, waardoor er meer vouwen en rimpels ontstaan.

 

Hoe kan ik zelf rimpels voorkomen?

Rimpels zijn dus het gevolg van huidveroudering. Dit is een natuurlijk proces, wat je nooit helemaal tegen kan gaan. Wel kan je met je levensstijl zorgen dat de huidveroudering wat wordt vertraagd. De zon in een belangrijke factor bij huidveroudering, zeker in het gezicht. Door een dagcrème te gebruiken met een UV-filter en de zon te vermijden, kan je de invloed van de zon verminderen. Ook roken en alcohol versnellen huidveroudering. Verder kun je door groente en fruit te eten en voldoende water te drinken je lichaam en je huid gezond houden. Ook stress is niet goed voor je huid. Zorg dus regelmatig voor ontspanning en laat stress niet te veel oplopen.

 

Rimpels behandeling

Met een behandeling tegen huidveroudering kan je fijne rimpels en lijnen behandelen. Met een fruitzuurpeeling of microdermabrasie haal je de toplaag van je huid met dode huidcellen weg, waardoor je huid weer strakker wordt en de rimpels verminderen. Ook behandelingen die de aanmaak van collageen en elastine stimuleren kunnen rimpels verminderen. Deze behandelingen helpen echter voornamelijk tegen fijne rimpels. Als je last hebt van diepere rimpels, dan zijn deze behandelingen vaak niet voldoende. Om je rimpels dan te verwijderen moet je ze opvullen

 

Rimpels opvullen

Diepe rimpels in het gezicht kan je opvullen met een zogenaamde filler. Deze behandeling wordt vaak gebruikt bij fronsrimpels en kraaienpootjes, rimpels rond de mond en de plooi tussen je neus en je lippen. Een rimpel is ten slotte een vouw in de huid en als je deze opvult, is hij minder of zelfs helemaal niet meer zichtbaar. Om rimpels op te vullen kan je verschillende methodes gebruiken. Waarschijnlijk heb je wel eens gehoord van behandelingen met botox of siliconen. Botox verlamt de spiertjes in je gezicht, waardoor de rimpels verdwijnen. Siliconen vullen de rimpels op, maar het is een onnatuurlijke stof waardoor de kans op allergische reacties groot is. Gelukkig zijn er ook minder ingrijpende behandelingen met natuurlijke middelen waarmee je je kan rimpels aanzienlijk verminderen. Je kan het zelf doen met een crème of een huidtherapeut inschakelen om je rimpels op te vullen met hyaluronzuur.

 

Rimpels opvullen met crème

Rimpels opvallen met een crème is mogelijk, maar alleen bij fijne lijntjes en rimpels. Diepere rimpels gaan helaas niet weg met een crème. Voor je fijne lijntjes gebruik je een crème met retinol. Dit is een ander woord voor vitamine A. Het stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen, waardoor je huid geëgaliseerd wordt en rimpels verminderen. Ook hyaluronzuur zorgt ervoor dat je huid meer vocht vasthoudt, waardoor de huid dikker wordt en rimpels worden opgevuld. Een crème met fruitzuren verwijdert dode huidcellen van de bovenste lagen van de huid. Hiervoor worden de fijne lijntjes gladder.

 

Rimpels opvullen met hyaluronzuur

Rimpels in de huid ontstaan vaak door een te kort aan hyaluronzuur. Dit zuur zit in de middelste laag van je huid en zorgt voor de hydratatie van de huid. Zonder dit zuur wordt je huid dus droger en minder elastisch, waardoor je sneller rimpels krijgt. Een crème met hyaluronzuur is dan echter niet voldoende werkzaam. Als de huidtherapeut jouw rimpels gaat opvullen met hyaluronzuur dan wordt het zuur met een injectie in de rimpel aangebracht. Op deze manier wordt de rimpel opgevuld. Omdat hyaluronzuur ook door je lichaam zelf wordt aangemaakt, krijg je niet of nauwelijks een reactie op het geïnjecteerde zuur. Het nadeel is, dat het zuur wordt afgebroken, zodat je de behandeling regelmatig moet herhalen. Hoe lang dat duurt is per persoon verschillend, maar gemiddeld moet de behandeling elke negen maanden worden herhaald. Er zijn verschillende soorten hyaluronzuur met verschillende concentraties en diktes. De huidtherapeut kan je adviseren welke het beste is voor jouw rimpels.

 

Wat gaat rimpels opvullen kosten?

Er zijn dus meerdere behandelingen mogelijk om je rimpels op te vullen. De kosten voor deze behandelingen lopen erg uiteen. Als je je huid zelf behandelt met een crème is dit natuurlijk veel goedkoper dan een behandeling door een huidtherapeut. Ook een behandeling met hyaluronzuur injectie kan in kosten verschillen. De therapeut zal voordat een behandeling wordt beginnen altijd eerst je huid beoordelen. Dan kan vastgesteld worden welke behandeling het beste is en hoeveel injecties er nodig zouden zijn. Dan kan de therapeut je ook vertellen wat de kosten zullen zijn van de behandeling. Hou er wel rekening mee dat de behandeling regelmatig herhaald moet worden voor een blijvend resultaat. Dat kan een keer in het jaar zijn, als jouw lichaam het hyaluronzuur niet zo snel afbreekt, maar het kan ook twee keer in het jaar zijn.

    Enthousiast geworden?
    Maak een afspraak

    Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
    We zien je graag in de salon.


    WhatsApp +31682437778