Rimpels onder ogen ? – Utrechtse Schoonheid

Rimpels onder ogen


Rimpels onder de ogen: wat te doen?

Rimpels onder de ogen zijn volkomen normaal naarmate je ouder wordt. Je huid wordt namelijk slapper met de leeftijd, waardoor lijntjes en scheurtjes in het huidoppervlak tevoorschijn komen. Misschien vind je dit niet zo fraai, dus zijn er gelukkig een aantal tips die je helpen om de rimpels onder de ogen te verminderen!

Oorzaken van rimpels onder de ogen

De huid rondom je ogen is wat dunner dan de rest van je gezicht en lichaam, dus vandaar dat rimpels zich hier ook sneller vormen. Daarnaast heeft de huid rondom je ogen veel minder talgklieren, waardoor het soms moeite heeft om vocht vast te houden. Het gevolg is een droge huid rondom de ogen, zeker naarmate je ouder wordt. De huid verliest dan ook elasticiteit. Bepaalde factoren verergeren de rimpels rond de ogen. Als je bijvoorbeeld steeds in de zon kijkt of regelmatig in je ogen wrijft, dan kan dit ervoor zorgen dat je sneller rimpels krijgt. Rimpels onder de ogen door vermoeidheid komt ook vaak voor. Ook als je je gezicht schoonmaakt en hard boent bij de ogen om je mascara eraf te halen, dan is dat natuurlijk niet goed.

Tips om zelf rimpels onder de ogen te verminderen

Er zijn een aantal dingen die je zelf kunt doen om de rimpels rond de ogen te verminderen. Deze delen we hieronder:

Tip 1: Niet in je ogen wrijven/samenknijpen

De eerste tip is om te proberen niet je ogen samen te knijpen of erin te wrijven. Rimpels onder de ogen door vermoeidheid of slechte ogen komt namelijk vaak voor. Je spieren raken dan overwerkt doordat je niet goed kunt zien en de huid wordt steeds uitgerekt door het wrijven. Rust dus voldoende en zorg dat je bril en/of lenzen de juiste sterkte hebben.

Tip 2: Draag een zonnebril en gebruik SPF

Iedereen weet dat de zon schadelijk is voor de huid en dat je er dus ook vroegtijdig rimpels bij de oogleden en aan de zij- en onderkant van kunt krijgen. Draag daarom altijd een zonnebril om je ogen te beschermen en smeer altijd met een SPF.

Tip 3: Stop met roken

Deze derde tip is een open deur, maar toch doen veel mensen het nog steeds niet: stoppen met roken! Roken is ontzettend slecht voor je gezondheid en ook je huid wordt er dus zeker niet blij van. Je huid gaat er versneld van verouderen, waardoor rimpels rond de ogen zich ook sneller vormen.

Tip 4: Streef een gezonde levensstijl na

In het verlengde van de vorige tip is het beter om een gezonde levensstijl na te streven. Eet gezond, zodat je alle vitamines, mineralen en gezonde vetten binnenkrijgt. Drink daarnaast voldoende water om je lichaam gehydrateerd te houden. Een goede vochtbalans zorgt ook voor minder rimpels onder de ogen.

Tip 5: Gebruik oogcrème

Rimpels onder de ogen kun je met crème helpen voorkomen of verminderen. Speciale oogcrèmes zijn wat dat betreft beter dan reguliere gezichtscrèmes omdat deze veel te vet zijn voor onder de ogen, waardoor de rimpeltjes alleen maar meer zichtbaar worden.

Professionele hulp bij rimpels onder de ogen behandelen

Volg je bovenstaande tips al op, maar heb je toch nog veel rimpels rond de ogen en wil je hier van af komen? Dan kun je ook huidveroudering tegengaan door professionele hulp van Utrechtse Schoonheid in te schakelen. De salon biedt verschillende behandelingen om rimpels rond de ogen te verminderen of zelfs helemaal te doen laten verdwijnen. Onze geavanceerde microneedling behandeling met de Dermapen 4 is bijvoorbeeld geschikt om de fijne lijntjes en rimpeltjes rondom de ogen tegen te gaan. Ben je ook benieuwd naar welke beautybehandeling het beste bij jou past om rimpels rond de ogen te bestrijden? Maak dan snel een afspraak voor een persoonlijk intakegesprek, waarbij de schoonheidsspecialist analyseert waar jouw huid het beste van opknapt!

    Enthousiast geworden?
    Maak een afspraak

    Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
    We zien je graag in de salon.


    WhatsApp +31682437778