rimpels handen verminderen – Utrechtse Schoonheid
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

rimpels handen verminderen


Hoe kan je rimpels op je handen verminderen?

Je gezicht zegt veel over je leeftijd, maar vergeet ook je handen niet. Je hebt er vast ook wel eens een gezien, een actrice die door plastische chirurgie een gezicht heeft alsof ze veertig is, maar handen die haar echte leeftijd boven de zeventig verraden. Als jij er jong en vitaal uit wil blijven zien, is het dus belangrijk niet alleen je gezicht te verzorgen met crèmes en andere gezichtsbehandelingen maar ook de rimpels op je handen te verminderen. De huid op je handen is namelijk dunner, waardoor er sneller rimpels ontstaan. Maar hoe verminder je de rimpels op je handen?

Rimpels op je handen voorkomen

Het is makkelijker om rimpels te voorkomen dan om ze verminderen of zelfs te verwijderen. Er zijn een paar bekende oorzaken van huidveroudering en rimpels die je zelf kan voorkomen. Een belangrijke oorzaak is de zon. Als je huid veel wordt blootgesteld aan de zon ontstaat er zonneschade in de huid. Hierdoor krijg je sneller rimpels en pigmentvlekken op je huid. Je huid van je handen en je gezicht komen het meest in aanraking met de zon, omdat deze delen van je lichaam meestal niet bedekt woorden door kleding. Smeer daarom je handen altijd in met zonnebrandcrème als je naar buiten gaat. Niet alleen in de zomer maar ook in de winter, want ook dan kan de zon behoorlijk fel zijn. Zo bescherm je je handen tegen schade en vertraag je de huidveroudering.

Rimpels van je handen verminderen

Zelfs als je je handen goed beschermt tegen de zon, zal je huidveroudering niet helemaal tegen kunnen houden. Je wordt immers ouder en daar hoort ook veroudering van de huid bij. Maar de rimpels op je handen kan je op verschillende manieren behandelen om de rimpels te behandelen. Bij fijne lijntjes smeer je je handen in met een handcrème met vitamine C. Vitamine C stimuleert namelijk de aanmaak van collageen. Dit is een bindweefsel in je huid, dat zorgt voor stevigheid en volume en daarmee rimpels voorkomt en minder zichtbaar maakt. Bij diepere rimpels is een crème echter niet meer afdoende. De schoonheidsspecialist heeft echter verschillende rimpelbehandelingen die de rimpels van je handen verminderen.

Behandeling tegen rimpels op je handen

De behandeling om rimpels op je handen te verminderen zijn voor een deel hetzelfde als de behandelingen tegen rimpels op je gezicht. Je kan bijvoorbeeld een fruitzuurpeeling laten doen. Hierbij worden fruitzuren aangebracht op je huid, waardoor de bovenste laag met dode huidcellen loskomt. De onderliggende laag bestaat uit jongere cellen, die elastischer zijn. Daardoor worden je rimpels minder. Bij een microneedling behandeling worden er minuscule gaatjes in je huid van je handen geprikt. Hierdoor wordt de huid gestimuleerd om te vernieuwen en neemt je huid verzorgende ingrediënten van een crème beter op. Zo krijg je een beter gehydrateerde huid, waardoor rimpels minder duidelijk worden.

    Enthousiast geworden?
    Maak een afspraak

    Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
    We zien je graag in de salon.


    WhatsApp +31682437778