Rimpels handen verminderen – Utrechtse Schoonheid

Rimpels handen verminderen


Rimpels op je handen verminderen

Er is een hele industrie aan crèmes, maskers en behandelingen om de huid van het gezicht er jonger en stralender uit te laten zien. Maar de handen worden vaak vergeten als het gaat om huidveroudering tegengaan. En dat terwijl uit onderzoek is gebleken dat de huid op je handen sneller veroudert dan je huid op andere plekken van je lichaam. Bovendien zijn je handen veel in het zicht. Dus heeft het weinig zin om met een gezichtsbehandeling de rimpels onder de ogen te verwijderen, maar de rimpels op je handen met rust te laten. Gelukkig kan je ook de rimpels van je handen verminderen.

Waarom krijg je sneller rimpels op je handen?

De huid van je handen is erg dun. Er zit bijna geen ondersteunend weefsel onder en je hebt maar weinig vet op je handen. Bovendien heeft de huid op je handen behoorlijk wat te verduren. Je handen worden veel blootgesteld aan de zon en aan schoonmaakmiddelen die niet altijd even goed zijn voor je huid. De huid op je handen kan dus wel wat extra zorg gebruiken, zeker als je rimpels op je handen wil voorkomen.

Rimpels op je handen voorkomen

Bij rimpels is het altijd makkelijker om ze te voorkomen dat om ze weer te genezen. Hoewel je veroudering van de huid op je handen nooit helemaal tegen kan houden, kan je het wel vertragen. Daarvoor moet je je handen beschermen tegen de zon. Smeer je handen dus in met een zonnebrandcrème als je in de zon komt. En niet alleen in de zomer als het warm is, maar altijd als je naar buiten gaat. Daarnaast kan je je handen verzorgen met een voedende handcrème. Daardoor blijft de huid op je handen soepel en krijg je minder snel rimpels op je handen.

Rimpels van je handen verminderen

Als je eenmaal rimpels hebt, dat kan je deze nog steeds verminderen met de juiste crème. Gebruik bijvoorbeeld een crème of serum met vitamine C. Vitamine C stimuleert de aanmaak van collageen in je huid. Collageen vult je huid op en zorgt dat je huid elastisch is, waardoor rimpels minder zichtbaar worden. Bovendien beschermt vitamine C je huid tegen zonneschade. Vitamine A wordt meestal retinol genoemd, als het in een crème wordt gebruikt. Een handcrème met vitamine A vertraagt de afbraak van collageen en elastine. Smeer je handen ’s avonds in voordat je gaat slapen. Dan kan de handcrème het beste intrekken en kan je huid herstellen terwijl je slaapt.

De rimpels op je handen verminderen zonder crème

Naast een verzorgende crème verminderen de rimpels op je handen ook als je gezond eet. Goede voeding werkt tegen huidveroudering. Vitamine C en A helpen je huid namelijk ook gezond te blijven als je ze met je voeding binnenkrijgt. Een gevarieerd voedingspatroon met voldoende groente en fruit zorgt dat je genoeg vitamines en antioxidanten binnenkrijgt. Daarnaast kan je rimpels verminderen door dagelijks je huid te masseren. Je stimuleert de doorbloeding van je huid en zorgt dat de cellen sneller verjongen.

    Enthousiast geworden?
    Maak een afspraak

    Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
    We zien je graag in de salon.


    WhatsApp +31682437778