Lijntjes en rimpels bovenlip verminderen en verwijderen
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Rimpels bovenlip


Lijntjes en rimpels bovenlip verminderen en verwijderen

Rimpels kunnen overal in de huid ontstaan en zo is het ook mogelijk dat jij last krijgt van rimpels in de bovenlip. Zulk soort rimpels om de mond ontwikkelen zich door diverse oorzaken en komen voor in de vorm van lijntjes in de bovenlip, liprimpels en rimpels rond de mond. Dit fenomeen een teken van huidveroudering en er zijn diverse manieren waarop je het effectief tegen kunt gaan.

Zo vraag jij je misschien af hoe je bovenlip rimpels kunt verwijderen, camoufleren of laten behandelen. Immers zijn er diverse manieren om mondrimpels te verminderen en/of verwijderen, waar jij achter komt in dit artikel.

De oorzaak van bovenlip en mondrimpels

Mondrimpels kunnen op diverse manieren ontstaan, zoals door stress, een verkeerde houding, ouderdom, erfelijke aanleg, te veel zonnen of een ongezonde levensstijl. Rimpels in de bovenlip kunnen de leeftijd van iemand optisch gezien aanzienlijk verhogen en verwijzen naar een vroegtijdige veroudering. Een grote oorzaak van lijntjes in de bovenlip is de gewoonte van roken. Zo kunnen er bij vaste rokers snel rooklijntjes en rookrimpels rond de mond ontstaan. Dit komt door de beweging die rokers op regelmatige basis maken tijdens het roken met hun mond, waardoor bepaalde spieren regelmatig in een bepaalde beweging worden gebracht, met rokersrimpels als gevolg.

Rokerslijntjes verminderen, verwijderen en behandelen

Rokerslijntjes in je bovenlip kun je allereerst laten behandelen door middel van een bindweefselmassage, waarbij de circulatie in de huid en zo de huidconditie wordt verbeterd. Door deze aanpak worden de lippen steviger en komt er meer spanning te staan op de huid, waardoor de rokerslijntjes natuurlijk opgevuld worden. Tevens voorkomt het de verergering van rokerslijntjes en er zijn grote verschillen in de rokerslijntjes voor en na een behandeling. Een behandeling met een soortgelijk effect is het ondergaan van een fruitzuren behandeling om de huid te verstevigen.

Voor rookrimpels verwijderen is het ondergaan van een microdermabrasie ook een optie. Dit is een mechanische peeling, waarmee dode huidcellen worden verwijderd. Zo krijgt de huid een gecontroleerde, nauwkeurige behandeling om een gladdere, soepelere en stevigere huid te realiseren en de rimpels in de bovenlip definitief te verwijderen.

Manieren om rimpels bovenlip te camoufleren

Mensen zoeken vaak naar manieren om rimpels in de lippen te verminderen of verwijderen, wat in de eerste plaats mogelijk is door rimpels in de bovenlip te camoufleren. Op deze manier kun je lijntjes rond de mond verwijderen op een tijdelijke basis. Je kunt hiervoor de volgende tips volgen:

 • Bij het toedienen van een concealer of een foundation kun je het beste voor een lichtere tint kiezen dan je natuurlijke huidskleur, aangezien de schaduw van rimpels dan beter wordt gecamoufleerd.
 • Breng daarnaast blush hoger aan op de jukbeenderen of gebruik oogmake-up in combinatie met een wimperlift, waardoor de focus van je mond verplaatst wordt naar je ogen.
 • Gebruik een lippenstift en lippotlood om de lippen voller te laten lijken en de lijntjes boven je bovenlip minder op te laten vallen. Deze tools zorgen ervoor dat je rimpels rond de mond kunt opvullen.
 • Experimenteer met camouflage voor rimpels in je lippen verwijderen en kijk wat het beste werkt voor jou. Dit is bijvoorbeeld handig wanneer je bruidsmake-up wilt gaan gebruiken.

Deze camouflagemethoden kunnen ook helpen om acne littekens te verwijderen.

Manieren om rimpels bovenlip te verwijderen of verminderen

Lip rimpels verwijderen is ook mogelijk door een aantal voorzorgsmaatregelen te nemen in het dagelijks leven, waardoor je rimpels in de bovenlip natuurlijk kunt verwijderen. We hebben zelf veel invloed op de gezondheid van onze eigen huid door bijvoorbeeld het gebruiken van de juiste huidverzorging. De beste crème voor rimpels in de bovenlip verminderen, verschilt per persoon, maar kan een groot effect hebben. Volg daarnaast de volgende tips om rimpels rond de mond te verminderen en verwijderen:

 • Gebruik elke dag een SPF om je huid tegen de zon te beschermen.
 • Eet gevarieerd en gezond en sport regelmatig. Zorg er ook voor dat je voldoende gehydrateerd blijft.
 • Gebruik de juiste supplementen om de conditie van je huid te versterken.
 • Zet anti-aging producten in, welke voedende ingrediënten zoals creatine, hyaluronzuur en aminozuren bevatten. Deze dragen bij aan de vernieuwing van de huid.
 • Stop met roken.
 • Masseer regelmatig de spieren om de mond om de doorbloeding van je huid te stimuleren, zoals een bindweefselmassage!

De kosten van rimpels rond de mond behandelen

Rimpels bij de mond behandelen of verminderen, kan dus op diverse manieren. Aan professionele behandelingen zit echter wel een bepaald prijskaartje vast. Het behandelen van rimpels in de bovenlip brengt kosten met zich mee. Voor een botoxbehandeling betaal je al snel 100 tot 200 euro, waarnaast een laserbehandeling gemiddeld ook 200 euro kost. Indien je een peeling voor rimpels bij de mond ondergaat, betaal je ongeveer 50 euro.

  Enthousiast geworden?
  Maak een afspraak

  Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
  We zien je graag in de salon.


  WhatsApp chat