Rimpel crème mannen – Utrechtse Schoonheid
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Rimpel crème mannen


Rimpel crème voor mannen

Als het gaat om crèmes tegen rimpels wordt er vooral gedacht aan vrouwen die van hun rimpels af willen. Maar ook mannen krijgen last van rimpels, hoewel vaak pas op latere leeftijd dan vrouwen. Mannen hebben namelijk een andere huid dan vrouwen. De huid is dikker en ze verliezen de hormonen die de huid beschermen langzamer dan vrouwen, waardoor huidveroudering pas later om de hoek komt kijken. Als mannen rimpels krijgen, dan zie je ze vooral op het voorhoofd en tussen de wenkbrauwen. Vaak zijn de rimpels om het voorhoofd dieper dan bij vrouwen. Ook verschijnen er rimpels onder de ogen. Als je als man iets aan de rimpels wil doen, dan is het niet handig om de crème van je vriendin te pakken. Dit is niet de beste keuze voor jouw huid. Gelukkig zijn er ook speciale anti rimpel crèmes voor mannen.

Huidveroudering bij mannen

Iedereen weet dat mannen en vrouwen niet hetzelfde zijn. Dat geld niet alleen voor lichaamsbouw en karakter, ook de huid van mannen en vrouwen verschilt. Daardoor verloopt huidveroudering ook anders. Mannen hebben een grotere opening voor hun ogen in hun schedel. Daarom hebben ze sneller diepliggende ogen met rimpels rondom. Daarnaast hebben mannen meer spieren in hun voorhoofd. Daarom hebben ze sneller last van diepe fronsrimpels. Ze fronsen vaker en door de huid steeds op dezelfde manier te plooien, ontstaat uiteindelijk een rimpel. Deze fronsrimpel zorgt er niet alleen voor dat je er ouder uitziet, het geeft je ook een norser uiterlijk.

De mannenhuid

Naast een andere structuur onder de huid hebben mannen ook een andere talgproductie. Ze hebben grotere poriën en produceren meer talg. De talgproductie wordt namelijk onder andere beïnvloed door het mannelijke hormoon testosteron. Hierdoor hebben mannen eerder last van acné en acné littekens, maar het zorgt er ook voor dat mannen minder snel een droge huid hebben. En dat betekent weer dat ze minder snel last krijgen van rimpels. Oestrogeen, het vrouwelijke hormoon, zorgt juist voor een drogere huid. Door al deze verschillen in de huid van mannen en vrouwen heb je dus een hele andere rimpelbehandeling nodig, ook omdat de rimpels vaak op andere plekken ontstaan. Hiervoor kan je naar de schoonheidsspecialist voor een gezichtsbehandeling die ook je rimpels aanpakt. Maar je kan fijne rimpels ook thuis behandelen met een goede rimpel crème voor mannen.

Waar ontstaan de meeste rimpels bij mannen?

Iedereen krijgt rimpels, mannen en vrouwen. Maar de plek van deze rimpels verschilt wel. Zoals gezegd krijgen mannen door hun gespierde gezicht sneller diepe rimpels in het voorhoofd. Ook zijn de rimpels rondom de ogen vaak dieper. Vrouwen krijgen eerder last van rimpels rond de mond en onderaan de wangen. Ook bij mannen zijn er verschillende factoren die bepalen of je vroeg rimpels krijgt of niet. Roken, te veel zon en overmatig drinken zorgen er allemaal voor dat je huid sneller veroudert. Als je dit matigt, werkt dat beter dan de beste anti rimpel crème voor mannen. Gebruik zonnebrandcrème om je gezicht te beschermen tegen zonneschade als je naar buiten gaat, ook als het bewolkt is. Ook stress zorgt ervoor dat je huid sneller ouder wordt, dus vermijd stress zo veel mogelijk en zorg voor regelmatige ontspanning.

Wat kan je aan rimpels bij mannen doen?

Als je van je rimpels af wil, hoef je niet meteen naar botox of andere injecties te grijpen. Hoewel botox bij mannen best goed helpt tegen fronsrimpels, omdat het de spieren in je gezicht verzwakt, waardoor de rimpels glad trekken. Maar het is een behoorlijk ingrijpende behandeling, die je ook nog eens regelmatig moet herhalen. Een speciale rimpel crème voor mannen is dan een beter idee, zeker als je rimpels nog niet zo diep zijn. Het is belangrijk om een antirimpelcrème te gebruiken die speciaal is ontwikkeld voor mannen. Alleen dan heb je de optimale werking. Maar hoe herken je een goede rimpel crème voor mannen?

De juiste rimpel crème voor mannen kiezen

Allereerst moet er op de verpakking staan dat de crème speciaal voor mannen is. Dat kan even zoeken zijn, want hoe oneerlijk ook, de meeste verzorgingsproducten en crèmes zijn nu eenmaal ontwikkeld voor vrouwen. Een crème voor mannen houdt er bijvoorbeeld rekening mee dat de huid vetter is en voegt dus minder vet toe. Daarnaast zijn er een paar bestanddelen, die bewezen werken tegen rimpels bij mannen en andere tekenen van huidveroudering. We zetten er een paar voor je op een rij.

Vitamine C

Vitamine C is een sterke antioxidant. De vitamine gaat huidveroudering tegen door de collageenproductie te stimuleren. Collageen zit onder je huid en zorgt voor volume, waardoor je huid er strakker uitziet. Daardoor ontstaan minder rimpels. Ook neutraliseert vitamine C vrije radicalen. Vrije radicalen worden in je huid aangemaakt onder invloed van de zon en zorgen ervoor dat je huid sneller veroudert. Vitamine C voorkomt dat. Daarnaast gaat het pigmentvlekken in je huid tegen, een ander teken van huidveroudering.

Retinol

Retinol is een vitamine A-zuur. Er zijn verschillende soorten vitamine A-zuur, maar retinol is een van de meest werkzame vormen op je huid. Ook retinol stimuleert de aanmaak van collageen in je huid, waardoor je huid soepel blijft en zijn volume behoudt. Hierdoor heb je minder last van rimpels en zie je er jonger uit. Op recept kan je speciale retinol-crèmes krijgen met een hoge dosering om huidproblemen op te lossen. In de rimpel crèmes voor mannen die je in de winkel vindt, is de dosering lager. Maar ook deze crèmes helpen je rimpels te verminderen.

Linoleenzuur

Linoleenzuur helpt bij de vernieuwing van de huidcellen. Door de celvernieuwing in je huid te verbeteren wordt je huid zachter en ziet deze er jonger uit. Bovendien is je huid beter beschermd tegen slechte invloeden van buitenaf. Je huid droogt minder snel uit. Een droge huid is een van de oorzaken van het ontstaan van rimpels. Een gehydrateerde huid is strakker en soepeler, waardoor rimpels verminderen.

  Enthousiast geworden?
  Maak een afspraak

  Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
  We zien je graag in de salon.


  Salon tijdelijk gesloten

  De salon is tot eind april gesloten wegens zwangerschapsverlof.

  Online afspraken kunnen wel alvast ingepland worden. De webshop blijft open.

  Bedankt voor uw begrip!

  This will close in 0 seconds

  WhatsApp +31682437778