puisten verwijderen – Utrechtse Schoonheid
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

puisten verwijderen


Hoe kan je puisten verwijderen zonder het erger te maken?

De huidtherapeut kan je helpen met een behandeling van je puistjes. Met een gezichtsbehandeling wordt je huid diep gereinigd. Je kunt ook samen met een vriendin gaan voor een duo gezichtsbehandeling. Wel zo gezellig. De huidverbetering door de behandeling zal je versteld doen staan, want niet alleen je puistjes zullen verminderen. De gezichtbehandeling helpt ook tegen rimpels en kan rode vlekken door rosacea of couperose verminderen.

 

Wat zijn puisten eigenlijk?

Puistjes zijn kleine ontstekingen in de huid. Ze ontstaan meestal rond de talgklieren. Het is een rood bultje onder je huid met een wit puntje. Bij elk haartje in je gezicht zit een talgklier. Deze maakt talg om je huid te beschermen en soepel te houden. Als je te veel talg aanmaakt, kan dit je poriën verstoppen. Hierdoor blijft vuil achter in de huid, waardoor bacteriën zich kunnen vermenigvuldigen. Daardoor ontstaat er een ontsteking in de huid, een puistje. Als je een puistje ziet, beginnen vaak je handen al te jeuken om hem uit te knijpen, maar het is belangrijk om je te beheersen. Bij het uitknijpen kun je namelijk de omliggende huid beschadigen.

 

Hoe kan je puistjes in je hals en gezicht voorkomen?

Puistjes kunnen overal op je lichaam voorkomen, maar je vindt ze het meeste op je kin, je voorhoofd, je wangen en in je hals. Dit zijn namelijk de vetste delen van je gezicht, waardoor je poriën hier het makkelijkst verstopt raken. Door hormoonschommelingen kan de aanmaak van talg veranderen, waardoor je meer puistjes krijgt. Ook als je erg gestrest, kun je last krijgen van puistjes. Daarnaast krijg je sneller last van puistjes als je je huid niet goed reinigt, waardoor er vuil en achtergebleven talg zich kan ophopen in de poriën. De beste manier om het ontstaan van puistjes te voorkomen is je huid goed reinigen. Reinig je hals en gezicht als je opstaat en weer als je naar bed gaat. Daarnaast is goede voeding en genoeg water drinken erg belangrijk. Ook vitamine C en zink zijn belangrijk om je huid gezond te houden.

 

Jeugdpuistjes behandelen

In de puberteit worden puistjes vaak erger. Door de schommelingen in de hormonen raakt ook de aanmaak van talg in de war. Daarom hebben pubers meer last van een vette huid, waardoor puistjes ontstaan. Ook is dit de leeftijd waarop acne ontstaat. Je jeugdpuistjes kun je zelf behandelen door twee keer per dag te reinigen en te verzorgen. Eerst maakt je je gezicht schoon met een speciale reiniger tegen jeugdpuistjes. Na de reiniging gebruik je een toner om je poriën weer af te sluiten, zodat er geen vuil in op kan hopen. Omdat je bij het reinigen alle beschermende talg hebt verwijderd, moet je daarna je huid verzorgen met een nacht- of dagcrème. Af en toe kun je je huid nog wat extra verzorgen door te scrubben of een masker te nemen.

 

Hoe kun je puistjes het beste verwijderen?

Hoewel het lastig is om je in te houden, is het niet goed om puistjes uit te knijpen. Dat kan de omliggende huid beschadigen of je kunt de ontsteking juist verder onder de huid duwen. Bovendien verspreid je de bacteriën alleen maar meer over de huid, waardoor nieuwe puistjes kunnen ontstaan. Ook krabben aan de puistjes is uit den boze. Om je puistjes te laten verwijderen ga je naar een huidtherapeut. Welke behandeling het beste is om puistjes te verwijderen is afhankelijk van hoeveel puistjes je hebt en waar ze vooral voorkomen. Voor elke plek waar jouw puistjes zitten, is een andere behandeling het beste.

 

Puistjes op de kin

Puistjes op de kin ontstaan vaak onder invloed van hormonen, waardoor je huid op de kin vetter wordt. De beste behandeling is jouw huid elke dag goed te reinigen en te verzorgen. Jouw huidtherapeut kan je aanraden welk middel het beste is voor jouw huid.

 

Puistjes om de hoofdhuid

Puistjes op de hoofdhuid tussen je haar kunnen vervelend en pijnlijk zijn. Reinigen is vaak lastig, omdat je haar in de weg zit. Er zijn speciale shampoos, die bijvoorbeeld glycolzuur bevatten, die de hoofdhuid dieper reinigen dan een gewone shampoo. Ook een antiroos-shampoo of een shampoo tegen vet haar kan voorkomen dat je hoofdhuid te vet wordt.

 

Puistjes op de kaaklijn

De huid op je kaaklijn is dun en verdient een speciale behandeling. Puistjes op je kaaklijn kun je met een gezichtsreiniger verhelpen, maar je kunt ook bij de huidtherapeut terecht voor een chemische peeling. Een peeling ontdoet de bovenste huidlaag van dode huidcellen, waardoor de huid diep gereinigd wordt en vernieuwt.

 

Puistjes op de wangen

Bij mannen worden puistjes op de wangen veroorzaakt door verkeerd scheren, waardoor ingegroeide haartjes ontstaan. Daarnaast kunnen puistjes op de wangen ontstaan door vuil beddengoed, waardoor je huid niet kan ademen als je op je zij slaapt.

 

Puistjes op de billen

Puistjes op de billen zijn een apart geval, want ze hebben een andere oorzaak dan puistjes is het gezicht. Puistjes op de billen zijn het resultaat van ontstoken poriën of haarzakjes, die ontstaan door wrijving. Je kunt je billen reinigen met hetzelfde middel als je voor je gezicht gebruikt. Puistjes op je billen kun je daarnaast tegengaan door wrijving de voorkomen door het juiste ondergoed te dragen.

    Enthousiast geworden?
    Maak een afspraak

    Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
    We zien je graag in de salon.


    WhatsApp +31682437778