Plasma pen rimpels – Utrechtse Schoonheid
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Plasma pen rimpels


Wat doet een plasma pen tegen rimpels?

De strijd tegen rimpels, het slapper worden van de huid en andere tekenen van huidveroudering gaat altijd door. Iedereen wordt immers ouder, maar wil er jonger of op zijn minst even oud uit blijven zien. De schoonheidsspecialist heeft dan ook verschillende schoonheidsbehandelingen in zijn repertoire om jouw rimpels te verminderen of zelfs helemaal te laten verwijderen. Een van deze behandeling is een plasma pen tegen rimpels. Wij leggen je uit hoe een gezichtsbehandeling met de plasma pen tegen rimpels in zijn werk gaat en wat de voor- en nadelen zijn van deze behandeling.

Wat is een plasma pen?

De plasma pen is vanzelfsprekend een pen. De punt van de pen projecteert een boog op je huid. Deze plasmaboog verdampt de huid alleen op de plek, waar de pen op schijnt. De pen raakt zelf de huid niet. De omliggende huid wordt door de verdamping verstevigd. Daardoor trekken rimpels strakker en zie je er jonger uit. De behandeling met een plasmapen wordt ook wel fibroblasten of plasmaliften genoemd. Voor je behandeling zal eerst besproken worden, wat je wil laten corrigeren. Daarna wordt er een huidanalyse uitgevoerd en worden er foto’s gemaakt. Zo kan je na de behandeling het resultaat goed zien.

Hoe werkt een plasma pen tegen rimpels

Voor de plasma behandeling tegen rimpels krijg je eerst een verdovende crème op de huid. Soms krijg je deze al mee naar huis, zodat je vooraf de crème zelf al kan smeren. De crème verdooft de bovenste huidlaag, want de plasma lift kan anders behoorlijk pijnlijk zijn. Dan gaat de schoonheidsspecialist met de pen langs de gebieden met rimpels. Bij de behandeling met de plasma pen tegen rimpels wordt dus een deel van de huid verdampt. Daardoor trekt de omliggende huid samen. Hierdoor wordt je huid strakker en verdwijnen je rimpels. Maar daar blijft het niet bij. Door de behandeling gaat je huid ook collageen en elastine aanmaken. Collageen vult de rimpels onder de huid op, elastine zorgt dat je huid elastisch blijft. Je zal tot drie maanden na de behandeling nog positieve verandering van je huid zien.

Werkt een plasma lift ook voor een fronsrimpel?

Een plasma lift werkt voor allerlei soorten rimpels. Van smalle kraaienpootjes tot diepere rimpels rondom de mondhoeken. Een plasma lift werkt ook uitstekend bij een fronsrimpel. Deze rimpels zijn vaak wat dieper, maar dat is geen probleem voor de plasma pen. Bovendien werkt de behandeling tegen andere huidproblemen. Het stimuleert namelijk de vernieuwing van de huid en zorgt dat de huid samentrekt. Dus ook als je je oogleden of wenkrauwen wil laten liften, je van je wallen af wil of acné littekens wil verminderen, kan een plasma behandeling de juiste keuze zijn.

De voordelen van een plasma behandeling tegen rimpels

Het belangrijkste voordeel van een plasma behandeling tegen rimpels is dat je geen operatie nodig hebt om je huid strakker te maken en rimpels te laten verdwijnen. Bovendien zie je direct na de behandeling de eerste resultaten en wordt je huid na verloop van tijd nog strakker. De behandeling duurt ook niet zo lang, vaak is tien minuten tot een kwartier voldoende. Meestal is een enkele behandeling voldoende om je rimpels te verminderen. In sommige gevallen kan nog een extra behandeling nodig zijn. De schoonheidsspecialist zal dit vooraf beoordelen en je informeren over het te verwachten aantal behandelingen. Voor een plasma lift van een fronsrimpel die erg diep is, kan bijvoorbeeld een extra behandeling nodig zijn, terwijl dit bij kraaienpootjes vaak niet nodig is. Het resultaat blijft maar liefst een tot drie jaar na de behadeling zichtbaar. Daarna kan je je opnieuw laten behandelen.

De nadelen van een plasma behandeling tegen rimpels

De plasmabehandeling tegen rimpels beschadigt je huid. Dat is de bedoeling, maar het zorgt er wel voor dat de huid rood is en je bruine puntjes op je huid zal zien. Ook kan je huid opzwellen. Dit is een normaal gevolg van de behandeling met de plasma pen, maar het zorgt er natuurlijk wel voor dat je gezicht er een paar dagen anders uit ziet. De eerste twee dagen na de behandeling mag je deze rode plekken ook niet met foundation bedekken, je huid moet immers de ruimte krijgen om te herstellen. Na drie tot vier dagen verdwijnt de zwelling. Na ongeveer een week zijn de korstjes van de bruine puntjes ook weg en zie je de nieuwe, onderliggende huid. Het is belangrijk om je huid in deze periode goed te beschermen tegen zon, de buitenlucht en andere schadelijke stoffen. Smeer je dus in met een UV-beschermde antirimpelcrème die de huid voedt en het herstel ondersteunt. De schoonheidsspecialist zal je na de behandeling precies vertellen hoe je het beste voor je huid kan zorgen.

Is een plasma pen voor iedereen?

Helaas is plasma behandeling tegen rimpels niet voor iedereen geschikt. Het is een intensieve behandeling en je moet hier wel goed van kunnen herstellen. Daarom zal de schoonheidsspecialist voor je schoonheidsbehandeling een huidanalyse uitvoeren om te beoordelen of jouw huid wel geschikt is voor de plasma behandeling. Een huid met actieve acné of actieve herpes kan bijvoorbeeld niet behandeld worden. Maar ook als je last hebt van warmte allergie of je cortisonzalf gebruikt, is het geen goed idee om je huid met de plasma pen te laten behandelen. Wees hier dus eerlijk over tegen de schoonheidsspecialiste om problemen tijdens of na de behandeling te voorkomen.

    Enthousiast geworden?
    Maak een afspraak

    Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
    We zien je graag in de salon.


    WhatsApp chat