Pigmentvlekken op de rug verwijderen
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Pigmentvlekken rug


Pigmentvlekken op de rug verwijderen

Pigmentvlekken kunnen op allerlei plekken op het lichaam ontstaan als gevolg van een huidinfectie of een pigmentstoornis. Deze bruine of witte vlekken kunnen de bovenste laag van de huid beschadigen en komen bij een specifieke doelgroep veel voor. Hoe ontstaan pigmentvlekken op de rug eigenlijk en wat kun je er allemaal tegen doen om het te voorkomen of verminderen?

Het ontstaan van pigmentvlekken rug

Wanneer je last hebt van de ziekte pityriasis versicolor zitten er op jouw rug pigmentvlekken die bruin of wit van kleur zijn. Het gaat hierbij om een onschuldige, oppervlakkige huidinfectie die wordt veroorzaakt door een bepaalde soort gist, de pityrosporon genoemd, die geen klachten veroorzaakt. Wel kan deze gist bij sommige mensen de bovenste laag van de huid beschadigen, wat gist overgroei wordt genoemd. Deze aandoening is niet besmettelijk en komt veel voor bij jongvolwassenen.

De vlekken ontstaan doordat de aanmaak van melatonine verstoord is, waardoor bepaalde stukje huid meer of juist minder pigment hebben ontwikkeld. Naast een gist kan deze afwijking ook veroorzaakt worden door een auto-immuunziekte, hypopigmentatie na psoriasis of eczeem, een aangeboren afwijking of een confettihuid door zonschade.

Behandelingen tegen pigmentvlekken rug

Om van deze afwijkende pigmentvlekken op je rug af te komen, kun je een aantal behandelingen ondergaan. Allereerst kun je met een lokale therapie behandeld worden, waarbij crèmes en zalfjes worden ingezet om de vlekken te bestrijden. Het ligt wel aan de soort vlekken welke middelen er gebruikt kunnen worden. Een voorbeeld is hydrochinon crème voor het bleken van donkerdere vlekken op de huid. Ga voor het beste advies voor de juiste crème naar een huidspecialist.

Overigens hangt de behandeling van de pigmentvlekken ook erg af van de oorzaak. Echter, voor iedereen is het belangrijk om de huid goed tegen de zon te beschermen met zonnebrand met SPF en zonder chemische filters. Zo wordt het contact tussen de huid en zonlicht verminderd. Daarnaast is het handig om in gesprek te gaan met een arts of dermatoloog om de specifieke oorzaak en de beste behandeling te kunnen vinden om pigmentvlekken te verwijderen.

Daarnaast kan bij pigment op de rug ook een dermapen gebruikt worden, wat een vorm van microneedling behandeling is. Bij een dermapen behandeling maakt een apparaat met fijne naalden kleine kanalen in de huid, waardoor de werkende stoffen in producten dieper in de huid opgenomen kunnen worden. In aanvulling hierop is het gebruik van een fruitzuur behandeling ook een goede optie, waarbij dode huidcellen versnelt worden afgeschilferd.

    Enthousiast geworden?
    Maak een afspraak

    Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
    We zien je graag in de salon.


    WhatsApp +31682437778