Pigmentvlekken op je handen – Utrechtse Schoonheid
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Pigmentvlekken op je handen


Wat kan je doen tegen pigmentvlekken op je handen?

Pigmentvlekken kunnen je huid behoorlijk ontsieren, zeker als ze op plekken zitten die altijd zichtbaar zijn zoals je handen of je gezicht. Het vervelende van pigmentvlekken op je handen is dat je ze zelf ook continu ziet. Gelukkig zijn er verschillende behandelingen om pigmentvlekken op je handen te verminderen. Daarmee zien je handen er na enkele behandelingen meteen mooier en jonger uit. De schoonheidsspecialist kan jouw huidproblemen beoordelen door middel van een huidanalyse en de beste behandeling kiezen. Na een reeks behandelingen kunnen ook jouw pigmentvlekken verwijderd worden.

Pigmentvlekken op de handen voorkomen

De belangrijkste oorzaak van pigmentvlekken op de handen is het ouder worden. Daar kan je helaas weinig aan doen. Iedereen wordt ouder. De tweede oorzaak is zonschade. Daar kan je wel iets aan doen. Gebruik een handcrème tegen pigmentvlekken met een hoge spf of smeer je handen in met zonnebrandcrème zodra je naar buiten gaat. Het is belangrijk om hier al vroeg mee te beginnen, want als je eenmaal pigmentvlekken hebt, kan je hier zelf nog maar weinig aan doen.

Pigmentvlekken van je handen verwijderen

Er zijn handcrèmes tegen pigmentvlekken, maar de werking van deze handcrèmes is vaak minimaal. Sommige van handcrèmes tegen pigmentvlekken zullen de vlekken wel iets bleken, maar de pigmentvlekken op je handen echt verwijderen gaan niet met een crème. De huidspecialist heeft wel verschillende behandelingen in het assortiment tegen pigmentvlekken. Na een huidanalyse kan de juiste behandeling voor je gekozen worden, bijvoorbeeld een fruitzuurpeeling.

Peeling

Bij een peeling wordt een zuur op de huid aangebracht. Met een kwastje wordt het zuur in een of meerdere lagen op je huid gesmeerd, zodat het diep in kan dringen. Het zuur zorgt ervoor dat de bovenste laag van je huid loskomt en dat je huidcellen zich sneller gaan vernieuwen. In deze nieuwe, verjongde cellen heb je geen last meer van pigmentophopingen. Door een peeling kunnen je pigmentvlekken dus echt verdwijnen, omdat de cellen met te veel pigment verdwijnen en hier nieuwe cellen met een normale hoeveelheid pigment voor in de plaats komen. Een fruitzuurpeeling werkt ook uitstekend tegen pigmentvlekken in het gezicht. Wel moet je voor een goed resultaat de behandeling een aantal keer herhalen. Tussen de behandelingen in laat je je huid enkele werken tot rust komen en herstellen. Je ondersteunt het herstel door een verzorgende handcrème te gebruiken.

    Enthousiast geworden?
    Maak een afspraak

    Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
    We zien je graag in de salon.


    WhatsApp +31682437778