Pigmentvlekken gezicht – Utrechtse Schoonheid
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Pigmentvlekken gezicht


Wat kan je doen tegen pigmentvlekken in je gezicht?

Pigmentvlekken in je gezicht kunnen behoorlijk vervelend zijn. Ze zorgen ervoor dat je ouder wordt geschat en ze geven je huid een onregelmatig uiterlijk. Bovendien kan je ze niet bedekken als ze op je neus of wangen zitten. Zeker als je een lichte huid hebt, vallen de donkere pigmentvlekken in je gezicht extra op. Bij een donkere huidskleur vallen juist de witte pigmentvlekken extra op. Er is geen enkele reden om je leven te laten beïnvloeden door deze ontsierende vlekken, want je kunt pigmentvlekken in je gezicht laten verwijderen.

Wat is de oorzaak van pigmentvlekken in het gezicht?

Pigmentvlekken in het gezicht kunnen verschillende oorzaken hebben. Ze worden veroorzaakt door een erfelijke stoornis in de aanmaak van pigment of je wordt ermee geboren. Maar de meest voorkomen oorzaak van pigmentvlekken in het gezicht is de zon. Door te veel zon op je onbeschermde huid kunnen pigmentvlekken ontstaan. Deze pigmentvlekken kunnen zich vormen en daarna niet meer veranderen, maar er zijn ook pigmentvlekken die steeds verder kunnen groeien.

Kan je pigmentvlekken in het gezicht voorkomen?

Helaas kan je niet alle pigmentvlekken in je gezicht voorkomen. Sommige vlekken heb je al vanaf de geboorte en andere pigmentstoornissen kunnen erfelijk zijn. Bovendien ontstaan sommige pigmentvlekken op latere leeftijd door huidveroudering. Ook daar kan je niets aan doen. Maar er is een type pigmentvlekken, die je wel kan voorkomen. Dat zijn de zonnevlekken in je gezicht. Deze vlekken ontstaan, als je te vaak onbeschermd in de zon komt met je gezicht. Deze vlekken kan je voorkomen door je altijd goed in te smeren als je naar buiten gaat of een dagcrème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken.

Pigmentvlekken in het gezicht verwijderen

Als je pigmentvlekken in je gezicht hebt, dan kan je deze minder zichtbaar maken met een foundation. Maar dat is natuurlijk geen blijvende oplossing. Ten eerste omdat je dan elke dag make-up moet dragen en het er ’s avonds ook weer af moeten halen, maar ook omdat je pigmentvlekken in het gezicht alleen maar meer opvallen als je dan eens een dag geen make-up draagt. Ook antipigmentvlekken gezicht crèmes werken vaak niet voldoende. Maar wat kan je dat wel doen tegen pigmentvlekken? Vraag de hulp van een schoonheidsspecialist of dermatoloog. Zij hebben verschillende gezichtsbehandelingen om ophopingen van pigment in je gezicht te verwijderen.

Peeling

Met een peeling worden de cellen van je bovenste huidlaag losgemaakt. De huidspecialist brengt een stof aan op je huid dat die in je huid doordringt. Bij een fruitzuurpeeling worden zuren aangebracht die ook in fruit voorkomen. Door met de peeling de huidcellen met te veel pigment van je gezicht te verwijderen, verdwijnen ook de pigmentvlekken. Ze worden vervangen door nieuwe cellen met een normale hoeveelheid pigment. Een peeling is overigens niet alleen goed om de vlekken in je gezicht te verwijderen, je hele huid verjongt, waardoor ook fijne lijntjes en rimpels onder de ogen verminderen.

Microdermabrasie

Bij een microdermabrasie wordt ook de bovenste huidlaag verwijderd. Je huid wordt vacuüm gezogen en vervolgens worden er microkristallen tegen je huid geblazen. Hierdoor komen de dode huidcellen los. Daarnaast wordt de doorbloeding van je huid verbeterd. De betere doorbloeding stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen. Oude cellen met te veel pigment worden zo vervangen door jonge cellen. Het te veel aan pigment in je gezicht verdwijnt op deze manier.

Een enkele pigmentvlek in het gezicht verwijderen

Als je maar een paar pigmentvlekken wil laten verwijderen is een peeling of microdermabrasie behandeling voor je hele gezicht misschien niet nodig. Dan kan je ook alleen de enkele vlek laten verwijderen. Dat kan bijvoorbeeld met vloeibare stikstof, waardoor het weefsel bevriest en afsterft. Of je kan de plek weg laten branden. Hiervoor kan je terecht bij de dermatoloog. Het nadeel van het verwijderen van pigmentvlekken van je gezicht op deze manier is dat het littekens kan veroorzaken. Ook heb je enige tijd een korstje op je gezicht op de plek waar de pigmentvlek is weggehaald. Het voordeel is dat je je pigmentvlekken heel plaatselijk kan behandelen. Zo hoef je bij pigmentvlekken op je voorhoofd alleen de vlekken te behandelen en blijft de rest van je gezicht onaangetast.

    Enthousiast geworden?
    Maak een afspraak

    Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
    We zien je graag in de salon.


    WhatsApp +31682437778