Pigmentsnor? – Utrechtse Schoonheid
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Pigmentsnor? Zo kom je er van af!

Heb jij ook last van een donkere “snor” boven je lippen zodra je weer in de zon gaat zitten? Dit wordt ook wel een pigmentsnor genoemd. De oorzaak ligt dus vaak bij een regelmatige blootstelling aan de zon, waardoor je huid extra pigment melanine aanmaakt je huid dus ook mee kleurt. Je genen, hormonen of anticonceptie kunnen ervoor zorgen dat je extra gevoelig bent voor pigmentatie. Een pigment snor komt dus ook vaak voor bij vrouwen de meesten vinden zo’n pigmentsnor niet sierlijk. Gelukkig valt er wel iets tegen te doen en is een pigmentsnor behandelen prima mogelijk!

Pigmentsnor voorkomen en verwijderen: dit kun je zelf doen

Aangezien een pigmentsnor vaak door een overdaad aan zon komt, kun je zelf smeren met SPF om de zonneschade te beperken. Vergeet ook zeker niet meerdere keren op een dag opnieuw SPF te smeren, want door zweten, eten en drinken gaat de zonnebrandcrème er ook weer snel af boven je lippen. Daarnaast bestaan er ook huidverzorgingsproducten die pigment oplichten. Je kunt dan denken aan ingrediënten zoals Vitamine A, vitamine C, niacinamide, glycozuur en zoethoutwortelextract. Producten met deze stoffen erin maken lichte pigment vlekken minder zichtbaar. Werkt dit niet, dan kun je hydrochinoncrème (alleen op recept verkrijgbaar bij de apotheek) proberen. Deze crème depigmenteert je huid door de aanmaak van tyrosine en melanine in je huid af te remmen. Houd er wel rekening mee dat je huid soms geïrriteerd en uitgedroogd raakt van hydrochinoncrème. Smeer het dus met mate. Van anticonceptie wisselen naar een variant met minder hormonen of er misschien zelfs helemaal stoppen wordt soms ook aangeraden, al kun je dit uiteraard wel het beste bespreken met je huisarts.

Behandeling om pigmentsnor te verwijderen bij Utrechtse Schoonheid

Als een pigmentsnor verwijderen professioneel wilt aanpakken, dan kun je terecht bij Utrechtse Schoonheid. Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om van je pigmentsnor af te komen, waaronder de Whitening & Brightening Therapy met Cenzaa fruitzuur. Na een uitgebreide huidanalyse wordt er een persoonlijke behandelplan opgezet. Voor een optimaal resultaat heb je vaak een aantal behandelingen nodig. Daarnaast voorziet Utrechtse Schoonheid je ook van huidverzorgingsadvies en kom je te weten welke producten je het beste gebruikt om de pigment snor te verminderen. Ook als je last van andere huidproblemen hebt, kan de salon je helpen een goede oplossing te vinden. Zo kun je hier ook terecht als je bijvoorbeeld last hebt van couperose, acne of op zoek bent naar een effectieve rimpelbehandeling. Voor welke huidbehandeling je ook gaat, je kunt altijd rekenen op persoonlijke aandacht, kwaliteit en professionaliteit bij Utrechtse Schoonheid!

    Enthousiast geworden?
    Maak een afspraak

    Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
    We zien je graag in de salon.


    WhatsApp +31682437778