Pigment op de bovenlip verwijderen
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Pigment bovenlip


Pigment op de bovenlip verwijderen

 

Zonlicht zorgt in de huid voor de aanmaak van pigment door de productie van de stof melanine. Echter, het kan ook voorkomen dat er pigment vlekken ontstaan wanneer de stof in overmaat geproduceerd wordt. Deze kunnen op diverse plekken op het lichaam ontstaan, zoals op de lippen. Pigment op de bovenlip is vervelend en hardnekkig en daarom zijn er verscheidene manieren om dit verschijnsel te bestrijden. Wat zijn pigmentvlekken op de lippen en hoe kun je ze verwijderen?

Het ontstaan van pigment bovenlip

De zon zorgt voor de vorming van pigment door het produceren van melanine, maar wanneer deze stof te veel geproduceerd wordt kunnen er pigmentvlekken ontstaan en deze kunnen ook voorkomen op je bovenlip. Blootstelling aan de zon is een belangrijke factor hiervoor, maar er zijn nog meer factoren die hier een rol bij spelen. Pigment op de bovenlip kan eruit zien als een pigmentsnor.

Als het gaat om pigmentatie op de bovenlip is er vaak sprake van melasma, wat ook wel een zwangerschapsmasker genoemd wordt. Dit is een pigmentstoornis, waarbij er donkerbruine vlekken op de bovenlip, het voorhoofd en de wangen ontstaan. Op deze plekken is je huid extra gevoelig voor pigmentverschuivingen. Overigens kan contact met de zon een melasma verergeren, maar de pigmentstoornis wordt meestal veroorzaakt door hormonen.

Indien je bovenlip eenmaal gevoelig is voor de vorming van pigmentvlekken is de kans groot dat je er sneller last van zult hebben. Zodoende kun je bij een klein beetje zonlicht al last krijgen van verkleuring. Je moet daarom goed rekening houden met pigmentstimulerende factoren om deze zo veel mogelijk te kunnen vermijden, waar de zon er dus één van is.

Pigment bovenlip behandelen

Je wilt natuurlijk niet rondlopen met een donkergekleurde vlek op je lip en zodoende zoeken veel mensen die hier last van hebben naar een manier om pigment op hun bovenlip te verwijderen. Oftewel, mensen willen een zwangerschapsmasker behandelen. Een pigmentvlek op de bovenlip kun je echter het beste voorkomen door een goede zonnebrandcrème met minimaal factor 30 te gebruiken. Smeer hier dus ook je lippen mee in.

Voor een pigmentvlek op je lip zijn ook diverse behandelingen beschikbaar, zoals het remmen van de aanmaak van pigment. Hiervoor kan de huid gebleekt worden met een crème die hydrochinon of azelaïnezuur bevat. Deze producten brengen wel een aantal risico’s met zich mee, dus het is ook verstandig om je goed te laten adviseren door een arts, dermatoloog of andere huidspecialist. Tevens moet je de crème heel precies aanbrengen door middel van een wattenstaafje. Naast producten met dit soort verblekende stoffen kun je ook vitamine C houdende producten gebruiken om de weerstand te verhogen.

Wanneer het buiten minder zonnig is, kun je ook overwegen om een chemische peeling in te zetten. Vooral pigmentvlekken op de bovenlip die oppervlakkig zijn, kunnen op deze manier goed behandeld worden. Dieper gelegen pigment op de bovenlip is vaak lastiger te behandelen. Vraag te allen tijden aan een specialist om advies om de beste behandelmethode toe te passen.

    Enthousiast geworden?
    Maak een afspraak

    Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
    We zien je graag in de salon.


    WhatsApp +31682437778