peeling pigmentvlekken? – Utrechtse Schoonheid
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

peeling pigmentvlekken


Peeling om pigmentvlekken te bestrijden

Heb je last van oneffenheden op je huid en zit je met name met pigmentvlekken? Dan kan een peeling een goede uitkomst bieden. Daarnaast kan een peeling tegen pigmentvlekken ook helpen bij huidverbetering in het algemeen. Zo kan een chemische peeling ook bij acne, acne littekens en huidveroudering je huid een flinke oppepper geven. Door een peeling tegen pigmentvlekken raak je het bovenste laagje dode huidcellen versneld kwijt en maakt je huid plaats voor een nieuwe, gladde huidlaag. Je merkt dan ook dat je huid begint te schilferen en dat daaronder een strakkere en egalere huid zit.

Verschillende soorten pigment peelings

Er bestaan verschillende soorten peelings tegen pigmentvlekken. Hieronder volgt een lijstje met de meest populaire soorten:

 • Mela Peeling: Een Mela Peeling is specifiek gericht op de bestrijding van pigmentvlekken. Deze peeling bestaat uit een combinatie van effectieve pigment-remmende en pigment-onderdrukkende ingrediënten. Het is geschikt voor het verminderen van onder andere ouderdomsvlekken, zonschade, zwangerschapsmasker en melasma.
 • TCA Peeling tegen pigmentvlekken: Een TCA peeling bestaat uit een combinatie van TriChloorAzijnzuur, salicylzuur, Phenol en stamcellen. Deze ingrediënten exfoliëren de huid, waardoor pigmentvlekken minder zichtbaar worden. Een TCA peeling tegen pigmentvlekken is daarnaast ook geschikt voor een algemene huidverbetering en het verminderen van fijne lijntjes, grove poriën en acne littekens. In principe kun je met iedere huidtype een TCA peeling ondergaan. Het resultaat is dan een frisse, gladde huid.
 • AHA peeling: een AHA peeling is een fruitzuurpeeling en een andere benaming is glycolzuur peeling. De behandeling is met name geschikt voor het bestrijden van actieve acne, omdat de het de overtollige talgproductie en huidverstopping aanpakt. Het resultaat is dat er minder huidonzuiverheden en ontstekingen ontstaan. Als je dus naast pigmentvlekken ook veel last hebt van puistjes, dan kan een AHA peeling een goede aanvulling op de huidverzorging zijn.

Laat je goed adviseren welke pigment peeling geschikt is

Er bestaan dus verschillende soorten peelings die pigmentvlekken helpen verminderen. De ene is heftiger dan de andere en daarnaast werken peelings ook in op verschillende lagen van de huid. Ook is iedere huid natuurlijk weer anders, dus als de ene peeling voor jou goed werkt, wil dit niet zeggen dat het ook voor een ander een goed idee is. Daarom is het heel belangrijk om je eerst goed te laten adviseren. Om deze reden krijg je bij Utrechtse Schoonheid dan ook altijd een uitgebreide huidanalyse waar de therapeute naar jouw huid kijkt en luistert naar jouw wensen. Deze persoonlijke aandacht zorgt ervoor dat je altijd aan een behandeling met de juiste soort peeling tegen pigmentvlekken begint. Daarnaast wordt bij Utrechtse Schoonheid uitsluitend gebruik gemaakt van kwalitatief hoogstaande producten. Je hebt immers maar één huid en daar moet je natuurlijk goed voor zorgen!

Pigment peeling behandeling: belangrijk om te weten

Als je een peeling voor je gezicht bij de schoonheidsspecialist van Utrechtse Schoonheid ondergaat, dan krijg je alle belangrijke informatie te weten om je huid optimaal klaar te maken voor de behandeling. Zo is het bijvoorbeeld aan te raden dat je zo’n drie weken voorafgaand van een peeling tegen pigmentvlekken thuis geen afschilferende producten (met fruitzuur of retinol) gebruikt. Doe je dit wel, dan krijgt je huid misschien een overdaad aan zuur waardoor het geïrriteerd raakt. Ook moet je altijd een zonnebrandcrème met minstens factor 30 smeren voor, tijdens en na de peeling behandeling. Meestal heb je meerdere behandelingen nodig om de strijd tegen pigmentvlekken aan te gaan.

De pigment peeling zelf: zo gaat dat in zijn werk

Tijdens de pigment peeling behandeling wordt je huid eerst schoongemaakt, waarna de peeling zelf wordt aangebracht met een kwastje of gaasje. Het kan een beetje prikken, warm aanvoelen of misschien zelfs een beetje branden. Schrik hier niet van, want dat is volkomen normaal en betekent dat de peeling zijn werk aan het doen is. Afhankelijk van de soort moet je een tijdje wachten tot de peeling weer van gezicht af gehaald wordt. Daarna wordt het tijd om je huid te kalmeren en te verzorgen. De schoonheidsspecialist van Utrechtse Schoonheid zal je hier uiteraard in adviseren en kijkt daarbij goed naar je huidtype en waar je behoefte aan hebt.

After care: na de peeling tegen pigmentvlekken

Na de peeling tegen pigmentvlekken zal je huid nog een tijdje rood en warm aanvoelen. Dit duurt een paar uur tot één dag en zal daarna verminderen. Gedurende 48 uur na de behandeling is het af te raden om te sporten of naar het zwembad of de sauna te gaan. Vermijd ook de zon en de zonnebank zoveel mogelijk. Na een paar dagen gaat je huid een beetje schilferen en dit proces zal ongeveer een week duren. Het is belangrijk dat je van je huid afblijft en dus niet gaat pulken of wrijven. Blijf intussen je gezicht insmeren met minstens SPF 30 en verzorg je huid met de door Utrechtse Schoonheid aangeraden producten. Je merkt misschien dat sommige pigmentvlekken in eerste instantie donkerder worden omdat het naar de oppervlakte komt. Dit is volkomen normaal bij een peeling voor pigmentvlekken. Heb dus geduld, want daarna wordt het weer juist lichter!

  Enthousiast geworden?
  Maak een afspraak

  Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
  We zien je graag in de salon.


  WhatsApp chat