Peeling voor je gezicht tegen rimpels – Utrechtse Schoonheid
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Peeling voor je gezicht tegen rimpels


Een peeling voor je gezicht tegen rimpels

De huid van je gezicht heeft het best zwaar elke dag. Je loopt met je gezicht in de zon of juist in de regen en kou en je gezicht wordt blootgesteld aan luchtvervuiling. Bovendien hebben stress, ongezonde voeding en slecht slapen ook nog eens een slechte invloed op de gezondheid van je huid. Als deze invloeden veroorzaken oneffenheden in de huid en huidveroudering. Maar de huid van je gezicht is ook het eerste wat mensen van je zien. Gun jezelf een goede eerste indruk en geef de huid van je gezicht daarom een peeling om rimpels, puistjes en andere huidproblemen tegen te gaan.

Wat is een peeling?

Een peeling is een gezichtsbehandeling waarbij de bovenste lagen van je huid beschadigd worden, zodat de huidcellen loskomen. Dat klinkt misschien spannend, maar dat valt wel mee. Door je huid te beschadigen wordt namelijk het natuurlijke herstel van de huid gestimuleerd. Daardoor worden je huidcellen vernieuwd en wordt er meer collageen en elastine in de huid aangemaakt. Bovendien kunnen verzorgende ingrediënten en vitamines naar een peeling beter doordringen in de huid. Je huid wordt dus verjongd. De tekenen van huidverouderingen worden minder en kunnen zelfs verdwijnen. Met peeling van het gezicht kan je rimpels onder de ogen en pigmentvlekken verwijderen en het werkt tegen een droge huid, puistjes en acne littekens.

Welke soorten peelings tegen rimpels zijn er?

Peelings voor het gezicht zijn in twee groepen te verdelen, namelijk een chemische peeling en een mechanische peeling. Een chemische peeling betekent dat er een bepaalde stof op je huid wordt aangebracht, waardoor de bovenste laag van de huid loslaat. Bij een mechanische peeling wordt een apparaat gebruikt om de bovenste huidlaag los te maken of te beschadigen. Beide peelings worden afgerond door een verzorgende of huidherstellende crème op de huid te smeren om het herstel te helpen en te bevorderen. Voor zowel een mechanische als een chemische peeling zijn verschillende mogelijkheden, die elk hun eigen voor- en nadelen hebben. Vraag daarom jouw schoonheidsspecialist naar de beste peeling om de rimpels in je gezicht te verminderen of zelfs te laten verdwijnen.

Chemische peelings

 

Fruitzuurpeeling

Bij een fruitzuurpeeling brengt de huidspecialist glycolzuur aan op je huid. Glycolzuur komt veel voor in verschillende soorten fruit, zoals ananas en meloen, vandaar de naam. Het fruitzuur trekt snel in de huid en dringt door in de onderliggende huidlagen. Daar stimuleert het zuur de aanmaak van nieuwe cellen. Na korte tijd wordt er een basische stof op je huid aangebracht om het zuur te neutraliseren. Na de behandeling zal je huid wat rood zijn en jeuken. Dat is een goed teken, want dan merk je dat je huidcellen aan het werk zijn. Wel moet je je huid tot enkele dagen na de behandeling goed beschermen tegen de zon. De schoonheidsspecialist kan je adviseren welke crème je kan gebruiken. Een fruitzuurpeeling stimuleert de aanmaak van nieuwe huidcellen, waardoor rimpels, acné en pigmentvlekken verminderen. Bovendien wordt je huid weer soepel, zacht en stevig. Een fruitzuurpeeling voor het gezicht tegen rimpels bestaat meestal uit ongeveer zes behandelingen met vier weken ertussen om je huid te laten herstellen.

TCA Peeling tegen rimpels

Bij een TCA peeling wordt er trichloorazijn op jouw gezichtshuid aangebracht. Het wordt in meerdere lagen aangebracht net zo lang totdat het diep in de huid is getrokken. Hierdoor wordt het ontstekingsproces van je huid geactiveerd en wordt de bovenste huidlaag afgestoten. Het zuur dringt diep door en stimuleert zo de aanmaak van nieuwe huidcellen, collageen en elastine. Daarna krijg je een masker op je gezicht met een crème dat zorgt dat je huid tot rust komt. Het stopt de ontstekingsreactie, waardoor je huid na een paar minuten weer rustig is. De crème laat je de hele dag zitten, zodat je huid weer optimaal kan herstellen. Na de behandeling is het belangrijk om je huid te beschermen tegen zonlicht en warmte. Je huid gaat na drie tot vijf dagen vervellen, waarna de verjongde huid verschijnt. Deze huid is egaler en soepeler zonder pigment vlekken en fijne lijntjes. Een TCA-peeling van je gezicht werkt dus tegen rimpels en fijne lijntjes en laat je er jonger uitzien.

Mechanische peelings

 

Microdermabrasie

Microdermabrasie is een peeling door middel van een apparaat. Bij microdermabrasie wordt je huid vacuümgetrokken en worden er micro-kristallen tegenaan gespoten. Meestal worden hier kristallen van aluminiumoxide voor gebruikt. Deze kristallen zorgen dat de huidcellen van de bovenste huidlaag worden verwijderd. Na de behandeling moet je je huid intensief verzorgen om het herstel te bevorderen. De huidspecialist kan met microdermabrasie je huid heel gericht behandelen. De behandeling kan vreemd aanvoelen, maar het doet geen pijn. Door microdermabrasie wordt de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd en wordt de doorbloeding van de huid bevorderd. Daardoor wordt de huid verjongd en ziet je huid er gladder en egaler uit. Microdermabrasie is een peeling voor het gezicht waarmee fijne rimpels verdwijnen. De behandeling moet een aantal keer herhaald worden voor een optimale huidverbetering. Zorg echter altijd voor voldoende tijd tussen de behandelingen om je huid te laten herstellen.

Scrubs

Vind je een chemische peeling of microdermabrasie te heftig, dan kan je je huid ook scrubben. Dit is eigenlijk ook een mechanische peeling. Een scrub dringt alleen minder diep door. Met een scrub haal je de dode huidcellen van je gezicht, waardoor deze er jonger en frisser uitziet. Bovendien stimuleert het de doorbloeding van je huid. Het voordeel van een scrub is dat je deze niet alleen bij de schoonheidsspecialist kan laten uitvoeren, maar ook regelmatig thuis kan doen. Helaas werkt een scrub nauwelijks tegen rimpels, het zorgt meer voor een diepe reiniging.

Welke peeling voor mijn gezicht is het beste tegen rimpels?

Welke peeling voor jouw gezicht het beste is tegen rimpels is heel erg persoonlijk. Niet alle behandelingen zijn geschikt voor elk huidtype en soms is een peeling sowieso niet geschikt voor jouw huid. Vraag daarom altijd advies bij een ervaren schoonheidsspecialiste, voordat je aan een behandeling begint. Hij of zij kan door middel van een huidanalyse welke behandeling het beste is voor jouw huid. Ook wordt er gekeken voor welke huidproblemen jij een oplossing wil en welke behandeling daar het beste bij past. Een peeling tegen rimpels in je gezicht kan namelijk anders zijn dan een peeling tegen acné of pigmentvlekken.

Een behandelplan met een peeling tegen rimpels

Na de huidanalyse stelt de huidspecialist een behandelplan op. Met alleen een peeling ben je er namelijk nog niet, je moet je huid namelijk ook goed verzorgen. In het behandelplan staat hoeveel behandelingen met een peeling er nodig zullen zijn voor het beste resultaat. Daarnaast bespreek je hoe je je huid voor kunt bereiden op de peeling en wat je na de peeling moet doen. De huidspecialist heeft crèmes om je huid na de peeling te beschermen tegen de zon en verzorgende producten om je huid te helpen herstellen. Ook kan de huidspecialist je adviseren welke voeding goed werkt tegen huidveroudering. De schoonheidsspecialist zal na de peeling zelf een verzorgende behandeling geven, maar je moet zelf thuis ook je huid goed verzorgen. Daarnaast geeft het behandelplan je een beeld van de kosten, zodat je weet waar je aan te bent.

    Enthousiast geworden?
    Maak een afspraak

    Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
    We zien je graag in de salon.


    WhatsApp +31682437778