Over mij – Utrechtse Schoonheid
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Over mij

In 2016 kwam er bij mij na een heftige periode een soort oerkracht naar boven. Ik besloot om voor de volle honderd procent voor mijn eigen onderneming te gaan.

In het voorjaar van 2017 ben ik mijn eigen salon gestart.

Nog voordat ik geboren was, hebben mijn ouders samen keihard gewerkt om een goedlopend bedrijf op te bouwen. Ik heb altjd gezien hard ze werkten welke voordelen er aan hun mooie bedrijf zaten. Mijn ouders zijn altijd mijn inspiratiebron geweest. ‘Later als ik groot ben, heb ik ook een eigen bedrijf’, vertelde ik iedereen die het maar wilde horen.

Alleen wist ik heel lang niet waar mijn passie lag. Tot ik de opleidingen van Beauty Academy Eye For You tegenkwam. In het voorjaar van 2016 schreef ik me in voor de opleiding tot schoonheidsspecialiste. Ik kon niet wachten tot ik in september met de opleiding mocht beginnen. Wat ik toen nog niet wist, was dat er een hele heftige periode zou volgen.

In juni kreeg ik te horen dat mijn lieve moeder ongeneeslijk ziek was. Binnen drie maanden was ik haar kwijt. Door dit verlies kwam er een soort oerkracht in mij naar boven. Ik besloot alles op alles te zetten om het beste uit mezelf te halen. Om voor de volle honderd procent voor mijn opleiding te gaan en mijn eigen onderneming te starten. Ik wilde me bewijzen tegenover mijzelf en tegenover mijn moeder.

Toen was het zo ver

In april 2017 ontving ik mijn eerste klanten in de salon. Dat jaar was als een ontdekkingsreis voor mij.

Al snel kwam ik erachter dat mijn passie bij huidproblemen lag. Ik vond het belangrijk om hier een goed merk voor te zoeken om te gebruiken in mijn salon. Op een beauty beurs kwam ik langs een stand van het Nederlandse merk Cenzaa. Ik was direct overtuigd door het gebruik van hoge werkstoffen in de producten.

Nu ik eenmaal mijn passie had gevonden én een merk dat hier goed bij paste, ben ik ook meer trainingen gaan volgen op het gebied van huidverbetering. Tijdens deze trainingen heb ik me onder andere verder kunnen ontwikkelen op het gebied van pigmentatie, rosacea, pigmentvlekken, acne en huidveroudering. Als kers op de taart heb ik de microneedling training van Dermapen afgerond.

In het begin werkte ik twee dagen in de salon en de overige dagen als tandartsassistente. Toen dit op den duur niet meer te combineren was, ben ik gestopt als tandartassistente en me volledig op de salon gefocust.

Men zegt wel eens: ‘Als de ene deur dicht gaat, gaat er een andere deur open.’ Dat was bij mij echt het geval. In 2019 voegde Tinka Macco zich met haar kapsalon bij het pand van Utrechtse Schoonheid. In mei 2022 stopte ze en verhuisde ze naar Weesp, maar sinds 2020 is Joanie werkzaam bij mij in de salon!

Maak nu een afspraak en kom snel langs voor een behandeling of consult

De arts is pas de laatste stap

De reden dat ik zo gepassioneerd ben over huidverbetering is omdat ik zie dat er heel veel te verbeteren is aan de huid, zonder dat je naar een arts hoeft. Er is al zoveel op te lossen op natuurlijke wijze! Het is lang niet altijd nodig om direct cortisonen op je huid te smeren, of om te gaan snijden of in de weer te gaan met naalden.

Wist je dat artsen doorgaans maar zeven tot acht weken les krijgen over huidproblemen? Vergelijk dat eens met een huidspecialist: die volgt een opleiding van twee tot vier jaar. Bovendien scholen ze zich gedurende hun carrière regelmatig bij.

Toen ik hoorde dat artsen zo weinig les kregen over de huid, was mijn doel dan ook om mensen bewust te maken van wat er allemaal nog meer mogelijk was op het gebied van huidproblemen.

Zo, wat een zware kost hé!

Tijd voor iets luchtigers.

Mensen die mij goed kennen weten namelijk dat ik alles vol overgave doe. Maar dat ik ook heerlijk kan genieten van het leven. Ik hou ervan om op vakantie te gaan. Ik hou van strandvakanties, maar vind het ook heerlijk om te skiën.

Daarnaast ga ook graag heerlijk uit eten samen met mijn man Marco en kunnen we genieten van een goede fles rode of witte wijn.

En wist je dat…

  • …ik jarig ben op 30 april, wat vroeger Koninginnedag was? Ik was dan ook echt heel boos toen de feestdag verplaatste naar 27 april, omdat dat betekende dat ik nooit meer vrij was op mijn verjaardag. Maar nu vind ik het heerlijk dat het geen ‘bijzondere’ dag meer is, want ik kan gewoon lekker naar buiten om mijn verjaardag te vieren.
  • …ik geboren ben met een hemangioom op mijn neus? Dit wordt ook wel een aardbeienvlek of frambozenvlek genoemd. Ik ben er drie keer voor geopereerd. Er is alleen nog een klein litteken zichtbaar op het puntje van mijn neus.
  • …je mij wakker kunt maken voor Dunkin’ Donuts? Het liefst koop ik een doosje van zes om deze gedurende de dag op te peuzelen. Meer dan twee dagen laten staan lukt écht niet.
  • …ik ben geboren in Utrecht? Dat is precies de plek waar de salon nu zit. De behandelkamer was vroeger de slaapkamer van mijn ouders en het is tevens de plek waar ik ter wereld ben gekomen!

Ik ben van mening dat je samen sterker staat. Daarom heeft Joanie zich in juli 2020 bij Utrechtse Schoonheid gevoegd. Hieronder stelt ze zich voor!

‘Mijn naam is Joanie. Ik ben 23 jaar en woonachtig in Maarssen. In 2018 besloot ik te stoppen met school. Ik wilde van opleiding wisselen, maar nam eerst een half jaar om goed na te denken wat mijn volgende stap zou zijn. Hoewel ik vanaf mijn vijftiende al geïnteresseerd was in de beautybranche, besloot ik om een andere kant op te gaan.

Uiteindelijk ben ik alsnog met een omweg weer in de beautybranche terechtgekomen. Al snel vond ik mijn passie en tijdens mijn opleiding zat ik ook niet stil. Ik wilde namelijk meer leren en kunnen dan de standaard vakken die ik tijdens mijn opleiding volgde. Daarom heb ik mezelf extra gespecialiseerd in acne en wimperlifting.

Het allerleukste aan mijn vak vind ik dat ik klanten mag helpen met hun huid. Je kunt bizar veel resultaat behalen in één behandeling. Dat is altijd mijn doel. Acne vind ik ook fantastisch om te behandelen. Tijdens mijn studie heb ik mezelf daarin gespecialiseerd en ik werk nu zelfs via de verzekering om klanten te kunnen helpen.

Ik ben sinds 2020 werkzaam bij Utrechtse Schoonheid en ik vind steeds meer mijn plek in het bedrijf. Ik heb het super naar mijn zin en ben benieuwd wat de toekomst nog meer brengt.

En wist je dat…

  • …je mij wakker kunt maken voor carpaccio? Het liefst met truffelmayonaise. Het is zelfs zo erg dat ik in mijn kerstpakket vijftien porties carpaccio kreeg van Annelies!
  • …snoep mijn guilty pleasure is? Hoe zuurder, hoe lekkerder.
  • …ik echt een levensgenieter ben? Samen met mijn vriend Rick ga ik graag op vakantie, een hapje eten of een weekend weg.
  • …ik op mijn zeventiende acne heb gehad op mijn kaken? Daar is nu gelukkig niets meer van te zien. Daar komt ook mijn passie vandaan om mensen te helpen met dit huidprobleem.
  • …ik als klein meisje vroeger vaak bij Ko van den Berg Aanhangwagens kwam, het bedrijf van de man van Annelies? Dit is gevestigd op hetzelfde terrein als Utrechtse Schoonheid.’

WhatsApp +31682437778