Marionetlijnen verminderen – Utrechtse Schoonheid
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Marionetlijnen verminderen


Wat zijn marionetlijnen en hoe kan je ze verminderen?

Rimpels in je gezicht laten je er vaak ouder uitzien dan je bent. Bovendien zorgen rimpels bij je mond en mondhoeken ervoor dat je er boos of chagrijnig uitziet, terwijl je dat helemaal niet bent. Gelukkig kan je zelf iets doen om deze rimpels te voorkomen. Als je al last hebt zijn er behandelingen beschikbaar. Door huidveroudering tegen te gaan blijft je huid steviger en elastischer, waardoor de rimpels minder zichtbaar zijn. Een fruitzuur peeling of een microneedling behandeling stimuleert de aanmaak van collageen om de rimpels om te vullen. Een rimpelbehandeling voor je gezicht is goed tegen alle rimpels, dus ook tegen marionetlijnen

 

Wat zijn marionetlijnen?

Rimpels die van je mondhoek naar beneden lopen worden ook wel marionetlijnen genoemd. Soms lopen ze helemaal naar beneden, maar soms stoppen ze ook halverwege. Ze worden marionetlijnen genoemd, omdat ze doen denken aan de lijnen bij de bewegende mond van een houten pop of marionet, bijvoorbeeld een pop van een buikspreker. De rimpels van de neus naar je mondhoeken zijn dus geen marionetlijnen, maar het komt wel voor dat deze rimpels in elkaar doorlopen. Door deze lijnen zie je er vaak boos of verdrietig uit als je je gezicht in rust houdt. Ook zorgen ze ervoor dat je er moe uit kan zien en ouder lijkt dan je bent. Bovendien zijn het vaak diepe lijnen, die lastig te behandelen zijn. Maar dat betekent niet dat er niets aan te doen is.

 

Hoe kan je marionetlijnen voorkomen?

Marionetlijnen worden vooral veroorzaakt door huidveroudering. Je huid wordt slapper en gaat door de zwaartekracht hangen. Ook verdwijnt het vet uit je wangen, waardoor deze ook gaan hangen. Daardoor ontstaan plooien vanaf de mondhoeken, oftewel de marionetlijnen. Ook kunnen marionetlijnen door roken en te veel zon worden veroorzaakt. Als je rookt, dan span je de spieren bij je mond regelmatig op dezelfde manier aan. Als je regelmatig een beweging herhaalt, dan vormen zich plooien en vouwen die op latere leeftijd niet meer weggaan. Bovendien versnelt roken de huidveroudering. De zon heeft ook een grote invloed op huidveroudering, omdat de zon het collageen en de elastine in je gezicht afbreekt. Dat lijkt slecht nieuws, maar eigenlijk is het goed nieuws, want als je de oorzaak weet, kan je het ook voorkomen. Door te stoppen met roken en uit de zon te blijven of een goede zonnebrandcrème met een hoge factor te gebruiken, kan je de veroudering van je huid vertragen.

 

Behandelingen om marionetlijnen te verminderen

Als het kwaad al is geschied en je al marionetlijnen hebt, dan zijn er ook nog mogelijkheden om ze te verminderen of minder zichtbaar te maken. Make-up helpt helaas niet voldoende. De lijnen zijn vaak te diep om te echt te verdoezelen met make-up. Bij verkeerd gebruik van make-up kan je de zelfs zichtbaarder maken omdat de make-up zich in de plooien op kan hopen. Ook zullen anti-rimpelcrèmes niet meer veel uitrichten als je de marionetlijnen eenmaal hebt. Maar gelukkig zijn er wel andere mogelijkheden om marionetlijnen te verminderen zonder meteen naar botox of onnatuurlijke fillers te moeten grijpen.

 

Hyaluronzuur om marionetlijnen te verminderen

Hyaluronzuur in je huid zorgt voor meer volume en stevigheid. Door middel van een injectie kan je het hyaluronzuur in de rimpels laten injecteren. Het zuur vult de rimpel op deze manier op en het hydrateert de huid. Hierdoor wordt de huid weer steviger en elastischer. Omdat het hyaluronzuur heel plaatselijk wordt toegepast, werkt het alleen op de rimpels die je wil laten verdwijnen. Omdat het lichaamseigen stof is, is de kans op vervelende reacties van je lichaam erg klein. Wel wordt het hierdoor afgebroken waardoor de behandeling regelmatig herhaald moet worden. Een behandeling met hyaluronzuur is o geschikt voor diepe rimpels en groeven.

 

Marionetlijnen verminderen met andere behandelingen

Als je terugschrikt voor injecties in je gezicht, dan zijn er gelukkig nog genoeg andere mogelijkheden om je marionetlijnen te verminderen. Er zijn veel gezichtsbehandelingen, die je huid weer elastischer maken. Bijvoorbeeld een fruitzuur peeling of een andere diepe peeling. Met een peeling haal je de dode huidellen uit de huidlagen. Hierdoor wordt de huid weer glad en soepel. Maar het stimuleert ook de aanmaak van collageen en elastine in de huid, waardoor de huid weer dikker en elastischer wordt. Een elastische huid hangt minder, waardoor je minder lijnen hebt vanaf je mondhoeken. Bovendien zijn de lijnen minder diep, omdat ze worden gevuld met het collageen dat is aangemaakt in de huid. Bovendien kan je huid na een peeling veel beter de werkzame stoffen van een verzorgende crème opnemen. Door na een peeling een antirimpelcrème te gebruiken kun je je marionetlijnen nog verder verminderen.

 

Welke behandeling is het beste om marionetlijnen te verminderen?

Welke behandeling voor jouw marionetlijnen het beste is, is afhankelijk van verschillende factoren. Zijn de rimpels oppervlakkig of diep, waardoor zijn de marionetlijnen veroorzaakt en wat is de conditie van de omliggende huid. De huidtherapeut kan jouw huid en jouw huidproblemen beoordelen en zo een behandelplan maken. Deze kan bestaan uit een behandeling, maar er kan ook een combinatie van behandelingen worden gebruikt. Ook kan er dan bekeken worden hoe vaak de behandelingen herhaald moeten worden. De therapeut kan je dan ook een indicatie van de kosten geven, zodat je weet waar je aan toe bent.

    Enthousiast geworden?
    Maak een afspraak

    Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
    We zien je graag in de salon.


    WhatsApp +31682437778