Lach rimpels verwijderen – Utrechtse Schoonheid
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Lach rimpels verwijderen


De beste manier om lachrimpels te verwijderen

Lachen is gezond, maar lachrimpels zijn niet altijd gewenst. Gelukkig kun je er iets aan doen zonder dat je hoeft te stoppen met lachen.
Als je lacht gebruikt je veel spieren en ontstaan er vouwtjes in je gezicht. Dit geeft jouw gezicht een levendige uitstraling. Maar op den duur kunnen er ook lachrimpels in je gezicht ontstaan. Hoewel deze rimpels getuigen van een vrolijke persoonlijkheid wordt niet iedereen blij van lach rimpels. Gelukkig kun je met de juist anti-rimpel behandeling jouw lachrimpels verwijderen of verminderen. Kies bijvoorbeeld voor een fruitzuurpeeling om de lach rimpels onder je ogen te verwijderen.

 

Wat zijn lach rimpels?

Lach rimpels zijn lijnen rond de mond en aan de zijkant van de neus. Ook zie je lachrimpels onder de ogen en soms zelfs op de kin. Ze komen veel voor, bijna iedereen krijg er op den duur last van. Ze ontstaan, zoals alle rimpels, door huidveroudering. Hoe erg de rimpels worden is deels ook erfelijk bepaald. Er zijn twee verschillende soorten lachrimpels. Dynamische rimpels heeft iedereen. Deze rimpels zie je alleen als je je gezicht beweegt. In het geval van lachrimpels zie je deze dus alleen als je lacht. Ze zitten vooral rondom je lippen en je ogen. Statische rimpels zijn ook zichtbaar als je je gezicht niet beweegt. Dit zijn de rimpels die je wil voorkomen. Ze worden namelijk na verloop van tijd dieper en zijn dan ook lastiger te behandelen. Lachrimpels op de wangen bijvoorbeeld beginnen als fijne lijntjes. Maar als je de fijne lijntjes op de wangen niet behandelt, kunnen ze uitgroeien tot diepe vouwen of plooien.

 

Wat is de oorzaak van lachrimpels?

Lachrimpels bij de mond of ogen ontstaan door de beweging van je spieren als je lacht. Iedereen heeft ze, want ze ontstaan al in de puberteit. Lachrimpels rond de mond ontstaan omdat je mondhoeken omhoog gaan bij het lachen, waardoor plooien ontstaan. Lachrimpel bij je ogen ontstaan doordat je je ogen wat dichtknijpt als je lacht. Maar het is nergens voor nodig om te stoppen met lachen om rimpels te voorkomen. Deze rimpels zijn namelijk helemaal niet erg, want ze zorgen ervoor dat je je gezicht goed kan bewegen. Als je ouder wordt, worden de rimpels echter dieper en blijven ze zichtbaar, ook als je niet lacht. De belangrijkste oorzaak van het dieper wordt van de rimpels is huidveroudering. De huid wordt slapper en het onderliggende weefsel wordt dunner. Ook gewichtstoename of juist afname kan rimpels veroorzaken. Daarnaast trekt het tandvlees zich terug, als je ouder wordt. Hierdoor vallen de lippen verder naar binnen, waardoor rimpels ontstaan.

 

Lachrimpels verminderen

Door kleine aanpassingen te doen in je dagelijkse routine kun je je lachrimpels al verminderen. Genoeg slaap is erg belangrijk. Daarnaast is alcohol drinken en roken slecht voor de huid. Door je huid goed te verzorgen, zorg je dat deze gehydrateerd en soepel blijft. Een nachtcrème gebruiken voordat je naar bed gaat, zorgt dat je huid elke nacht weer kan hydrateren en herstellen. Zon zorgt ook voor huidveroudering. Door elke dag zonnebrandcrème te gebruiken kan je jouw huid hiertegen beschermen. Verder kun je je gezichtshuid regelmatig masseren. Dit stimuleert de bloedsomloop en maakt de huid soepeler. Masseer altijd van beneden naar boven voor het optimale resultaat. Mondhoek rimpels reageren vaak goed op een dagelijkse massage. Als je zelf niet weet, hoe je je huid moet masseren, dan kun je hiervoor natuurlijk ook bij de schoonheidsspecialist terecht.

 

Lachrimpels verwijderen met je dagelijkse verzorgingsroutine

Door je dagelijkse huidverzorging aan te passen kun je je lachrimpels verminderen en zelfs deels verwijderen. Kies voor een dag-en nachtcrème met retinol of vitamine C. Deze stimuleren namelijk de aanmaak van collageen. Collageen zit onder de huid en zorgt dat je huid soepel en stevig blijft. Als je de lachrimpels onder je ogen wilt verminderen, dan kies je voor een speciale crème die geschikt is voor gebruik bij de ogen. De huid onder de ogen is namelijk erg dun en kwetsbaar en heeft dus een speciale behandeling nodig.

 

Lach rimpels verwijderen door te exfoliëren

Door je huid dagelijks te exfoliëren zorg je ervoor dat je huidcellen zich regelmatig vernieuwen en dat dode huidcellen worden verwijderd. Hierdoor ziet je huid er stralender uit en behoudt je huid zijn elasticiteit. Exfoliëren gebeurt meestal met een zuur, zoals melkzuur of fruitzuur. Daardoor verminder je rimpels en worden de rimpels die er al zijn minder goed zichtbaar. Gebruik na het exfoliëren altijd een goede verzorgende crème. Deze crème stimuleert het huidherstel en hydrateert. Op die manier zal je huis het snelst herstellen en er gezond uit te zien.

 

Lachrimpels bij je mond verminderen

De beste manier om je lach rimpels te verwijderen is door ze op te vullen. Dat hoeft niet met injecties of chemische middelen, want je lichaam kan dat gewoon zelf. Het enige dat jij hoeft te doen is je huid stimuleren om meer collageen aan te maken. Dit collageen kan de plooien en rimpels naast de mond opvullen. Hierdoor verdwijnen ze en worden ze minder zichtbaar. Vooral de diepe rimpels bij je mondhoeken kun je goed opvullen. Met microneedling of een fruitzuurpeeling kan een huidtherapeut jouw huid extra stimuleren om te vernieuwen. Het resultaat van deze behandelingen is beter dan van de crèmes die je in de winkel kunt kopen. De verticale rimpels in je wangen verdwijnen zo als sneeuw voor de zon.

    Enthousiast geworden?
    Maak een afspraak

    Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
    We zien je graag in de salon.


    WhatsApp +31682437778