Kraaienpootjes – Utrechtse Schoonheid
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Wat kan ik doen tegen kraaienpootjes?

Kraaienpootjes worden vaak in een adem genoemd met lachrimpels, omdat ze ontstaan als je je ogen samenknijpt als je lacht. Toch wordt niet iedereen blij van deze rimpels rondom de ogen. Rimpels kunnen je immers een vermoeid uiterlijk geven en kraaienpootjes in je gezicht verraden je leeftijd of zorgen dat je er ouder uitziet dan je bent. Gelukkig kan je met de juiste gezichtsbehandeling kraaienpootjes aanzienlijk verminderen. Denk daarbij aan een fruitzuurpeeling of aan een microneedling behandeling

Wat is de oorzaak van kraaienpootjes?

Kraaienpootjes in je gezicht worden veroorzaakt door veel te lachen. Als je lacht, knijpen je ogen samen, waardoor er naast je ogen rimpels ontstaan. Als je jong bent en je huid soepel is, trekken de rimpels na het lachen gewoon weer weg. Maar als je ouder wordt en jouw huid droger, kunnen de kraaienpootjes permanent worden. In je gezicht veroudert je huid het snelst, omdat je gezicht het meest aan de zon wordt blootgesteld.

 

Wat kan ik zelf doen tegen kraaienpootjes onder de ogen?

De beste manier om kraaienpootjes te voorkomen is goed voor je huid zorgen. Zo ga je de veroudering van de huid tegen. Door niet te roken, te matigen met alcohol en een dagcrème te gebruiken met een hoge SPF-factor kan jij huidveroudering zo veel mogelijk vertragen. Ook kan je stoppen met lachen, maar dat lijkt ons niet de beste optie. Als het kwaad al geschied is, dan is het lastig om zelf nog iets aan de kraaienpootjes te doen. Veel crèmes die je in de winkel kan kopen, doen niet wat ze beloven. Maar wat dan te doen tegen kraaienpootjes? De huidspecialist kan je adviseren over de juiste behandeling.

 

Professionele kraaienpootjes behandeling

De huidspecialist kan je adviseren wat de beste kraaienpootjes behandeling is voor jou. Er zijn verschillende mogelijkheden om je huid weer strak en soepel te maken, zodat de kraaienpootjes verminderen.

 

Microeedling

Microneedling is een behandeling waarbij met hele dunnen naaldjes in je huid worden gestoken. Dit beschadigt je huid licht. Zo wordt je huid geactiveerd om zichzelf te herstellen en nieuw collageen en elastine aan te maken. Je huid is namelijk heel goed in staan om zichzelf te herstellen, alleen af en toe heeft hij wat extra motivatie nodig. Microneedling zorgt daarvoor. Door de toename van het collageen in je huid worden de rimpels opgevuld en de elastine zorgt ervoor dat je huid weer elastischer wordt. Zo trekken de rimpels weer beter weg na het lachen en blijven de plooien niet in je huid staan. Met microneedling kan je de fijne lijntjes van kraaienpootjes verwijderen.

 

Crèmes voor rondom de ogen

Bij de drogist vind je allerlei crèmes die je beloven dat ze kraaienpootjes kunnen verminderen. Helaas helpen veel van deze crèmes niet en doen ze niet wat ze beloven. Vraag daarom altijd advies aan de huidspecialist voor de beste crème voor jouw huid. Vaak kan een hydraterende crème helpen om je huid soepeler te houden, waardoor je minder last hebt van kraaienpootjes. Crèmes met vitamine A zijn goed voor het bindweefsel in je huid. Vitamine A wordt vaak retinol genoemd als het in een crème zit.

 

Kraaienpootjes verminderen met een peeling

Met een peeling haal je de bovenste laag van de huid weg. Dit gebeurt vaak met zuren, bijvoorbeeld een fruitzuurpeeling. De bovenste laag is vaak de droge laag, waarin rimpels het meest zichtbaar zijn. Door deze laag te verwijderen worden de kraaienpootjes onder je ogen minder zichtbaar. Daarnaast stimuleert de peeling jouw huid om zichzelf te gaan herstellen. Op dit manier worden de kraaienpootjes ook daadwerkelijk minder.

 

Kraaienpootjes onder ogen behandelen

Je kan dus zelf met een gezonde levensstijl huidveroudering deels tegengaan. Maar als je eenmaal kraaienpootjes hebt, valt het niet mee om ze zelf te behandelen en te verminderen. Bovendien kan je het met de verkeerde behandeling alleen maar erger maken. De specialisten van Utrechtse schoonheid helpen je graag. Ze beoordelen jouw huid en stellen zo een behandeling samen die het beste is voor jouw huid. Dat geeft het beste resultaat. Ook als je last hebt van andere huidproblemen die veroorzaakt worden door huidveroudering kan een kraaienpootjes behandeling helpen.

    Enthousiast geworden?
    Maak een afspraak

    Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
    We zien je graag in de salon.


    WhatsApp +31682437778