Hyper pigmentatie – Utrechtse Schoonheid
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Hyper pigmentatie


Wat is hyper pigmentatie en wat kan je ertegen doen?

Hyper pigmentatie uit zich als donkere pigmentvlekken of als een zwangerschapsmasker. Het gaat vaak gepaard met huidveroudering, waardoor je tegelijkertijd ook last kan hebben van een doffe huid en rimpels De huidtherapeut kan je een huidverbeterende behandeling adviseren om alle deze huidproblemen op te lossen.

 

Wat is hyperpigmentatie?

Hyper pigmentatie betekent dat er op plekken te veel pigment wordt aangemaakt. Pigment is aan lichaamseigen stof, die door pigmentcellen of melanocyten wordt aangemaakt als je in de zon komt. Ook kan de aanmaak van pigment door hormonen worden gestimuleerd. Het is de kleurstof die zorgt dat je bruin kleurt door de zon. Bij hyperpigmentatie is deze natuurlijke reactie in de war, waardoor er te veel pigment in je huid zit. Dat zorgt voor grijze of bruine tot zwarte plekken. Hyper pigmentatie kan veroorzaakt worden doordat je te veel pigmentcellen hebt of doordat de pigmentcellen te veel pigment aanmaken.

 

Wat is de oorzaak van hyperpigmentatie?

Er zij twee varianten hyperpigmentatie, de aangeboren en de verworven variant. Verworven houdt in dat de aandoening op latere leeftijd ontstaat. Het aantal aandoeningen waarbij hyperpigmentatie voorkomt is ongelooflijk lang, dus kunnen we die hier niet allemaal behandelen. Je herkent hyperpigmentatie altijd aan de donkere vlekken op je huid. Dit kunnen kleine donkere plekjes zijn, maar het kunnen ook grote lichtere vlekken zijn. De plekken zijn echter altijd donkerder dan de omringende huid. Een veel voorkomende oorzaak van hyperpigmentatie is zonlicht. Zonlicht stimuleert immers de aanmaak van het pigment. Deze aanmaak kan verstoord worden, waardoor te veel pigment wordt aangemaakt. Ook kan de aanmaak van pigment verstoord raken door hormonen of doordat je huid beschadigd is. Daarnaast kan hyperpigmentatie een gevolg zijn van een huidziekte.

 

Hoe kun je hyperpigmentatie het beste behandelen?

Hyerpigmentatie is niet schadelijk, maar als jij de donkere vlekken niet mooi vindt, dan kun je ze wel behandelen. Allereerst kan je hyperpigmentatie behandelen door je huid goed tegen de zon te beschermen. Dat doe je door een zonnebrandcrème met een hoge SPF factor te gebruiken en bij felle zon de schaduw op te zoeken. Maar een zonnebrandcrème helpt vooral om erger te voorkomen, als je al last hebt van donkere vlekken op je huid, dan wil je deze ook verminderen. Daar kan de huidtherapeut je bij helpen. Deze therapeut kan de donkere plekken beoordelen en zo de beste behandeling samenstellen voor jouw huid. Denk bijvoorbeeld aan een chemische peeling. Dat klinkt misschien wat eng, maar het betekent niets meer, dan dat je huid wordt behandeld met een vloeistof om dode huidcellen te verwijderen. Deze vloeistof kan fruitzuur zijn of een bio peel met natuurlijk kruiden en zeewier. De stoffen trekken diep in je huid en stimuleren de huidverjonging door de dode huidcellen te verwijderen. Dan wordt ook de aanmaak van pigment weer hersteld en worden ophopingen van pigment verminderd.

    Enthousiast geworden?
    Maak een afspraak

    Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
    We zien je graag in de salon.


    WhatsApp +31682437778