Huidveroudering – Utrechtse Schoonheid

Huidveroudering


Wat is huidveroudering?

Huidveroudering komt met de leeftijd en is dus een natuurlijk proces. Wel kunnen we maatregelen treffen om huidveroudering tegen te gaan en te vertragen. Als je de leeftijd van 25 jaar hebt bereikt, ga je langzaam merken dat je huid de eerste tekenen van veroudering vertoont. Zo wordt je huid dunner, gevoeliger, slapper en droger. Wanneer huidveroudering begint en hoe erg het is, is een combinatie van genetische bepaling en omgevingsfactoren.

Wat veroorzaakt de veroudering van de huid?

Zoals je al net hebt gelezen, komt huidveroudering met de leeftijd en hebben je genen en omgevingsfactoren invloed op het verouderingsproces.

Veroudering van de huid door genetische bepaling

Erfelijkheid is een belangrijke factor in de manier waarop de huid veroudert. Niet alleen je afkomst, maar ook je huidtype zijn dingen waar je mee geboren wordt en bepalen voor een deel hoe snel je huid tekenen van veroudering vertoont. Een lichtgekleurde en gevoelige huid krijgt bijvoorbeeld in het algemeen sneller te maken met huidveroudering, vergeleken met een donkergekleurde of Aziatische huid. Daarnaast spelen hormonen ook een rol in de huidveroudering. Naarmate je ouder wordt, gaat je lichaam ook minder collageen, elastine en hyaluronzuur aanmaken. Deze stoffen zorgen juist voor een strakke en gladde huid. Bij het afnemen ervan merk je dat je bijvoorbeeld sneller rimpels rond de ogen en op andere plekken krijgt.

Huidveroudering door levensstijl

Naast biologische oorzaken van huidveroudering zijn er ook externe factoren die een rol spelen. Zo is de zon een grote boosdoener bij huidveroudering. Een overmatige blootstelling aan UVA en UVB straling zorgt voor rimpels en pigmentvlekken. Daarnaast zijn roken, stress, alcoholconsumptie, weinig lichaamsbeweging en een ongezond voedingspatroon ook funest voor je huid. Door roken krijg je van die typische rokerslijntjes bij de mond en krijgt je huid een grijsachtige teint, waardoor ouder oogt dan je bent.

Wat valt er te doen tegen huidveroudering?

Er zijn verschillende dingen die je kunt doen om huidveroudering tegen te gaan. Zo is het gebruik van een goede zonnebrandcrème met minimaal SPF 30 een goede manier om je huid te beschermen tegen de vorming van rimpels. Als je je dus afvraagt wat is de beste crème tegen huidveroudering, dan is zonnebrandcrème het antwoord. Ga daarnaast ook niet onnodig in de zon zitten. Ook is niet roken en zo min mogelijk alcohol drinken heel belangrijk als je huidveroudering zo lang mogelijk uit wilt stellen. Drink voldoende water om je lichaam en huid gehydrateerd te houden. Wat ook helpt tegen huidveroudering is uiteraard gezonde en gevarieerde voeding en sporten. Eet dus veel groenten, fruit en volkoren producten. Met name vitamine A en C en antioxidanten in voeding helpen bij de bestrijding van huidveroudering.

Hulp nodig bij huidveroudering tegengaan? Utrechtse Schoonheid!

Volg je de bovengenoemde tips al op, maar kun je wel wat extra hulp gebruiken om huidveroudering tegen te gaan? Maak dan snel een afspraak bij Utrechtse Schoonheid! Soms kan je huid namelijk wel een oppepper gebruiken bij de strijd tegen de veroudering van de huid en de therapeute en schoonheidsspecialist van Utrechtse Schoonheid biedt daar de juiste behandeling voor. Het begint met een persoonlijke intake consult waarbij gekeken wordt naar waar jouw huid behoefte aan heeft. Ook kun je natuurlijk je wensen uitspreken en samen wordt er een persoonlijke behandelplan op maat opgesteld. Wellicht heb je bijvoorbeeld naast tekenen van huidveroudering ook last van bijvoorbeeld acne littekens of rosacea. Het is in sommige gevallen dan ook mogelijk om verschillende behandelingen met elkaar te combineren voor een optimaal resultaat. De salon gaat uiterst hygiënisch te werk en in combinatie met de persoonlijke aanpak ben je bij Utrechtse Schoonheid aan het juiste adres voor een huidverbeterende behandeling!

Fruitzuur peeling

Utrechtse Schoonheid biedt een fruitzuur peeling om de veroudering van de huid tegen te gaan. Er bestaan verschillende soorten fruitzuren en de therapeute bepaalt na de uitgebreide huidanalyse welke het meest geschikt is voor jouw huid. Fruitzuren zorgen ervoor dat je huid versneld dode huidcellen afstoot en plaatsmaakt voor nieuwe, gezonde cellen. Het resultaat is een gladdere en strakkere huid.

Dermapen 4 behandeling

Ook een Dermapen microneedling behandeling is geschikt om tekenen van huidveroudering te bestrijden. De Dermapen 4 is een speciaal apparaat met steriele naaldjes die in een hoge snelheid microkanaaltjes in de huid maken. Je huid kan dan beter voedingsstoffen opnemen. Ook wordt de celdeling en de aanmaak van elastine en collageen gestimuleerd, waardoor je een vollere, gladdere en strakkere huid krijgt.

Microdermabrasie

Microdermabrasie is ook zeer effectief tegen huidveroudering. In deze behandeling worden dode huidcellen verwijderd met behulp van kleine kristalletjes die de bovenste laag dode huidcellen “wegschuurt”. Dit klinkt heftig, maar is het is een pijnloze behandeling. Microdermabrasie stimuleert de onderliggende huidlagen tot een betere doorbloeding en aanmaak van collageen. Dit zorgt er dus voor dat het verouderingsproces van de huid wordt vertraagd.

Ben je benieuwd welke van deze beautybehandelingen het meest geschikt is voor jou om huidveroudering tegen te gaan? Maak dan snel een afspraak met Utrechtse Schoonheid voor een persoonlijke intake!

 

    Enthousiast geworden?
    Maak een afspraak

    Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
    We zien je graag in de salon.


    WhatsApp +31682437778