Huidveroudering – Utrechtse Schoonheid
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Huidveroudering


Wat is huidveroudering?

Huidveroudering begint met fijne lijntjes rondom de ogen. Ze worden ook wel onschuldige lachrimpels genoemd. Maar in de loop van de tijd ontwikkelen deze zich tot kraaienpootjes en vertoont je huid heuse rimpels. Ook is er sprake van volumeverlies en verlies van dichtheid.

Huidveroudering is een natuurlijk proces. Niemand ontkomt eraan. Maar je kunt het proces wel vertragen. Ik kan hierbij helpen. Ik begin altijd met een huidscan waarmee ik je huid en de mate van huidveroudering kan beoordelen. Aan de hand van de huidscan starten we met een behandeling op maat om de effecten te minimaliseren.

Oorzaken

Huidveroudering begint vanaf 25 jaar. De snelheid en de mate waarin huidveroudering plaatsvindt, verschilt echter per persoon en wordt bepaald door intrinsieke en extrinsieke factoren.

Erfelijkheid speelt een belangrijke rol in het proces. Denk bijvoorbeeld aan je huidtype en je afkomst. Een lichte, gevoelige huid laat eerder tekenen van huidveroudering zien dan een donkere of Aziatische huid. Ook hormonen beïnvloeden huidveroudering. Ieder jaar maakt je huid 1% minder elastine en collageen aan. Hierdoor verliest je huid stevigheid en elasticiteit.

Daarnaast wordt huidveroudering ook beïnvloed door je levensstijl. Uv-straling, roken, stress, alcohol en ongezonde voeding dragen bijvoorbeeld bij aan de veroudering van de huid.

De aanpak

Er zijn een aantal zaken die je zelf kunt doen om het proces te vertragen. Zo is het belangrijk om iedere dag een crème met spf te gebruiken, zelfs als de zon niet schijnt. Ook een gezonde levensstijl is van groot belang.

Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van huidveroudering. Daarbij staat een persoonlijke aanpak voorop. Iedere huid is uniek en moet anders behandeld worden. Ik kijk daarom niet alleen naar de huidveroudering zelf, maar ook naar de algehele conditie van je huid en je levensstijl. Op basis hiervan stel ik een behandelplan op. Zo krijgt jouw huid de hoogste aandacht.

Afspraak inplannen

Tijdens de behandeling staat jouw persoonlijke behandelplan centraal. Daarom begin ik iedere behandeling altijd met een huidscan, waarmee ik je huid en de veroudering in kaart breng. Samen kijken we naar wat je wensen zijn en hoe we jouw huid het beste kunnen verbeteren. Huidveroudering is namelijk op verschillende manieren te behandeling, bijvoorbeeld met een fruitzuurpeeling, de Dermapen Microneedling behandeling of met microdermabrasie, afhankelijk van de tijd van het jaar. Ook biedt bindweefselmassage een effectieve behandeling. Deze kan het hele jaar door ingezet worden. Daarnaast is het mogelijk om behandelingen met elkaar te combineren voor een optimaal resultaat. Tijdens de behandeling krijg je ook advies over je huidverzorging thuis.

 

    Enthousiast geworden?
    Maak een afspraak

    Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
    We zien je graag in de salon.


    WhatsApp +31682437778