De werking en bijdrage van een huidanalyse
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

De werking en bijdrage van een huidanalyse

De huid is het grootste orgaan van het lichaam en krijgt elke dag veel dingen te verduren. Iedereen heeft een andere huid: de één kan nog geen tien minuten in de zon liggen zonder te verbranden, een ander zit vol met sproetjes die in de zomer oplichten als sterren en er zijn ook mensen die snel last hebben van een droge of juist vettige huid. Door deze grote verschillen is het belangrijk om te weten van welke huidproblemen jij snel last kunt krijgen, zodat je jouw huid de beste verzorging kunt geven. Dit kan door middel van een huidanalyse. Hoe gaat zo’n huidanalyse precies in zijn werking?

De werking van een huidanalyse

Om je huid op een optimale manier te kunnen verzorgen en behandelen, kun je een huidanalyse ondergaan, waarbij je meer inzicht verkrijgt in de onderliggende oorzaken van jouw persoonlijke huidproblemen. Veel van dit soort problemen beginnen namelijk in een diepere huidlaag en worden pas na een bepaalde periode aan de oppervlakte zichtbaar. Bij een huidanalyse kunnen deze problemen met een speciaal apparaat opgespoord en onderzocht worden.

Dit huidanalyse apparaat voor bijvoorbeeld je gezicht kan allerlei huidcondities en de leeftijd van je huid in kaart brengen. Zo wordt je voorzien van informatie die je met het blote oog niet kunt zien. Daarnaast kun je op deze manier rosacea opsporen en een rosacea behandeling ondergaan, tegen rode bultjes en puistjes van deze huidaandoening.

Ook kun je last hebben van couperose, oftewel een toename van kleine bloedvaatjes in de huid, waavoor een couperose behandeling in gang kan worden gezet. Er wordt onder andere gelet op de volgende factoren:

 • Aanwezige acne bacteriën;
 • Pigment vlekken;
 • Poriën;
 • Rimpels;
 • Rode plekken en vlekken;
 • Textuur van de huid;
 • UV-schade in de huid.

Voorafgaand aan dit onderzoek wordt eerst een uitgebreide intake gehouden, waardoor een startpunt bepaald kan worden. Hierbij wordt alvast vastgelegd welke problemen er met de huid zijn, zodat hier tijdens het onderzoek goed op gelet kan worden. Op basis van de screening en de resultaten uit de huidanalyse wordt een behandelplan opgesteld om de problemen bij de wortel aan te pakken. Hierbij worden ook producten geadviseerd die het beste gebruikt kunnen worden om de conditie van de huid te verbeteren. Tijdens en na afloop van het traject worden ook nog nieuwe scans gemaakt om de huidverbetering vast te kunnen leggen.

Een online huidanalyse

Het is ook mogelijk om online een huidanalyse uit te voeren, waarvoor allerlei ondersteunende tools zijn ontwikkeld. Je kunt bijvoorbeeld een huidanalyse van je gezicht houden door middel van de selfiecamera op je mobiele telefoon. Aan de hand hiervan kan dan informatie gegeven worden over de stevigheid, egaliteit, gelijkmatige teint en leeftijd van je huid. Door een online huidanalyse te doen, kun je erachter komen wat jij kunt doen om jouw huid op de beste manier te onderhouden door middel van bijvoorbeeld een geschikte gezichtsbehandeling.

  Enthousiast geworden?
  Maak een afspraak

  Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
  We zien je graag in de salon.


  Salon tijdelijk gesloten

  De salon is tot eind april gesloten wegens zwangerschapsverlof.

  Online afspraken kunnen wel alvast ingepland worden. De webshop blijft open.

  Bedankt voor uw begrip!

  This will close in 0 seconds

  WhatsApp +31682437778