Hoe gaan pigmentvlekken weg – Utrechtse Schoonheid
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Hoe gaan pigmentvlekken weg


Hoe gaan pigmentvlekken weg?

Pigmentvlekken kunnen je huid lelijk ontsieren. Zeker als ze in je gezicht zitten, kunnen ze vervelend zijn. Dan zijn ze altijd zichtbaar. Natuurlijk kan je ze met make-up bedekken, maar hoe fijn zou het zijn als je pigmentvlekken met een behandeling weggehaald zouden kunnen worden? Gelukkig heeft de huidtherapeut verschillende mogelijkheden om jouw pigmentvlekken te verwijderen. Ook voor andere huidproblemen kan je bij de huidtherapeut terecht. Bijvoorbeeld als je last heb van rosacea, je acné littekens wil laten verwijderen of als je rimpels onder je ogen wil verminderen.

 

Gaan pigmentvlekken weg?

Helaas gaan pigmentvlekken meestal niet vanzelf weg. Als je bruin bent geworden door de zon, heb je natuurlijk meer pigment in huid. Dit trekt langzaam weg als je minder in de zon komt. Dat is de reden dat je in de winter bleker bent dan in de zomer. Onder invloed van de zon, een verwonding of een aandoening kan je echter ook pigmentvlekken krijgen. Deze gaan niet meer weg als je niet meer in de zon komt. Daarnaast ontstaan pigmentvlekken vaker bij een oudere huid, ze worden daarom ook wel eens ouderdomsvlekken genoemd. Ze kunnen iets verbleken, maar blijven wel altijd zichtbaar. Dat betekent niet meteen dat je voor altijd aan je pigmentvlekken vastzit. Een huidtherapeut heeft verschillende behandelingen om jouw pigmentvlekken te verminderen of zelfs helemaal te verwijderen.

 

Hoe gaan pigmentvlekken weg?

Als je bij je huidtherapeut komt, zal deze eerst je huid en de pigmentvlekken beoordelen. Door middel van een huidscan wordt er een duidelijk beeld van je huid gemaakt. Op deze manier kan hij of zij beoordelen wat voor jou de beste behandeling is. Dat is namelijk heel persoonlijk. Er kan gekozen worden voor een enkele behandeling of voor een combinatie van behandelingen. De meest voorkomende behandelingen om pigmentvlekken te verwijderen zijn de volgende.

 

Bio peeling

Bij een bio peeling wordt er fruitzuur op je huid aangebracht. Dit zuur dringt tot diep in je huid door en verwijdert alle dode huidcellen. Daardoor gaat je huid zichzelf vernieuwen. De huidcellen met te veel pigment zijn beschadigd, dat is ook de reden dat ze te veel pigment aangemaakt hebben. Deze cellen worden dus ook met de peeling verwijderd. Hiervoor in de plaats komen nieuwe cellen met een normale hoeveelheid pigment. Op deze manier gaan je pigmentvlekken weg. Wel zijn er vaak meerdere behandelingen nodig, voordat de pigmentvlekken echt weg zijn.

 

Hoe gaan pigmentvlekken weg met microneedling?

Microneedling is een behandeling waarbij met een zogenaamde dermapen over je huid wordt gegaan. In deze dermapen zitten minuscuul kleine naaldjes die in je huid prikken. Hierdoor denk tje huid, dat er beschadigingen zijn waardoor je huid zich gaat vernieuwen. In werkelijkheid gaan de gaatjes die met de naalden zijn gemaakt heel snel weer dicht. Als je huid zichtzelf gaat herstellen, worden er nieuwe cellen aangemaakt. Deze nieuwe cellen vervangen de cellen in je pigmentvlekken, waardoor de vlekken verdwijnen. Na de eerste behandeling zal je zien dat de vlekken al wat vervagen. Na meerdere behandelingen kunnen ze zelfs helemaal verdwijnen.

 

Gaan pigmentvlekken ook weg van microdermabrasie?

Net als bij een bio peeling worden bij microdermabrasie ook je dode huidcellen verwijderd. Alleen gebeurt dat bij microdermabrasie door je huid vacuüm te trekken en kristallen tegen je huid te spuiten. Deze kristallen zorgen dat de dode huidcellen worden verwijderd. Bovendien stimuleert microdermabrasie de aanmaak van nieuwe huidcellen. Omdat de nieuwe huidcellen een gewone hoeveelheid pigment aan zullen maken, zullen je pigmentvlekken langzaam verdwijnen na een behandeling.

 

Hoe gaan pigmentlekken weg met een crème?

Tot slot kan je ook nog een crème gebruiken om je pigmentvlekken minder zichtbaar te maken. Hiervoor kan je een blekende crème gebruiken, maar de bestanddelen van deze crèmes kunnen ook voor irritatie van de huid zorgen. En als je huid geïrriteerd is, kunnen er juist weer nieuwe pigmentvlekken ontstaan. Ook kan je een verzorgende crème te gebruiken, die de aanmaak van nieuwe huidcellen stimuleert. Als je deze crème gebruikt na een peeling of andere behandeling is het effect nog groter. Toch zal het lastig zijn om met een crème pigmentvlekken echt te verwijderen. Wel kan je de vlekken met een crème of foundation zo camoufleren, dat ze niet meer zichtbaar zijn.

 

Hoe kan je pigmentvlekken verwijderen?

De meeste behandelingen van pigmentvlekken zijn bedoeld om je huid zichzelf te laten vernieuwen. Zo worden de cellen met te veel pigment verminderd en komen hier cellen met een normale hoeveelheid pigment voor in de plaats. De celvernieuwing kan op meerdere manieren worden gestimuleerd. De huidtherapeut kan jouw adviseren, welke behandeling het beste past bij jouw huidprobleem. Ook een combinatie van behandelingen behoort tot de mogelijkheden. Bijvoorbeeld eerst een peeling en dan een crème, zodat de werkzame stoffen in de crème beter opgenomen worden.

  Enthousiast geworden?
  Maak een afspraak

  Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
  We zien je graag in de salon.


  Salon tijdelijk gesloten

  De salon is tot eind april gesloten wegens zwangerschapsverlof.

  Online afspraken kunnen wel alvast ingepland worden. De webshop blijft open.

  Bedankt voor uw begrip!

  This will close in 0 seconds

  WhatsApp +31682437778