Hoe doe je een huidanalyse – Utrechtse Schoonheid
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Hoe doe je een huidanalyse


Hoe doe je een huidanalyse?

Als je voor het schap met gezichtscrèmes staat, zie je soms door de bomen het bos niet meer. Elke crème is voor aan ander huidtype en hoe weet je nu welk huidtype jij hebt? Als je voor een gezichtsbehandeling bij de schoonheidsspecialist komt dan zal meestal eerst een huidanalyse worden uitgevoerd om de juiste behandelmethode te bepalen.

Verschillende huidtypes

Grofweg zijn er vier verschillende huidtypes te bepalen: normale en gemengde huid, vette en onzuivere huid, droge tot zeer droge huid en de gevoelige huid. Welk type huid je hebt, heb je zelf niet in de hand. Dat is genetische bepaald. Het is echter wel belangrijk om te weten welke huidtype jij hebt, omdat je dan het juiste verzorgingsproduct voor jouw huid kan kiezen. Dat is belangrijk als je een huid verbeterende behandeling wil laten doen of van je huidproblemen af wil.

Hoe doe je een huidanalyse?

Bij een huidanalyse beoordeelt de schoonheidsspecialist verschillende aspecten van je huid. Als je last hebt van huidproblemen wordt dat in kaart gebracht. Dat helpt de schoonheidsspecialist om de juist behandeling voor je te bepalen en je te adviseren over de juiste verzorgingsproducten. Er wordt gekeken naar stoornissen in het pigment van je huid. Ook worden de onderhuidse weefsels beoordeeld en wordt er gekeken naar de structuur van je huid. De specialist kijkt naar je poriën en hoe gevoelig jouw huid is voor de zon. Daarnaast wordt er in kaart gebracht hoe je huid in de toekomst zal veranderen. Bij de huidanalyse worden detailfoto’s van je huid gemaakt. Het huidtype dat uit de analyse komt, bepaalt vervolgens hoe je je huid het beste kan verzorgen. De huidtherapeut adviseert je aan de hand van je huidtype welke verzorgingsproducten geschikt zijn voor je huid en hoe jij je verzorgingsroutine het best in kunt vullen. Met de juiste producten en verzorging help je jezelf naar een gezonde huid.

De normale en gemengde huid

Een normale huid heeft een goede doorbloeding, is soepel en zacht en heeft kleine poriën. Je hebt geen last van vette of juist droge plekken. Een gemengde huid is een normale huid, alleen kan je last hebben van vette zones op de kin, het voorhoofd en de neus. Om je huid goed te verzorgen maak je gebruik van een milde reinigingsmelk of tonic. Daarna verzorg je je gezicht met een dagcrème voor de normale huid. ’s Avonds gebruik je na het reinigen een nachtcrème, zodat je huid ’s nachts tot rust kan komen en kan herstellen.

De vette en onzuivere huid

Een vette en onzuivere huid betekent niet dat je een vieze huid hebt door slechte hygiëne. Je huid heeft grotere poriën, waardoor je talgklieren meer talg aanmaken. Daardoor wordt je huid vet. Door het vet gaat je huid glimmen. Dat zie je vooral op je voorhoofd, je kin en je neus. Ook kan je last hebben van mee-eters, omdat je poriën verstopt raken. Als er bacteriën in je verstopte poriën terecht komen, kan dat puistjes veroorzaken. Een onzuivere huid komt vooral voor bij pubers, maar ook volwassenen kunnen hier last van blijven houden. Het is bij dit huidtype belangrijk om de juiste reinigingsproducten te gebruiken en je huid te verzorgen met een niet te vette crème. Om je huid te verzorgen reinig je je huid elke ochtend en avond met een tonic voor de vette huid. Om je verstopte poriën te openen scrub je je gezicht bij elke douchebeurt. Daarna verzorg je je huid met een dagcrème of ’s avonds met een nachtcrème. Tegen puistjes helpt een acné behandeling van de huidspecialist.

De droge of zeer droge huid

Een droge huid herken je aan een trekkend gevoel. Je huid maakt niet voldoende talg aan. Talg is nodig om je huid soepel te houden en bij te weinig talg gaat de huid jeuken en schilferen. Ook zorgt de talg dat het vocht in je huid behouden blijft. Bij te weinig talg zie je dus dat je huid dof is en er ruw uitziet. Op een droge huid zijn fijne lijntjes en rimpels onder de ogen sneller zichtbaar. Bij een droge huid is het vooral belangrijk om goed te hydrateren, maar ook reinigen is belangrijk om de verzorgende ingrediënten goed in je huid te laten trekken. Reinig je huid dus elke dag, maar gebruik een mild reinigingsmiddel om je gezicht niet verder uit te drogen. Gebruik een voedende en herstellende dag- en nachtcrème om je huid goed te laten hydrateren.

De gevoelige huid

Een gevoelige huid is gevoelig voor allerlei invloeden van buitenaf. Zo kan je huid bijvoorbeeld reageren op veranderingen in het weer, je voeding en ingrediënten van je verzorgingsproducten. De allergische reactie van je huid kan zorgen voor jeuk, roodheid of een droge huid. Bij een gevoelige huid is het erg belangrijk dat je producten zonder parfum gebruikt, want meestal kan een gevoelige huid hier niet tegen. Gebruik een speciale reinigingsmelk zonder alcohol die je huid reinigt en verzorgt. Daarna smeer je je huid in met een verzorgende crème. Als je last hebt van rode plekken zijn er speciale producten om je huid te kalmeren en minder rood te maken. Als jouw huid een gevoelige reactie ergens op heeft gehad, gebruik je een herstellende crème. Wees je er ook van bewust dat niet alle gezichtsbehandelingen geschikt zijn voor de gevoelige huid.

    Enthousiast geworden?
    Maak een afspraak

    Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
    We zien je graag in de salon.


    WhatsApp +31682437778