Gezichtsmassage tegen rimpels – Utrechtse Schoonheid
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Gezichtsmassage tegen rimpels


Helpt gezichtsmassage tegen rimpels?

Rimpels ontstaan doordat je huid droger wordt en minder soepel is. Dat komt doordat de doorbloeding in je huid vermindert, waardoor de huidcellen minder voeding krijgen om regelmatig te vernieuwen. Met een gezichtsmassage kan je de doorbloeding van het bindweefsel in de huid verbeteren. Hiervoor in een diepe massage van het gezicht nodig. Ook kan je kiezen voor een ontspannende en verkwikkende massage van je gezicht gevolgd door een verzorgende crème. Een diepe gezichtsmassage kan huidveroudering in je gezicht vertragen en zorgen voor een stralende, strakke huid. Een gezichtsmassage wordt vaak uitgevoerd in combinatie met een uitgebreide gezichtsbehandeling en kan ook helpen bij andere huidproblemen zoals pigmentvlekken. Het is ook leuk om samen met een vriendin te doen en er een duo gezichtsbehandeling van de maken. Even lekker samen ontspannen. Maar hoe werkt zo’n gezichtsmassage tegen rimpels eigenlijk?

 

De voordelen van gezichtsmassage

Als je je gezicht op de juiste manier masseert, blijft je huid langer soepel en zie je er veel jonger uit. Door de massage verbeter je de bloedcirculatie in het bindweefsel van de huid, waardoor je huid meer zuurstof en voeding krijgt. Dat zorgt ervoor dat er meer collageen wordt aangemaakt. Oneffenheden worden minder en huidveroudering wordt vertraagd. Je kunt dus als het ware de rimpels wegmasseren. Verklevingen in het bindweefsel worden los gemasseerd, waardoor je huid weer vrijer kan bewegen. Bij een opgeblazen gezicht kan je met een massage het overtollige vocht uit de huid masseren. Je huid wordt strakker, waardoor ook hangwangen en een onderkin tegengegaan worden. Als je dat allemaal leest, begrijp je eigenlijk niet waarom niet iedereen zijn gezicht masseert. Bovendien train je met een massage de spieren in je gezicht. Zo houden ze je gezicht mooi strak.

 

Jezelf een gezichtsmassage tegen rimpels geven

Als je je gezicht zelf wil masseren, smeer je je gezicht eerst in met een goede verzorgende crème. Het beste kan je een crème gebruiken tegen huidveroudering. Dan heb je twee vliegen in een klap. Je brengt de crème rechtstreeks aan op de verticale rimpels in je gezicht. Deze heb je voornamelijk rond je lippen en bij de neus. Om te masseren neem je de huidplooi tussen je vingers en je duim en masseer je langzaam omhoog en naar beneden. Dit herhaal je een aantal keer, steeds net op een andere plek. Dan knijp je zacht aan de bovenkant van je neus en beweeg je, al knijpend, naar boven over je voorhoofd. Dan duw je je vingers tegen je voorhoofd en beweeg je naar je slaap. Dit herhaal je de andere kant op. Deze beweging helpt ook goed tegen hoofdpijn.

 

Gezichtsgymnastiek tegen rimpels

Naast een gezichtsmassage helpt ook gezichtsgymnastiek goed tegen rimpels. Op deze manier train je de spieren en de huid van je gezicht. Zo blijft je huid mooi soepel en strak. Er zijn verschillende oefeningen die je zelf kunt doen. De volgende gezichtsoefeningen tegen rimpels zijn erg effectief.

 

Gymnastiek voor je voorhoofd

Leg je handen op je voorhoofd, waarbij je handpalm op je wenkbrauwen rust. Je beweegt je handen naar boven zonder over de huid te glijden. Je beweegt de huid dus mee naar boven. Daar hou je je handen even vast terwijl je naar beneden kijkt en je voorhoofd naar beneden probeert te trekken. Dan laat je los en doe je het weer opnieuw. Met deze oefening wordt de huid op je voorhoofd soepeler en wordt de doorbloeding verbeterd.

 

Gymnastiek voor je ogen

Als je kraaienpootjes en rimpels onder de ogen wil verminderen dan is de volgende oefening een goede. Je probeert de onderste oogloden omhoog te bewegen zonder dat je je bovenste oogleden naar boven beweegt. Dat is niet zo makkelijk, dus wees niet teleurgesteld als het niet meteen lukt. Door voor een spiegel te oefenen kan je goed zien wat je doet.

 

Gezichtsgymnastiek tegen rimpels rond de lippen

Bij het ouder worden ontstaan vaak rimpels rondom de lippen. Je steekt een of twee vingers in je mond en hier zuig je zo hard mogelijk aan. Vervolgens haal je de vinger heel langzaam uit je mond, terwijl je blijft zuigen. Als je vinger uit je mond is, hou je je mond in dezelfde houding en blijf je de spieren aanspannen. Deze oefening kan je tien keer achter elkaar herhalen.

 

Gezichtsgymnastiek tegen rimpels in de nek en kin

Om de rimpels in je nek te verminderen kijk je recht vooruit en pak je de losse huid onder je kin wast met je duim en wijsvinger. Je blijft vasthouden terwijl je je hoofd naar boven beweegt. Je gaat dus ophoog kijken. Hierbij hou je je tanden op elkaar en je lippen gesloten.

 

Professionele gezichtsmassage tegen rimpels.

Voor een intensievere massage van je gezicht kan je terecht bij de huidtherapeut of schoonheidsspecialist. Zelf kan je namelijk vaak niet diep genoeg masseren om ook het bindweefsel te stimuleren, een professional kan dat wel. Vaak is een massage een onderdeel van een uitgebreide gezichtsbehandeling. Eerst wordt je gezicht diep gereinigd. Dan trekt de verzorgende crème of olie die voor de massage wordt gebruikt beter in je huid. Tijdens de massage zelf zal de masseur of masseuse verschillende technieken gebruiken. Meestal begint de massage bij je kaaklijn. Daarna zal de masseur langzaam omhoog bewegen over je wangen en dan via je ogen en neus naar je slapen en voorhoofd. Afhankelijk van de plek die gemasseerd wordt, wordt er in je huid geknepen of wordt er geduwd. Dit kan harder of zachter zijn. Door de bindweefselmassage wordt de bloedcirculatie in je huid verbeterd. Daarbij helpt het niet alleen tegen rimpels, maar ook tegen wallen en vochtophopingen in het gezicht. Daarnaast helpt het tegen hoofdpijn en migraine.

Wat moet je doen na een gezichtsmassage tegen rimpels?

Na de behandeling kan je huid wat rood worden. De therapeut zit namelijk behoorlijk in je huid te knijpen en eroverheen te wrijven. Die rode kleur is echter een teken dat de massage heeft gewerkt en dat er meer bloed door je huid stroomt. Maar plan je gezichtsmassage dus niet vlak voordat je ergens naartoe moet. Tijdens de massage wordt al een verzorgende crème of olie gebruikt, dus zelf hoef je je huid niet meer te verzorgen. Door de massage trekt de verzorging veel dieper in de huid, waardoor het effect nog groter wordt. Je hoeft dus zelf eigenlijk niks meer te doen. De volgende dag kan je wel een goede herstellende crème gebruiken die ook huidveroudering tegengaat. Je huidtherapeut kan je adviseren welke crème voor jou het beste is.

 

Wat kost een gezichtsmassage tegen rimpels?

Een gezichtsmassage is al mogelijk vanaf twintig minuten. De kosten hiervoor vallen dus best mee. Een langere bindweefselmassage is ook mogelijk, maar dat is natuurlijk wel duurder. Vaak is een gezichtsmassage tegen rimpels een onderdeel van een complete gezichtsbehandeling en dan betaal je een totaalprijs, die goedkoper is dan alle onderdelen los boeken. Vraag van tevoren altijd even naar de kosten, voordat de behandeling wordt gestart. Dan weer je waar je aan toe bent.

    Enthousiast geworden?
    Maak een afspraak

    Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
    We zien je graag in de salon.


    WhatsApp chat