fruitzuur behandeling? – Utrechtse Schoonheid
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

fruitzuur behandeling


Wat zijn fruitzuren en wat doet een fruitzuurpeeling?

Een fruitzuurpeeling is een effectieve huidverbeterende behandeling die dode huidcellen verwijdert en de aanmaak van nieuwe cellen stimuleert. Het resultaat is een gladdere, gezondere en stevigere huid. Ook als je pigment vlekken of oppervlakkige acne littekens hebt, Fruitzuren zijn in de natuur voorkomende bestanddelen en worden (vaak) gewonnen uit fruit, dus vandaar de naam. Andere benamingen voor fruitzuur zijn glycolzuur of alpha hydroxy acids (met als afkorting AHA). Het fruitzuur verhoogt de waterverbinding met de huid, waardoor je huid beter vocht weet vast te houden en dus veel meer gehydrateerd wordt. Daarnaast bevat fruitzuur ook antioxidanten die ervoor zorgen dat ontstekingen in de huid verminderen.

Zijn fruitzuren geschikt voor mijn huid?

Een fruitzuurbehandeling is geschikt voor een breed scala aan huidproblemen, zoals:

 • Acne littekens
 • Vette huid
 • Lichte pigment vlekken door bijvoorbeeld ouderdom
 • Grauwe teint en een vaal uitziende huid
 • Grove poriën
 • Fijne lijntjes en rimpels
 • Beschadiging van de huid door de zon
 • Slechte huid door roken

Fruitzuur behandeling: zo gaat dat in zijn werk

Onderga je een fruitzuurpeeling bij Utrechtse Schoonheid, dan krijg je altijd eerst een persoonlijke huidconsult om te bepalen of behandeling geschikt voor je is. Daarnaast is het ook belangrijk dat je je huid klaarmaakt, zodat de fruitzuren optimaal hun werk kunnen doen. Afhankelijk van je huidtype en je wensen is het soms aan te raden om meerdere behandelingen te ondergaan. Hoe dit allemaal zit, wordt uitgelegd tijdens het intakegesprek, waar je tevens de mogelijkheid krijgt om allerlei vragen te stellen. De fruitzuur behandeling zelf duurt zo’n 30 tot 45 minuten. Eerst wordt je huid gereinigd, waarna het AHA fruitzuur wordt aangebracht. Dit dringt door tot de onderliggende huidlagen, zodat de aanmaak van nieuwe huidcellen gestimuleerd wordt. Om de pH-waarde van de huid weer in balans te brengen, wordt er na het AHA fruitzuur een zogeheten Glycol After Therapy aangebracht. Tenslotte krijg je advies over je dag- en nachtverzorging en raadt Utrechtse Schoonheid, zodat je zo lang mogelijk van het resultaat geniet!

Belangrijk om te weten

Als je nog nooit een fruitzuur peeling hebt gehad, dan kan je huid rood worden en licht jeuken. Ook kan de huid een beetje schilferig worden, maar dit is allemaal normaal en verdwijnt weer vanzelf. Het is tijdens en na de fruitzuur behandeling heel belangrijk dat je direct zonlicht vermijdt. Lukt dit niet, dan moet je in ieder geval met een SPF met minstens factor 30 smeren. En blijkt een fruitzuur peeling behandeling na de huidconsult toch niet helemaal bij je te passen, dan heeft Utrechtse Schoonheid ook nog andere behandelingen ter huidverbetering. Samen met de therapeute wordt er dan gekeken wat er wél bij je huid past. De aanpak in de salon is dus altijd persoonlijk en daarnaast worden er alleen kwalitatief hoogstaande producten gebruikt. Alles om jou er weer stralend uit te laten zien!

  Enthousiast geworden?
  Maak een afspraak

  Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
  We zien je graag in de salon.


  WhatsApp chat