Fronsrimpels en fijne lijntjes op het voorhoofd verminderen en verwijderen
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Fronsrimpels en fijne lijntjes op het voorhoofd verminderen en verwijderen

 

Diepe fronsrimpels kunnen zich door de jaren heen in ons voorhoofd nestelen en zorgen niet alleen voor een strenge uitstraling, maar vormen ook een teken van huidveroudering. Zulk soort diepe rimpels zijn vervelend en zodoende willen veel mensen hun fronsrimpels weghalen of wegwerken, zodat het voorhoofd weer een gladde vorm krijgt.

Er zijn diverse manieren om een fronsrimpel permanent of tijdelijk te verwijderen, zoals via een spierontspanner, waardoor de spieren voor een bepaalde periode verslapt worden. Zo wordt ook de spanning op je voorhoofd verminderd, waardoor voorhoofd rimpels effectief verwijderd worden. Welke manieren zijn er allemaal om rimpels in het voorhoofd te verminderen?

Diepe rimpels, fronsrimpels en fijne lijntjes voorhoofd

Je vraagt je misschien af: “Wat kun je doen tegen fronsrimpels?” en om deze vraag te beantwoorden, is het eerst belangrijk om te weten welke soorten voorhoofdrimpels er allemaal zijn en hoe ze ontstaan. Elke dag krijgt je gezicht veel te verduren en je gebruikt de spieren in je gezicht ook continu. Zowel mannen als vrouwen kunnen door het te veel gebruiken van bepaalde spieren diepe rimpels op het voorhoofd ontwikkelen.

Veel mensen willen dit soort denkrimpels verwijderen of de fijne lijntjes in hun voorhoofd verminderen, omdat een fronsrimpel veelal voor een boze of verontruste blik zorgt. Rimpels op het voorhoofd van een man of vrouw worden veroorzaakt door veel gebruik te maken van bepaalde gezichtsspieren, maar zijn vaak ook erfelijk bepaald. Wanneer jouw ouders last hebben van diepe rimpels rond de mond of op hun voorhoofd heb jij meer kans om er zelf last van te hebben. Vaak krijg je rimpels op je voorhoofd op een latere leeftijd. Dit komt omdat de huid dan dunner wordt, waardoor er gemakkelijker een frons op het voorhoofd ontwikkelt.

Fronsrimpel behandeling en voorhoofd rimpels verminderen

Als antwoord op de vraag: “Wat te doen tegen rimpels op het voorhoofd?” kun je voor een natuurlijke of een synthetische manier van behandeling zoeken.

Fronsrimpel natuurlijk verminderen

Binnen deze categorie zijn er een aantal tips die je kunt toepassen om rimpels in het voorhoofd natuurlijk te verminderen:

 • Draag een zonnebril om te voorkomen dat je met je ogen gaat knijpen tegen het felle licht van de zon. Dit veroorzaakt namelijk voorhoofd rimpels door de bewegingen die worden gemaakt met het gezicht. Naast fronsrimpels in het voorhoofd kun je hiervan ook kraaienpootjes krijgen en andere voorhoofdrimpels. Doe je zonnebril dus altijd op bij zonnig weer! Bescherming tegen de zon is ook belangrijk om bijvoorbeeld een pigmentsnor te voorkomen.
 • Doe aan fitness voor je gezicht door middel van speciale gymnastiek. Immers ga je misschien ook wel regelmatig naar de sportschool om je lichaam strak te houden, dus waarom niet ook voor je gezicht? Door speciale oefeningen voor je gezicht uit te voeren, kun je je spieren trainen en tevens wordt zo de bloedcirculatie verbeterd. Dit helpt weer om je voorhoofdrimpels te verminderen, maar is ook werkzaam bij het voorkomen van acne littekens.
 • Masseer je gezicht regelmatig, waardoor je de spieren in je gezicht ultiem laat ontspannen. Die diepe fronsrimpel wegmasseren en verwijderen doe je door je duim tussen je wenkbrauwen te plaatsen en de huid hier wat omhoog te duwen. Tegelijkertijd is het belangrijk om je spieren zo veel mogelijk te ontspannen. Deze massage kan ook nog je hoofdpijn verhelpen!
 • Smeer je huid dagelijks in met een hydraterende crème, waardoor de huid soepeler wordt en minder gevoelig voor rimpels in het voorhoofd. Voorhoofdrimpels weghalen doe je door te kiezen voor een crème met vitamine B3, wat de collageen productie verhoogt. Hoe meer collageen er geproduceerd wordt, hoe minder lijntjes jij in je voorhoofd zult hebben.
 • Stop met fronsen door minder strakke bewegingen en houdingen te vormen met je gezicht. Echter dit gebeurt wel vaak onbewust. Wil je de frons in je voorhoofd echt verminderen? Zet dan regelmatig een wekker om je eraan te herinneren je gezicht te ontspannen.

Diepe rimpels laten behandelen

De vraag: “Wat te doen tegen een fronsrimpel?” kun je ook beantwoorden met een bindweefselmassage, waardoor de circulatie in en conditie van de huid wordt gestimuleerd. Op deze manier wordt de huid op het voorhoofd steviger en er komt meer spanning op te staan, waardoor het gladgetrokken wordt. Zodoende zal je fronsrimpel opgevuld worden en dit betekent een groot verschil tussen de fronsrimpel voor en na de behandeling.

Rimpels tussen de wenkbrauwen of in het voorhoofd verwijderen kan ook door middel van een fruitzuurbehandeling, welke eveneens de huid verstevigd door het verweken van de bovenste laag van de huid. Op deze manier schilferen de dode huidcellen snel af, waardoor poriën niet meer afgesloten zitten. Onderga overigens als alternatief een microdermabrasie, wat een mechanische peeling betreft en ook dode huidcellen verwijdert. Zo kunnen de voorhoofdrimpels effectief behandeld worden.

  Enthousiast geworden?
  Maak een afspraak

  Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
  We zien je graag in de salon.


  WhatsApp chat