Het doel van en de verschillende soorten gezichtsbehandelingen
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Duo gezichtsbehandeling


Het doel van en de verschillende soorten gezichtsbehandelingen

 

Het is belangrijk dat jouw huid soepel en elastisch is, waarnaast het door zijn zelf herstellende vermogen een mooie vorm en uitstraling kan behouden. De gezondheid van je huid reflecteert zijn leeftijd en heeft zodoende een effect op jouw hele uiterlijk en uitstraling. Om de conditie je huid te verbeteren, kun je een gezichtsbehandeling ondergaan, waardoor de huid aangezet wordt tot vernieuwing, wat leidt tot huidverbetering.

Door dit proces kunnen beschadigingen weggewerkt worden en de huid kan er zo weer als nieuw en een stuk jonger uitzien. Ook littekens kunnen hierbij aangepakt worden met als uiteindelijke doel het verbeteren van de algehele textuur van de huid. Wat is precies het doel van een gezichtsbehandeling, uit welke soorten gezichtsbehandelingen kun je allemaal kiezen en hoe zit het met een duo gezichtsbehandeling?

Het doel van een gezichtsbehandeling

Er zijn veel verschillende soorten gezichtsbehandelingen beschikbaar die de kwaliteit van je huid kunnen verbeteren. Het doel van deze behandelingen is specifiek het verbeteren van de textuur van je huid aan de hand van een uitgebreide huidanalyse. Dit is mogelijk door de cellen in je huid aan te zetten tot de aanmaak van nieuwe cellen, ook wel het versterken van het zelf herstellende vermogen van je huid. Je huid doet dit automatisch indien er beschadigingen of wondjes optreden, waarbij cellen en weefsels processen in gang zetten die ervoor zorgen dat er nieuwe cellen aangemaakt worden die de beschadigde cellen kunnen vervangen. Zo ziet de huid er weer als nieuw uit.

Indien de huid te erg beschadigd is en de cellen niet voldoende aan zelfherstelling kunnen doen, ontstaat er litteken weefsel. Echter, door middel van een gezichtsbehandeling door een schoonheidsspecialiste kunnen ook littekens minder zichtbaar worden of zelfs helemaal verdwijnen. Dit laatste is vooral mogelijk als het litteken nog niet te oud is en dus nog een rode kleur heeft. Deze roodheid geeft aan dat er nog een bepaalde mate van doorbloeding is. Dit betekent weer dat er nog afvalstoffen worden afgevoerd en nieuwe cellen met zuurstof en voedingsstoffen worden aangevoerd. Het behandelen van oude littekens is niet geheel onmogelijk, maar wel een stuk lastiger. Tevens kan hierbij rosaceabehandeling effectief zijn, waarbij roodheid, bultjes en puistjes worden behandeld.

De effecten van een gezichtsbehandeling

Als gevolg van een schoonheidsbehandeling in het gezicht kan de textuur van de huid verbeterd worden. Dit betekent het egaler worden van de huid op het gebied van kleur, maar houdt ook in dat de structuur gladder wordt en de huid in zijn algemeen frisser en stralender wordt. Zo worden acne, fijne lijntjes, grove poriën, pigmentvlekken en rimpels aangepakt om de opperhuid te verdunnen en tot vernieuwing aan te zetten. Zodoende gaat het om een huidverbeterende behandeling, waarbij huidveroudering wordt tegengegaan.

Als het ware wordt de huid door een schoonheidsspecialist gezichtsbehandeling op een gecontroleerde manier aangetast, waardoor het aangezet wordt om nieuwe cellen aan te maken. Deze nieuwe cellen kunnen de opperhuid weer compleet maken om voor een jonge, egale gezichtshuid te zorgen. Laat op deze manier rimpels onder je ogen verwijderen of onderga een dermapen behandeling om de huid aan te zetten tot vernieuwing.

Soorten gezichtsbehandelingen

Er zijn verschillende soorten schoonheidsbehandelingen voor het gezicht beschikbaar, waarbij je onder andere uit de volgende kunt kiezen:

 • Basis gezichtsbehandeling. Bij dit type behandeling ligt de focus vooral op ontspanning, waarbij bijvoorbeeld een fruitzuurpeeling, een gezichtsmasker en een massage gegeven wordt. Zo kunnen kleine oneffenheden in de huid verminderd of verwijderd worden en het duurt gemiddeld 30 tot 60 minuten.
 • Luxe gezichtsbehandeling. Als je voor een uitgebreide en gerichte schoonheidssalon gezichtsbehandeling kiest, wordt vaak een specifieke huidaandoening of -afwijking behandeld. Denk hierbij aan het behandelen van acne. Er kan bijvoorbeeld gebruikgemaakt worden van een speciaal masker of een dieptereiniging.
 • Microdermabrasie behandeling. Deze eveneens luxe gezichtsbehandeling is een geliefde behandeling die gebruikmaakt van kristallen om een pijnloze peeling te verrichten. Zo kan de huid verjongd worden en wordt zijn elasticiteit hersteld en versterkt. Tevens worden huidbeschadigingen en rimpels verminderd door deze rimpelbehandeling.
 • Chemische peeling. Een chemische peeling vormt een manier om diverse zaken of problemen in de huid aan te pakken. Toch wordt het vooral vaak gebruikt bij acne en andere oneffenheden. Een peeling voor pigmentvlekken gebruiken, wordt ook gedaan.
 • Micro needling behandeling. Tijdens deze gezichtsbehandeling worden op een hoge snelheid hele kleine gaatjes gemaakt in de huid. Door deze microwondjes richt de huid zich op groei en herstel, wat leidt tot de aanmaak van collageen en elastine in de huid. Als gevolg gaat de huid aan vernieuwing doen.

Er zijn dus veel verschillende soorten gezichtsbehandelingen en wat de beste gezichtsbehandeling is, verschilt per persoon en de conditie van iemand zijn of haar huid.

Een duo gezichtsbehandeling

Voor een gezichtsbehandeling bij de schoonheidsspecialiste is het ook mogelijk om voor een duo gezichtsbehandeling te kiezen. Deze trend betekent letterlijk dat er twee behandelstoelen zijn en dat een gezichtsbehandeling voor twee personen gegeven wordt. Zo kun je een duo schoonheidsbehandeling ondergaan met jouw beste vriendin, moeder, dochter, zus of partner. Via een duo behandeling in de schoonheidssalon kun je tegelijkertijd behandeld worden en samen ontspannen.

Tijdens een duo gezichtsbehandeling kun je gezellig kletsen, maar je kunt ook in stilte genieten en het proces ondergaan. Overigens is een gezichtsbehandeling duo een stuk voordeliger, wat mooi is meegenomen! De volgende elementen kunnen aan bod komen tijdens een duo gezichtsbehandeling:

 • Acne behandeling;
 • Dag- of nachtverzorging;
 • Epileren van de wenkbrauwen;
 • Massage van de hoofdhuid, de oren, het gezicht, de decolleté en de nek;
 • Masker;
 • Onzuiverheden verwijderen;
 • Chemische of fruitzuren peeling;
 • Reiniging.
 • Rimpelbehandeling gezicht.

  Enthousiast geworden?
  Maak een afspraak

  Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
  We zien je graag in de salon.


  WhatsApp chat