Hals en decolleté rimpels verminderen
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Decolleté rimpels


Hals en decolleté rimpels verminderen

 

De huid van je nek is vaak vrij dun, gevoelig en bevat ook minder collageen dan je gezichtshuid. Daarnaast wordt de nek vaak vergeten bij het toepassen van huidverzorging, waardoor het minder goed gevoed wordt. Zodoende kunnen er sneller hals en decolleté rimpels ontstaan. Rimpels in de hals en op de decolleté zijn een gevolg van huidveroudering en kunnen voor een oudere uitstraling zorgen.

Deze vroegtijdige huidveroudering zorgt ervoor dat mensen op zoek gaan naar manieren om nekrimpels, rimpels in de hals en decolleté rimpels te verwijderen of verminderen. Dit is mogelijk door een aantal belangrijke tips te volgen, welke in dit artikel uitgelicht zullen worden.

De reden achter rimpels hals en decolleté

Rimpels in de decolleté verhogen de leeftijd van iemand optisch gezien aanzienlijk. Immers zijn rimpels op de borst en in de nek een teken van huidveroudering en dit kan door diverse oorzaken vroegtijdig optreden. Rimpels in de decolleté kunnen door het slapen in een bepaalde houding ontstaan, waarnaast de huid in deze gebieden een stuk dunner en delicater is dan op andere plekken en sneller beschadigd raakt door de zon. Tevens bevat het minder collageen en veel mensen nemen hun borst en hals niet mee bij de huidverzorging, waardoor minder bescherming geboden wordt tegen huidveroudering.

Een andere oorzaak van rimpels in de nek en tussen de borsten is door een verkeerde houding, wat vaak weer veroorzaakt wordt door het te lang kijken naar een elektronisch apparaat. Door bijvoorbeeld lange tijd achter je laptop, smartphone of tablet te zitten, kun je een tech nek ontwikkelen, wat inhoudt dat er veel nekrimpels ontwikkelen. Naast huidveroudering, door het verliezen van flexibiliteit en kracht in de huid, kan het ook leiden tot rugklachten. Als gevolg van al deze factoren ontstaan er fijne lijntjes en rimpels in de hals en decolleté.

Halsrimpels verminderen

Door gespecialiseerde zorg te geven kan het halsgebied er egaler, gladder en strakker uitzien en zo worden hals en decolleté rimpels verminderd. Een liftende, verstevigende serum als rimpelbehandeling die speciaal voor halsrimpels verminderen is ontworpen kan al een groot verschil maken. Overigens zijn er nog veel meer soorten huidverzorging die hierbij kunnen assisteren, wat dagelijks toegepast dient te worden. Dit is belangrijk, omdat er snel nekrimpels en pigment vlekken ontstaan in dit gebied.

Het is vooral belangrijk dat je specifiek producten gebruikt die gemaakt zijn voor het verminderen van decolleté rimpels en nek rimpels en niet gezichtsproducten hiervoor inzet. Deze hebben namelijk specifieke eigenschappen die geschikt zijn voor de huid in de hals. Ook kun je je levensstijl aanpassen, waardoor je rimpels op de decolleté kunt verwijderen, verminderen en weghalen. Dit is ook belangrijk voor acne littekens verminderen en bijvoorbeeld acne op de rug verwijderen.

Tips voor rimpels decolleté voorkomen en verminderen

Rimpels tussen de borsten en nekrimpels weghalen, is mogelijk door een aantal tips te volgen. Door deze tips toe te passen, kun je een liftend effect opwekken en nekrimpels natuurlijk behandelen.

 

 1. Huidverzorging gebruiken

Een eerste stap is het regelmatig gebruiken van een crème of serum die speciaal is ontwikkeld voor de hals. Doe dit zowel ’s ochtends als ’s avonds en ontdek de positieve effecten, zoals een zichtbaar strakkere en stevigere huid en een liftend resultaat. Het serum moet aangebracht worden voor je een moisturizer aanbrengt.

 

 1. Geurstoffen in de nek vermijden

Vervolgens is het belangrijk om colognes en parfums zo veel mogelijk te vermijden of het gebruik ervan te verminderen. Dit zijn namelijk foto sensibilisatoren, wat inhoudt dat ze vrije radicalen produceren naar aanleiding van activatie van zonlicht. Dit maakt de huid gevoeliger voor zonlicht en vergroot tevens de kans op huidveroudering. Indien je graag en regelmatig parfum gebruikt, kun je het beste overschakelen naar een niet-foto sensibiliserende geur. Tevens kun je de parfum ook op je haar of kleding sprayen, waardoor het ook nog eens langer blijft hangen dan op je huid!

 

 1. Decolleté en hals beschermen met SPF

Zoals in het algemeen geldt voor de huid versnelt de zon huidveroudering. Een ongelijkmatige teint, rimpels en huidverslapping op afstand houden, kun je bereiken door dagelijks SPF op de decolleté en in de hals aan te brengen. Dit is ook verstandig om voor je gezicht te doen, aangezien het beschermt tegen schade door UV-straling. Kies wel een crème die geschikt is voor jouw huidtype. Bescherming tegen UV is ook belangrijk voor pigmentvlekken verwijderen of verminderen.

 

 1. Schermpauzes nemen

Wat ook belangrijk is, is regelmatig een pauze te nemen van het zitten achter je laptop, telefoon of tablet. Deze leiden namelijk tot een “tech nek”. Houd je kin bijvoorbeeld meer omhoog en probeer een rechte houding aan te houden.

 

 1. Professionele nekbehandeling ondergaan

Een andere manier om decolleté rimpels en halsrimpels tegen te gaan, is door bij een professionele huidexpert langs te gaan, welke aan de hand van een huidanalyse specifieke producten en technieken heeft om rimpels op de decolleté te verwijderen en verminderen. Ook kun je op deze manier decolleté rimpels en nekrimpels het beste voorkomen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een fruitzuurbehandeling om huidvernieuwing te stimuleren of een rosacea behandeling om roodheid en bultjes en puistjes te verminderen.

 

 1. Nekspieren trainen

Tot slot kan het helpen om spieren in de nek en langs de zijkant van de hals te trainen. Deze spieren worden namelijk niet door botten ondersteund, zoals in het gezicht bijvoorbeeld wel het geval is. Als gevolg hiervan zit er minder spanning op de spieren en zo kunnen ze na verloop van tijd ook sneller verzwakken.

Naarmate je ouder wordt of wanneer je de spieren in je nek minder gebruikt, begint de huid hier slapper te worden. Door op dagelijkse basis de nekspieren te trainen worden ze versterkt, waardoor je nek langer en slanker wordt. Hier kun je diverse oefeningen en workouts voor volgen.

  Enthousiast geworden?
  Maak een afspraak

  Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
  We zien je graag in de salon.


  Salon tijdelijk gesloten

  De salon is tot eind april gesloten wegens zwangerschapsverlof.

  Online afspraken kunnen wel alvast ingepland worden. De webshop blijft open.

  Bedankt voor uw begrip!

  This will close in 0 seconds

  WhatsApp +31682437778