Couperose behandeling? – Utrechtse Schoonheid
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Couperose behandeling


Wat is couperose?

Couperose ziet eruit als een soort netwerk van kleine, rode (soms blauwe) bloedvaatjes op de huid. Het komt voor op de wangen, neus, kin, hals of decolleté. Normaal gesproken zorgen bloedvaten voor zuurstofaanvoer en de afvoering van afvalstoffen, maar bij couperose spelen de bloedvaatjes geen rol meer. Verder kan couperose meestal geen kwaad, al kan het soms wel pijn doen. Door plotselinge en grote temperatuurverschillen kan het gezicht namelijk rood aanlopen en warm worden. De verwijde bloedvaatjes gaan niet meer vanzelf vernauwen. De couperose is dan extra zichtbaar en lastig te camoufleren met make-up. Dat vinden veel mensen vervelend, maar gelukkig bestaan er huidverbeterende behandelingen tegen couperose.

Ontstaan van couperose

Couperose ontstaat doordat de wanden van je bloedvaten verzwakt zijn. Dit gebeurt vaak naarmate je ouder wordt. Als je je regelmatig blootstelt aan uv-straling en andere weersinvloeden van buitenaf, dan kan dit de couperose verergeren. Daarnaast spelen je genen ook een rol: de aanleg voor couperose kan namelijk in de familie zitten. Verder zijn roken, zwangerschap en bepaalde vormen van medicatie ook risicofactoren voor het ontwikkelen en verergeren van couperose. Ook kan het zo zijn dat couperose een symptoom is van een andere huidaandoening zoals rosacea.

Welke couperose behandelingen bestaan er?

Heb je last van couperose in het gezicht, op de decolleté of hals? Dan kan de Cenzaa rosacea & couperose behandeling bij Utrechtse Schoonheid je helpen van de rode plekjes af te komen. De behandeling is zeer doeltreffend en richt zich – zoals de naam al zegt – naast couperose ook op rosacea, aangezien deze huidaandoeningen vaak aan elkaar gerelateerd zijn. Tijdens het intakegesprek stelt Utrechtse Schoonheid een persoonlijk behandelplan op maat voor je op. Deze is geheel afgestemd op jouw huid en bestaat uit onder andere voedingstips, huidverzorgingstips en natuurlijk de couperose behandeling zelf. De aanpak omvat dus meer dan alleen de rode plekjes op de huid wegwerken, want een gezonde levensstijl zorgt ook voor een gezonde en stralende huid!

Couperose behandeling bij Utrechtse Schoonheid

De couperose behandeling bij Utrechtse Schoonheid zorgt ervoor dat je huid gevoed, gekalmeerd en weerbaarder gemaakt wordt voor invloeden van buitenaf. Afhankelijk van de ernst van de couperose en jouw klachten en wensen, wordt vaak een aantal behandelingen aangeraden. Heb je naast couperose ook acne of een andere huidaandoening, dan is het ook mogelijk om verschillende huidverbeterende behandelingen met elkaar te combineren. Heb je hier vragen over, dan kun je altijd contact opnemen met Utrechtse Schoonheid! De therapeute heeft al jaren ervaring met het behandelen van een breed scala aan huidaandoeningen en kan je dus goed adviseren welke behandeling het beste bij je past. Dus ook als je bijvoorbeeld last hebt van pigmentvlekken, rimpels of huidveroudering kun je bij de salon terecht.

Bestaan er ook huismiddeltjes tegen couperose?

Er bestaan niet echt huismiddeltjes die tegen couperose werken. Wel kun je je levensstijl aanpassen en zo gezond mogelijk leven, zodat de (kans op) couperose vermindert. Hieronder lees je een aantal tips:

 1. Stress vermijden. Stress is slecht voor de huid, want het veroorzaakt een eiwittekort in de huid, waardoor het geïrriteerd kan raken en moeilijk kan herstellen. Door stress gaat de adrenaline in je lichaam ook omhoog, waardoor de hoeveelheid vrije radicalen ook toeneemt. Je huid veroudert dan sneller, waardoor de kans op het ontstaan van couperose ook toeneemt.
 2. Houd de temperatuur constant. Zoals je al eerder hebt gelezen, zorgen plotselinge temperatuurverschillen ook voor een vergrote kans op couperose. Je huidt wordt dan ook gevoeliger. Natuurlijk kun je niet zoveel doen aan de temperaturen buiten, maar probeer wel rekening te houden met bijvoorbeeld het aan- en uitzetten van de verwarming en airconditioning. Zet de verwarming of airco niet onnodig hoog, zodat je huid aan de temperatuur kan wennen.
 3. Smeren met SPF. Zonneschade kan couperose verergeren, dus smeer je altijd in met minstens factor 30 als je naar buiten gaat.
 4. Gezond leven. Het klinkt misschien als een open deur, maar een gezonde levensstijl helpt ook om couperose te verminderen en te voorkomen. Iedereen weet dat roken en alcohol drinken slecht voor de huid is, dus doe dit dan ook niet. Drink daarnaast voldoende suiker en eet gevarieerd en gezond. Na verloop van tijd zul je merken dat je lekkerder in je vel zit en dat straal je dan ook uit!

 

  Enthousiast geworden?
  Maak een afspraak

  Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
  We zien je graag in de salon.


  Salon tijdelijk gesloten

  De salon is tot eind april gesloten wegens zwangerschapsverlof.

  Online afspraken kunnen wel alvast ingepland worden. De webshop blijft open.

  Bedankt voor uw begrip!

  This will close in 0 seconds

  WhatsApp +31682437778