Beste antirimpelcreme ogen – Utrechtse Schoonheid
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Beste antirimpelcreme ogen


Wat is de beste antirimpelcrème voor je ogen?

Rondom je ogen is je huid dun. Er zit minder vetweefsel onder, waardoor de huid veel kwetsbaarder is. Hierdoor ontstaan de eerste rimpels onder je ogen en krijg je last van donkere kringen en wallen. Helaas zijn je ogen en de huid eromheen echter ook altijd zichtbaar. Het is vaak het eerste wat mensen van je zien. Rimpels rondom je ogen zorgen er dan ook voor dat je snel ouder wordt geschat dan je bent. Een gezichtsbehandeling bij de huidspecialist kan je rimpels verminderen, maar je kan zelf ook iets doen om er jonger uit te zien. Door de huid rondom je ogen goed te verzorgen met een anti rimpel oogcrème kan je de tekenen van huidveroudering verminderen en zie je er jaren jonger en een stuk fitter uit. Maar wat is eigenlijk de beste antirimpelcrème voor je ogen en waar moet je op letten als je een oogcrème koopt?

Waarom ontstaan de eerste rimpels vaak rond je ogen?

De huid rond je ogen is dunner dat de huid op andere plekken van je gezicht. Daardoor is de huid erg gevoelig en kwetsbaar. Verder heb je rond je ogen veel kleine spiertjes, die continue in beweging zijn. Ze zorgen voor je gezichtsuitdrukkingen en zorgen bijvoorbeeld dat je knippert en je ogen dichtknijpt in de felle zon. Bovendien zitten er rond je ogen bijna geen talgkliertjes, waardoor je huid op deze plek droger is. Dat allemaal samen zorgt dat er snel kleine rimpeltjes ontstaan. Een droge huid is namelijk minder soepel en elastisch. Als je huid dan steeds op dezelfde manier wordt samengevouwen, ontstaan op die plek lijntjes en rimpels. Lijntjes en rimpels naast je ogen noemen we ook wel kraaienpootjes. Om deze rimpels te voorkomen moet je de kwetsbare huid rondom je ogen goed beschermen en daarvoor wil je natuurlijk de beste oogcrème tegen rimpels gebruiken.

Hoe werkt de beste antirimpelcrème voor de ogen?

Een antirimpelcrème voor de ogen werkt op verschillende manieren. Allereerst verzorgt het de huid. Een goed gehydrateerde huid is dikker, waardoor donkere kringen en fijne rimpels onder de ogen verminderen. Daarnaast houdt hydratatie je huid soepel, waardoor rimpels minder snel ontstaan. Op een droge huid zie je rimpels ook sneller. De beste oogcrème tegen rimpels trekt in je huid en stimuleert de aanmaak van nieuwe cellen. Jongere cellen zorgen natuurlijk voor een jonger uitziende huid. Als er meer nieuwe huidcellen worden aangemaakt, worden de oudere huidcellen afgevoerd. Dat zijn ook de huidcellen met een teveel aan pigment. Daarmee verdwijnen de donkere ringen onder je ogen, zodat je er fris en uitgeslapen uitziet. Bovendien zijn jongere huidcellen elastischer en zorgt de aanmaak van nieuwe huidcellen ervoor dat je huid egaler wordt.

Waaraan moet een goede oogcrème tegen rimpels voldoen?

De ene oogcrème is de andere niet. Een goede oogcrème tegen rimpels herken je aan de werkzame ingrediënten. Allereerst is het belangrijk dat een oogcrème een zachte crème is. De huid rondom je ogen is immers dun en kwetsbaar. Ook je ogen zijn kwetsbaar. Je ogen moet natuurlijk niet beschadigd raken als er bij het aanbrengen per ongeluk wat crème in je ogen komt. Daarnaast bevat de beste antirimpelcrème voor je ogen natuurlijk werkzame ingrediënten, die je huid voeden en elastischer en dikker maken. Verder moet de crème dermatologisch getest zijn, geen alcohol bevatten en hypoallergeen zijn. De kwetsbare huid van je ogen moet immers beschermd worden tegen schadelijke stoffen. Welke anti rimpel oogcrème het beste is, is niet voor iedereen hetzelfde. Huidveroudering verloopt namelijk bij elke persoon anders en iedereen kan anders reageren op de werkzame ingrediënten in de oogcrème. Probeer een nieuwe crème altijd eerst op een klein stukje om te testen of je niet allergisch bent voor een van de ingrediënten van de oogcrème. Kies altijd voor een crème van hoge kwaliteit, het gaat tenslotte wel om je ogen. Dit hoeft echter zeker niet de duurste rimpelcrème voor de ogen in de winkel te zijn.

Welke ingrediënten bevat de beste antirimpelcrème voor de ogen?

Zoals we net vertelden, bevat de beste oogcrème tegen rimpels verschillende werkzame bestanddelen. Dit kunnen verschillende ingrediënten zijn, die allemaal een andere werking hebben en samenwerken om jouw huid jonger en gezonder te maken. De juiste combinatie en de juiste hoeveelheid van de werkzame bestanddelen zorgen ervoor dat je huid optimaal wordt verzorgd. Een verzorgde huid ziet er jonger uit en voelt soepeler en zachter aan. Bekijk de werking van elk ingrediënt en zoekt de juiste combinatie om jouw huidproblemen zo goed mogelijk aan te pakken. Een goede antirimpelcrème bevat in ieder geval een van de volgende bestanddelen.

Retinol

Retinol is een vitamine A-zuur. Dit is een van de weinige bestanddelen waarvan echt bewezen is dat het tekenen van huidveroudering zoals rimpels kan tegengaan. Het versnelt de celvernieuwing, waardoor pigmentvlekken verminderen en rimpels vervagen. Je krijgt een gladde, stevige huid die er jonger uitziet. Daarnaast helpt retinol tegen acné en acné littekens. Door de celvernieuwing worden de dode huidcellen sneller afgevoerd. Retinol kan de huid echter ook irriteren, daarom wordt het in gezichtscrèmes altijd gecombineerd met verzorgende ingrediënten.

Vitamine C

Vitamine C is een antioxidant. Deze vitamine is niet alleen goed voor je gezondheid als het in je voeding zit, maar het werkt ook voor je huid in een olie of crème. Vitamine C stimuleert namelijk de aanmaak van collageen in je huid. Hierdoor wordt je huid steviger en dikker. Dat gaat de donkere kringen rond je ogen tegen. Daarnaast vermindert het de rimpels rond je ogen. Een goede antirimpel oogcrème bevat minimaal vier procent vitamine C, bij minder is de vitamine namelijk nauwelijks werkzaam.

Hyaluronzuur

Hyaluronzuur komt van nature voor in je huid. Het kan maar liefst duizend keer zijn eigen gewicht aan water vasthouden en laat dit vervolgens geleidelijk los in je huid. Daardoor blijft je huid goed gehydrateerd. Een gehydrateerde huid is soepeler en elastischer, waardoor je rimpels verminderen. Daarnaast beschermt hyaluronzuur je huid tegen schadelijke invloeden van buitenaf. Bovendien heeft het een antibacteriële werking en bevordert het de wondgenezing. Het wordt daarom ook vaak gebruikt bij een acné behandeling. Door hyaluronzuur rond je ogen aan te brengen wordt je huid strakker en verminderen de rimpels.

SPF

De zon is een van de belangrijkste oorzaken van huidveroudering en huidveroudering is weer de belangrijkste oorzaak van rimpels. Door een gezichtscrème met een SPF factor te gebruiken bescherm je je huid tegen de zon. Hoe hoger het getal achter de letters SPF, des te groter is de bescherming die de crème je geeft. Een SPF vermindert je rimpels dus niet, maar het voorkomt wel verdere huidveroudering door de zon.

Peptiden

Peptiden zijn opgebouwd uit een combinatie van aminozuren. Er zijn verschillende combinaties, waarvan er een aantal goed zijn voor je huid. Peptiden zorgen voor de aanmaak van eiwitten. Een van deze eiwitten is collageen, dat zorgt voor volume en stevigheid in je huid. Als je ouder wordt, vermindert de aanmaak van collageen en wordt je huid slapper. Door peptiden te gebruiken kan je de aanmaak weer stimuleren waardoor je huid zijn volume behoudt. De huid wordt steviger en dikker, waardoor rimpels verminderen.

Groene thee

Je hebt vast al eens gehoord, dat wallen en donkere kringen onder je ogen verdwijnen als je er koude theezakjes op legt. Dit werkt goed, maar is misschien niet altijd even handig. Daarom zijn er ook antirimpel oogcrèmes met groene thee extract. Dit helpt om het vocht onder je ogen af te voeren, waardoor je wallen verdwijnen. Ook zorgt groene thee ervoor dat donkere kringen onder je ogen verdwijnen. Zo zie je er frisser en minder moe uit.

Ceramiden

Ceramiden zijn vetten. Je huid bestaat voor ongeveer de helft uit ceramiden. Deze zijn onmisbaar omdat ze je huid beschermen tegen schadelijke stoffen van buitenaf en je huid er gezond en stralend uit laten zien. Als je ouder wordt, worden er minder ceramiden in je huid aangemaakt. Daardoor vermindert de beschermende werking en wordt je huid slapper. Door de ceramiden in je huid aan te vullen met een oogcrème wordt je huid weer steviger en verminderen je rimpels. De extra bescherming voorkomt het ontstaan van nieuwe rimpels.

Cafeïne

Niet alleen thee is goed voor je huid, ook cafeïne kan je huid jonger en gezonder maken. Cafeïne is een antioxidant, net als vitamine C. Het beperkt het ontstaan van rimpels als je het regelmatig aanbrengt op de huid. Daarnaast voorkomt het ophopingen van vocht, wat de belangrijkste reden is waarom je dit ingrediënt in oogcrèmes vindt. Door vocht af te drijven vermindert het je wallen en donkere kringen onder je ogen. Daarmee krijg je een frissere blik en zie je er jonger uit. Cafeïne kan de huid echter wel uitdrogen. Het wordt in crèmes daarom altijd gecombineerd met hydraterende bestanddelen.

De beste antirimpelcrème voor je ogen kiezen

Als je een antirimpelcrème voor je ogen wil kopen, dan kijk je dus allereerst naar de ingrediënten in de crème en hun werking. Het is dan wel handig als je weet wat voor huidtype je hebt en wat jouw huid nodig heeft. Een droge huid heeft bijvoorbeeld baat bij extra hydratatie en vetten om je huid te beschermen. Maar als je juist een vette huid hebt, wil je geen extra vet op de huid aanbrengen want dat kan weer voor verstopte poriën en puistjes zorgen. Als je twijfelt welk huidtype je hebt, kan een bezoek aan de schoonheidsspecialist je helpen. Door middel van een huidanalyse kan hij of zij je huidproblemen in kaart brengen en je adviseren wat jouw huid nodig heeft. Ook kan de huidspecialist je adviseren welke ingrediënten jouw nieuwe oogcrème tegen rimpels moet bevatten. Dat maakt het voor jou makkelijker om een goede oogcrème te kiezen die echt werkt en jouw huid optimaal ondersteunt.

Wanneer moet je een oogcrème tegen rimpels gebruiken?

Niet iedereen krijgt op hetzelfde moment de eerste tekenen van huidveroudering zoals rimpels en pigmentvlekken. Dat kan komen door erfelijke aanleg, maar ook door invloeden van buitenaf. Zo krijg je bijvoorbeeld eerder last van rimpels als je rookt of te veel drinkt. Ook kan je huid sneller verouderen als het veel met de zon in aanraking komt. Het moment waarop je moet starten met een oogcrème tegen rimpels is dan ook niet voor iedereen hetzelfde. Wel is het zo dat de crème het beste werkt als je vroeg begint. Een oogcrème kan fijne lijntjes namelijk prima tegengaan, maar als het eenmaal diepere rimpels zijn geworden, kan een crème hier niet veel meer aan doen. We raden je dus aan om te beginnen met een antirimpel oogcrème, zodra je de eerste lijntjes ziet ontstaan. Vaak is dat rond je vijfentwintigste. Zowel mannen als vrouwen hebben baat bij een oogcrème met anti rimpel werking.

Werkt de beste antirimpelcrème voor je ogen ook tegen wallen?

Als je niet alleen last hebt van rimpels maar ook van donkere kringen rond je ogen, kan je een speciale antirimpelcrème uitzoeken die hier ook tegen werkt. Niet alle antirimpelcrèmes voor de ogen pakken ook donkere kringen en wallen aan, dus let goed op wat er op de verpakking staat over de werking van de crème. Controleer ook de ingrediënten en kijk of er bijvoorbeeld groene thee of cafeïne in zit. Donkere kringen en wallen kunnen al eerder ontstaan dan rimpels. Bijvoorbeeld als je als puber een paar nachten hebt doorgehaald. Dan is het belangrijk om dit te behandelen met een crème, want de wallen zorgen ervoor dat je er moe en ouder uitziet. Dat kan met een aparte crème die alleen wallen en donkere kringen aanpakt, maar je kan ook beginnen met een antirimpelcrème, die ook goed werkt tegen wallen en kringen. Bovendien kan je wallen en donkere kringen op jongere leeftijd voorkomen door voldoende te slapen. Op latere leeftijd is slaaptekort niet altijd de oorzaak van wallen, dus kan je het niet oplossen door meer te slapen. Dan heb je een crème of een behandeling nodig.

Hoe breng je de beste antirimpelcrème voor de ogen aan?

Je ogen zijn erg belangrijk, maar wel kwetsbaar. Het is dus belangrijk om de oogcrème op de juiste manier aan te brengen, zodat het niet in je ogen komt. Daarnaast is de huid heel teer, dus je moet niet te hard wrijven. Dan beschadig je je huid juist. Maar hoe moet het dan wel? Voordat je de oogcrème tegen rimpels aanbrengt, maak je de huid goed schoon. Dan pak je een klein beetje crème en breng je dit aan rond de ogen. Een speldenknop per oog is meestal voldoende. Je wrijft de crème heel zachtjes onder en rondom je ogen. Je begint aan de binnenkant bij je neus en werkt zo langzaam naar buiten. Draai zacht rondjes om de crème in te wrijven, maar zet niet te veel druk. Na het aanbrengen van de crème kan je eventueel de doorbloeding van de huid stimuleren door even zachtjes met je vingers op de huid te kloppen. Voor de beste rimpelbehandeling breng je twee keer per dag een antirimpelcrème bij je ogen aan, ’s ochtends als je opstaat en ’s avonds voordat je naar bed gaat.

Waar moet je oogcrème smeren?

Het logische antwoord op deze vraag is natuurlijk bij je ogen, maar je wil niet weten hoeveel mensen oogcrème toch verkeerd aanbrengen. Een antirimpel oogcrème is namelijk alleen bedoeld om onder je ogen te smeren en niet op je oogleden. Ook moet je de crème niet te dicht bij je ogen smeren. Dan kan de crème in je wimpers terecht komen. Vervolgens komt de crème dan via je wimpers in je ogen terecht, waar de crème kan irriteren en je ogen zullen gaan tranen. De juiste plaats voor oogcrème is gelukkig makkelijk te vinden. Duw zacht met je vingers onder je ogen. Waar je de rand van het bot voelt, is de beste plek voor de oogcrème. Volgt de boog van het bot en smeer zo de crème op. Zo zal er nooit iets in je ogen komen en zorg je voor een optimale werking van de oogcrème.

Rimpelcrème voor de ogen voor mannen en vrouwen

Mannen voelen zich vaak gegeneerd om een antirimpelcrème voor de ogen te kopen, dus gebruiken ze de crème van hun vriendin of vrouw. Toch is dat geen goed idee. De huid van een man is namelijk anders dan de huid van een vrouw, ook onder de ogen. Mannen hebben een dikkere huid. Daarom hebben ze minder snel last van huidveroudering en rimpels, maar het zorgt er ook voor dat een crème minder goed intrekt. Ook is de huid van een man vetter, omdat ze meer talg aanmaken. De beste anti rimpelcrème voor mannen is speciaal op de mannenhuid afgestemd en werkt daarom beter voor mannen. Bovendien hoef je je als man helemaal niet schamen als je goed voor jezelf wil zorgen, dus niets zou je tegen moeten houden om een goede crème voor jezelf te kopen. De drogist of huidspecialist adviseren je graag welke crème het meest geschikt is voor jouw huid en jouw rimpels. Tegenwoordig zijn er trouwens ook crèmes voor zowel mannen als vrouwen, maar we raden je aan om toch een crème te kopen die specifiek op jouw huid is afgestemd is. Dan is de crème effectiever.

Is de beste antirimpelcrème voor de ogen niet heel duur?

De beste antirimpelcrème is echt niet altijd de duurste crème. Het gaat namelijk niet om een merknaam, maar om de beste werkzame ingrediënten. Je hebt al een uitstekende anti rimpel oogcrème onder de tien euro, maar andere oogcrèmes anti rimpel kosten dertig of veertig euro. Er zijn zelfs antirimpelcrèmes voor de ogen die honderd euro of zelfs nog meer kosten per potje, maar deze werken echt niet veel beter dan een crème van dertig euro, Je kan het dus zo duur maken als je zelf wil. Daarbij moeten we wel zeggen dat je ook weer niet meteen voor de goedkoopste crème moet kiezen. Als de goedkope oogcrème voor jou niet goed werkt, dan is het natuurlijk alsnog zonde van het geld. Bedenk dus voordat je een rimpelcrème voor onder de ogen koopt welke werking je nodig hebt en welke ingrediënten hierbij passen. Wil je alleen de rimpels onder de ogen met de crème aanpakken of wil je ook van je wallen en donkere kringen af? Daarna kan je de crèmes vergelijken en de beste antirimpelcrème voor jouw ogen kiezen. Controleer ook wat de hoeveelheden van de werkzame ingrediënten zijn. Bij te weinig retinol bijvoorbeeld is de crème nauwelijks effectief. Als je twee of drie crèmes vindt die aan jouw eisen voldoen, dan kan je gerust de goedkoopste kiezen.

    Enthousiast geworden?
    Maak een afspraak

    Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
    We zien je graag in de salon.


    WhatsApp +31682437778