Anti rimpel behandeling – Utrechtse Schoonheid
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Anti rimpel behandeling


Welke anti rimpel behandeling is het beste?

Rimpels geven je gezicht karakter, maar ze kunnen er ook voor zorgen, dat je er ouder uitziet dan je bent. Als jij niet blij bent met je rimpels, zijn er verschillende mogelijkheden om de rimpels in je gezicht te verminderen of te voorkomen. Als je al rimpels hebt, waar je vanaf wilt, dan zijn er diverse anti rimpel behandelingen mogelijk. Je hoeft niet meteen naar injecties of zelfs een operatie te grijpen, want er zijn nog veel andere mogelijkheden. Of je nu last hebt van lach rimpels of slaaprimpels, wij kunnen de juiste behandeling bepalen om jouw rimpels te verminderen. Na een huidanalyse kiezen we de beste manier om jouw huidproblemen op te lossen.

 

Wat zijn rimpels eigenlijk?

Rimpels zijn vouwen in de huid. Deze kunnen tijdelijk zijn, maar ook permanent. Dunne rimpels worden vaak lijntjes genoemd en diepere rimpels plooien of zelfs groeven. Rimpels worden voornamelijk veroorzaakt door huidveroudering. De huid wordt slapper en verliest elasticiteit, waardoor de rimpels verschijnen. Vaak begint het met kraaienpootjes bij de ogen en lijnen in het voorhoofd. Later ontstaan de rimpels ook op andere plekken. Zowel mannen als vrouwen krijgen op den duur last van rimpels. Toch zijn het vooral vrouwen die de rimpels in hun gezicht willen verwijderen. Zij gaan dan ook het vaakst op zoek naar een goede antirimpel behandeling.

 

Welke soorten rimpels zijn er?

Rimpels zijn in twee groepen te verdelen. Dynamische rimpels ontstaan door bewegingen in je gezicht. Ze zijn ook alleen zichtbaar als het gezicht in een bepaalde houding wordt gehouden. Denk hierbij aan frons- en lachrimpels. Ze zijn vaak al vanaf de puberteit zichtbaar, maar worden meestal niet als storend ervaren. Statische rimpels zijn de rimpels die meestal wel als storend worden ervaren. Deze ontstaan doordat de huid minder elastisch wordt, maar ook door herhaaldelijk gebruik van bepaalde gezichtsspieren. Dit zijn bijvoorbeeld kraaienpootjes of rimpels op de kin. Statische rimpels hebben dus met leeftijd te maken. Hoe ouder een persoon wordt, hoe meer rimpels er zichtbaar zijn. Dit zijn ook de rimpels, die bedoeld worden als het gaat om een anti-rimpel behandeling.

 

Op welke leeftijd krijg je rimpels?

Op welke leeftijd je rimpels krijgt, is voor iedereen verschillend. Het hangt namelijk af van je leverstijl. Door te roken en veel alcohol te drinken krijg je sneller rimpels. Ook als je veel onder de zonnebank gaat, wordt je huid snel ouder waardoor je eerder last krijg van rimpels. Daarnaast is erfelijkheid een belangrijke factor. Als je dus naar je ouder kijkt, kun je een redelijke inschatting krijgen van wanneer jij de eerste rimpels krijgt. Dat is ook het moment om te starten met het bestrijden van de eerste rimpels. Maar wat werkt tegen rimpels?

 

Rimpel behandeling

Als jij rimpels hebt, waar je je aan stoort, dan wil je deze rimpels verwijderen. Maar wat te doen tegen deze rimpels? Er is zo’n uitgebreide keuze in verschillende behandelingen tegen rimpels, waardoor je vaak door de bomen het bos niet meer ziet. Je kunt je anti rimpelbehandeling op elke leeftijd beginnen. Ben jij 35 jaar en heb je rimpels? Dan kun je door de snelle behandeling beginnende rimpels tegengaan. Omdat zoveel mensen op zoek zijn naar de beste anti rimpel crème, spelen cosmetica merken daar gretig op in met allerlei verschillende crèmes en andere middelen tegen rimpels in je gezicht. Ook kun je rimpels wegwerken of camoufleren met cosmetica. Een ervaren schoonheidsspecialist kan jouw huid beoordelen en zo de beste rimpelbehandeling voor je gezicht vaststellen.

 

Anti rimpel crèmes om de rimpels in je gezicht te verminderen

Anti-rimpel crèmes zijn verkrijgbaar in uiteenlopende prijsklassen. Sommige potjes kunnen wel 500 euro kosten, maar het is zeker niet zo dat duurder altijd beter is. De meeste crèmes zijn gemaakt op basis van retinol en hyaluronzuur. Dit zijn actieve bestanddelen, die het bindweefsel in de huid steviger maken. Hierdoor wordt de huid zachter en voelt hij gladder. Daarnaast bestaat een goede crème uit bestanddelen die vocht inbrengen en hebben ze een UV-filter. Zonlicht versterkt de huidveroudering namelijk. Een anti rimpel crème kan echter alleen fijne lijntjes verminderen. Een crème heeft nauwelijks effect op grovere lijnen en diepe rimpels. Het is dus belangrijk om bij de eerste rimpels al een anti rimpel crème te gaan gebruiken voor het beste effect. Voor een diepere werking is een andere gezichtsbehandeling voor rimpels nodig.

 

Andere anti rimpel behandelingen

Een crème kan je dus alleen helpen bij het begin van de huidveroudering. Als de rimpels dieper zijn geworden, dan zijn er andere rimpel behandelingen nodig. Het liefst wil je je rimpels verwijderen zonder operatie, want dat kan een heftige ingreep zijn. We zetten daarom de meest voorkomende behandelingen om jouw rimpels te bestrijden op een rij, die een huidtherapeut jou aan kan bieden. Zonder snijden of enge injecties.

 

Vitamine A

Een Vitamine A-zuurcrème wordt beschouwd als enige anti-rimpelcrème die echt werkt en waarmee je rimpels op natuurlijk wijze kunt verwijderen. Het vitamine A zuur zorgt ervoor dat het bindweefsel nieuw collageen aanmaakt. Daarnaast vernieuwt het de huidcellen. Een nadeel van de crème is dat het de huid kan irriteren, waardoor het rood en droog wordt. Vraag daarom altijd eerst advies aan de huidtherapeut. Hij of zij kan je adviseren over het gebruik van de Vitamine A-zuur crème en je tips geven om irritatie te voorkomen. Dat is bijvoorbeeld een schema om het gebruik op te bouwen, zodat je huid er langzaam geweend aan kan raken. Vitamine A-zuurcrème is vooral geschikt als behandeling van rimpels onder de ogen of om fijne gezicht rimpels te verwijderen. Gebruik dan wel de crème met de laagste dosering, anders is de werking te heftig.

Chemische peeling

Een chemische peeling is een intensieve rimpelbehandeling zonder injectie. Eerst wordt je huid ontvet en behandeld. Daarna wordt er een krachtige vloeistof gebruikt, zoals glycolzuur of fenol. Dit wordt met watten voorzichtig op de huid aangebracht. De stoffen trekken in je huid en zorgen ervoor dat de huidcellen worden vernieuwd. De tijd dat de vloeistof inwerkt en de sterkte van de gebruikte vloeistof bepaalt hoe diep de peeling in de huid trekt en hoe groot het effect is. Alleen ervaren huidtherapeuten voeren een chemische peeling uit. Een peeling is vooral geschikt om fijne rimpels te verwijderen. Een nadeel van een peeling is dat het pigment in de huid kan verschuiven, waardoor je vlekken krijgt.

Bio Peel

Een bio peel werkt een beetje hetzelfde als een chemische peeling. Het grootste verschil zit in de ingrediënten die worden gebruikt. Bij een biopeel wordt gebruik gemaakt van een mix van kruiden, algen en zeewier, die in de huid wordt gemasseerd. Hierdoor trekken de werkzame stoffen goed in de huid, zodat je huid diep gereinigd wordt. Dode huidcellen worden verwijderd, zodat je huid weer glad en zacht aanvoelt. Door de diepe reiniging worden er meer nieuwe huidcellen aangemaakt. Ook is de huid beter in staat om stoffen op te nemen. Na je peeling gebruik je dus een verzorgende cr1eme om het herstel te bevorderen. Doordat je huid gladder wordt, verminderen de rimpels en zie je er jonger uit.

Dermapen

Een antirimpelbehandeling met de Dermapen wordt ook wel microneedling genoemd. De huidtherapeut gaat met een pen met kleine naaldjes over je huid. Hierbij wordt de lederhuid licht beschadigd, waardoor de huid wordt gestimuleerd om te vernieuwen. Ook wordt er collageen en elastine aangemaakt. Deze stoffen maken je huid soepel, egaal en glad. Hierdoor verdwijnen fijne lijntjes en rimpels en worden diepere rimpels minder zichtbaar. Met de dermapen kan de behandeling zeer gericht worden ingezet op de lijnen en rimpels in je gezicht.

Microdermabrasie

Microdermabrasie is eigenlijk ook een peeling, alleen wordt er geen vloeistof gebruikt maar een apparaat. De huid wordt eigenlijk afgeslepen, dat is wat abrasie betekent. Vaak wordt dit gedaan met microkristallen onder vacuüm. Er kunnen verschillende soorten kristallen gebruikt worden, waardoor ook het resultaat verschillend kan zijn. De huidtherapeut bepaalt na een persoonlijke huidanalyse welke kristallen voor jou het beste zijn Na de microdermabrasie is het belangrijk om de huid goed te behandelen om te laten herstellen en te vernieuwen. Voor een optimaal resultaat zijn meerdere behandelingen nodig, maar dan zijn je fijne rimpels wel echt weg. Natuurlijk kunnen de rimpels later weer terugkomen, omdat huidveroudering nu eenmaal een doorlopend proces is.

 

Rimpels bestrijden van binnenuit

De genoemde behandelingen zijn allemaal behandelingen van de buitenkant. Maar rimpels bestrijden is ook mogelijk van binnenuit. Maar hoe kan je rimpels verminderen zonder heftige ingrepen en behandelingen? Met gezonde, gevarieerde voeding kun je rimpels verminderen op een natuurlijk manier. Bijvoorbeeld vitamine A is niet alleen goed voor je huid, als je het erop smeert. Het is ook goed voor je huid, als je het eet. Door genoeg groente en fruit te eten en vooral genoeg water te drinken, zorg je dat je huid oom van binnenuit goed gehydrateerd blijft, waardoor rimpels verminderen. Daarnaast is het belangrijk om het gebruik van alcohol te matigen en te stoppen met roken.

 

Wat werkt echt tegen rimpels?

De bovengenoemde behandelingen werken allemaal echt tegen rimpels, maar wat de beste behandeling tegen rimpels is voor jou is heel persoonlijk. Wat voor de een werkt, kan voor de ander juist helemaal niet werken. De beste rimpelbehandeling is dan ook een behandeling die helemaal op jouw huid is afgestemd. Laat je daarom altijd behandelen door een ervaren huidtherapeut. Zijn kunnen met een huidanalyse bekijken welke combinatie van behandelingen voor jouw huid het beste is. Daarnaast is het belangrijk om al vroeg te beginnen, omdat je het meeste effect hebt, als de rimpels nog fijn zijn. Je rimpels behandelen als je 30 jaar bent, is dus helemaal niet gek. Het effect is groter dan wanneer je je rimpels pas met 45 jaar gaat behandelen, maar ook dan is het heus nog niet te laat. Een ervaren huidtherapeut kan jouw adviseren over de beste behandeling voor jouw rimpels en kan je vertellen wat de kosten zijn van het verwijderen van je rimpels.

 

Hoe rimpels voorkomen

Het spreekwoord zegt niet voor niets dat voorkomen beter is dan genezen, dit is dan ook het beste tegen rimpels. Maar hoe voorkom je rimpels? Als je eenmaal rimpels hebt, dan zijn er vaak ingrijpende behandelingen nodig om deze weer te verminderen. Rimpels voorkomen en huidveroudering vertragen is eenvoudiger. Rimpels tegengaan is helaas niet mogelijk, want iedereen wordt nu eenmaal ouder. Dus wat te doen tegen huidveroudering? Zonlicht is een belangrijke factor. Probeer daarom zo veel mogelijk felle zon te vermijden en gebruik anders een zonnebrandcrème met een hoge factor. De zonnebank is helemaal taboe. Verzorg je huid goed of laat deze regelmatig verzorgen door een schoonheidsspecialist. Alcohol zorgt ook voor versnelde huidveroudering net als roken. Als je hier dus mee stopt of op zijn minst maat houdt, is dat goed voor je huid en de rest van je lichaam. Daarnaast zorgt een gezond eetpatroon met de voldoende vitamines voor een gezonde en vitale huid, waardoor rimpels verminderen. Lekker slapen kan ook rimpels voorkomen, vooral die onder de ogen. Rimpels kunnen ook ontstaan door stress, dus probeer dat zo veel mogelijk te vermijden. Gezond leven is dus belangrijk als je minder rimpels wilt. Als dat niet voldoende blijkt te zijn, dan helpt de huidspecialist je graag om de juiste behandeling te kiezen.

    Enthousiast geworden?
    Maak een afspraak

    Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
    We zien je graag in de salon.


    WhatsApp +31682437778