Acne | Utrechtse Schoonheid
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Meer dan puistjes

Rode bultjes, puistjes en pijnlijke onderhuidse ontstekingen: acne is het meest voorkomende huidprobleem ter wereld. Naast dat acne je gezicht ontsiert, kan het je dagelijks leven flink beïnvloeden. Ook kan acne een mentaal probleem worden. Het heeft een negatief effect op je zelfbeeld en je zelfvertrouwen. Het liefst wil je je verstoppen.

Ik kan je helpen om je acne te verminderen. De behandeling tegen acne verschilt per persoon en per huid. Daarom begin ik altijd met een uitgebreide intake waarmee ik je huidconditie kan beoordelen. Aan de hand van de intake starten we met een behandeling op maat om de puistjes te verminderen en uiteindelijk te verwijderen.

Oorzaken van acne

Iedereen maakt talg aan. Dit stofje is erg belangrijk om je huid soepel te huiden. Maar bij een overmatige productie van talg, klonteren dode huidcellen samen en raken de poriën verstopt. Hierdoor raakt de huid ontstoken en ontstaan er bultjes en puistjes.

Acne wordt veroorzaakt door een combinatie van erfelijke aanleg en hormonale verstoringen. Daarnaast zijn er nog andere factoren die de aandoening kunnen verergeren. Denk bijvoorbeeld aan bepaalde voedingsmiddelen, zoals melkproducten en suiker. Ook stress, roken en bepaalde cosmetica dragen hieraan bij.

De aanpak

Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van acne. Om de huid echt te kunnen verbeteren, staat een persoonlijke benadering voorop. Iedere huid is uniek en moet anders behandeld worden. Zeker bij acne is de totaalaanpak belangrijk. Ik kijk daarom niet alleen naar de acne zelf, maar ook naar de algehele conditie van je huid, je voedingspatroon en je levensstijl. Op basis hiervan stel ik een behandelplan op. Zo krijgt jouw huid de hoogste aandacht.

Afspraak inplannen

Tijdens de behandeling staat jouw persoonlijke behandelplan centraal. Daarom begin ik iedere behandeling altijd met een uitgebreide huidscan, waarmee ik je huid en acneproblemen in kaart breng. Samen kijken we naar wat je wensen zijn en hoe we jouw huid het beste kunnen verbeteren. De huidaandoening is namelijk op verschillende manieren te behandelen, bijvoorbeeld met de Dermapen Microneedling behandeling of met een fruitzuurpeeling, afhankelijk van de tijd van het jaar. Ook de Biopeel is een effectieve behandeling tegen acne. Deze kan het hele jaar door worden ingezet. Daarnaast is het mogelijk om behandelingen te combineren voor een optimaal resultaat. In het kader van de totaalaanpak krijg je ook voedingsadvies en advies over je huidverzorging thuis.

    Enthousiast geworden?
    Maak een afspraak

    Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
    We zien je graag in de salon.


    WhatsApp +31682437778