Acne op rug? – Utrechtse Schoonheid
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Acne op de rug: vervelend, maar niets om je voor te schamen!

Puistjes en acne op de rug komen voornamelijk bij jongeren voor, maar het is ook mogelijk dat je er als volwassene ook mee te maken krijgt. Meestal vermindert de acne als je de 25 bent gepasseerd, maar er is ook een (weliswaar kleine) groep die er in hun dertigste of veertigste levensjaar nog steeds last van heeft. De oorzaken van acne op de rug zijn meestal te vinden in je hormonen en de erfelijkheid. Maar ook het gebruik van vettige huidproducten of wasmiddel waar je allergisch voor bent, de wrijving van een kledingstuk of tas tegen je rug en stress kunnen acne op de rug veroorzaken. Ook verschilt de ernst van acne op de rug nogal van persoon tot persoon. Het kan variëren van kleine puistjes en zwarte mee-eters tot aan cysten en diepe ontstekingen. Acne op je rug kan daarom erg vervelend zijn.

Acne op de rug verhelpen is niet onmogelijk!

Mensen die last van acne op hun rug hebben, schamen zich er soms voor en voelen zich beperkt in de kledingkeuze. Dit is eigenlijk wel zonde, want veel mensen hebben er last van en het is absoluut niet iets om je voor te schamen! Mocht je je er toch niet prettig bij voelen, dan zijn er gelukkig manieren om van de puistjes en acne littekens af te komen. Wel is het belangrijk om te weten dat acne op de rug behandelen lastiger is dan op je gezicht. Dit komt doordat de huid op je rug dikker is en de acne daarom ook vaak wat hardnekkiger is. Daarnaast zitten er op je rug ook meer talgklieren die verstopt kunnen raken, waardoor er dus ook weer meer puistjes ontstaan. Daarnaast wassen we onze rug ook niet zo makkelijk, vergeleken met ons gezicht. Puistjes kunnen zich dan veel makkelijker vormen op de rug.

Tips om zelf acne op de rug te verhelpen

Het feit dat je niet zo makkelijk bij je eigen rug kunt, heeft ook zo zijn voordelen. Je kunt dan namelijk ook niet eenvoudig schade aanrichten bij onrijpe puistjes, waardoor er pus vrijkomt en dit verder over de rug wordt uitgesmeerd. Dit kan tot ontstekingen leiden en dat is uiteraard ook zeker niet de bedoeling. Vermijd dus ook het krabben of het aanraken van korstjes en bultjes als je acne op je rug hebt. Je rug kan dan niet goed genezen, waardoor er soms pigment vlekken ontstaan. Verder helpt gezond en gevarieerd eten ook om een gezonde huid (vrij van acne) te krijgen. Qua kleding kun je het beste kiezen voor natuurlijke materialen zoals katoen, omdat dit een ademend effect heeft en de poriën op je rug dus niet snel verstopt raken. Was je kleding regelmatig en douche ook zo snel mogelijk na het sporten, zodat je poriën lekker schoon blijven.

Kom je er niet zelf uit? Maak dan een afspraak bij Utrechtse Schoonheid!

Heb je de bovenstaande tips opgevolgd, maar kom je nog steeds niet van de acne op je schouders en rug af? Dan kan Utrechtse Schoonheid je daar misschien bij helpen! Wij hebben namelijk al veel ervaring met de behandeling van allerlei huidproblemen, waaronder dus ook acne op de rug. Onze aanpak is erg persoonlijk. We beginnen altijd met een huidanalyse die duidelijk in kaart brengt waar jouw problemen liggen en daar vinden we dan samen een passende behandeling bij. Voor acne op de rug raden we bijvoorbeeld vaak een chemische peeling voor acne of fruitzuur peeling aan. In de salon van Utrechtse Schoonheid gebruiken we alleen hoogwaardige producten van goede kwaliteit. In combinatie met de professionele expertise van de therapeute krijg je binnen no time weer een stralende huid, vrij van acne!

    Enthousiast geworden?
    Maak een afspraak

    Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
    We zien je graag in de salon.


    WhatsApp +31682437778