Manieren om acne littekens te verwijderen
Schoonheidssalon Utrechtse Schoonheid zoekt een ambiteuze, ervaren schoonheidsspecialiste. Meer informatie

Acne littekens verwijderen


Manieren om acne littekens te verwijderen

Acne is een vervelende huidaandoening, waarbij er overmatig veel jeugdpuistjes in het gezicht en op de borst, rug en schouders zitten. Omdat het een zichtbare huidaandoening betreft, is het niet alleen op fysiek niveau vervelend, maar ook mentaal kan het voor veel onzekerheid en schade zorgen aan het zelfbeeld. Als gevolg van acne kunnen er zichtbare littekens ontstaan.

Deze acne littekens verminderen of verwijderen, is een manier om het zelfbeeld te verbeteren. Welke manieren kunnen dit doel bewerkstelligen?

De huidaandoening acne

Acne staat voor jeugdpuistjes en is een huidaandoening waarbij diverse delen van het lichaam onder de puistjes zitten. De huid bevat allerlei kliertjes die de vettige, beschermende stof talg aanmaken. Wanneer deze kliertjes ontstoken of verstopt raken, ontstaan er puistjes. Acne is veel voorkomend bij jongeren met een leeftijd van 15 tot 25 jaar, maar kan ook zeker nog op een latere leeftijd voorkomen doordat er meerdere vormen van acne zijn.

Veel jongeren krijgen last van jeugdpuistjes, maar de één heeft er meer last van dan de ander. Het komt ook weleens voor dat volwassenen last krijgen van acne, bijvoorbeeld acne op de rug. Het gaat om een zichtbare huidaandoening, immers zitten de puistjes in het gezicht en op de rug, schouders en/of borst, wat voor veel problemen kan zorgen. Niet alleen is het fysiek een vervelende aandoening, het kan ook psychische problemen opleveren. Als gevolg van de aandoening kunnen littekens ontstaan.

Er zijn verschillende soorten acne littekens. Er zijn bijvoorbeeld littekens die één tot twee millimeter groot zijn in combinatie met putjes die in een duidelijke punt in de huid eindigen. Daarnaast zijn er grote bandvormige en ingezonken littekens en tot slot kun je nog last hebben van ovale, ronde, eveneens ingezonken littekens die veelal een U-vorm hebben.

Acne voorkomen

Het beste geneesmiddel is voorkomen en dat geldt ook voor acne. Wanneer je de onderliggende problemen niet vroegtijdig aanpakt, bestaat er een kans dat er blijvende weefselschade optreedt. Het is zo essentieel dat je van ontstekingen en puistjes in de huid afblijft, hoe moeilijk dit ook is. Ook kun je kijken naar diverse huidverzorgingsproducten die triggers van acne zijn, waarbij je deze kunt vermijden. Aan de andere kant zijn er ook producten die juist de vorming van acne tegengaan. Door bijvoorbeeld een huidanalyse te ondergaan, kun je erachter komen waar jouw huid wel en juist niet tegen kan.

Acne verwijderen en verminderen

Puist littekens verwijderen, kan door een aantal behandelmethoden. Afhankelijk van de soort littekens wordt gekeken naar de beste manier om littekens in het gezicht te verwijderen. Om een gladde huidstructuur te genereren, moet de huid gecontroleerd worden op beschadigingen, zodat tot vernieuwing aangezet kan worden.

Dit kan onder andere door een chemische peeling te gebruiken, welke de celdeling in de huid zal versnellen. Daarnaast kan micro needling littekens door puistjes verwijderen doordat met kleine naalden microkanalen gemaakt worden. Dit leidt weer tot de aanmaak van collageen en elastine en zodoende tot celdeling. Indien iemand ernstige acne littekens heeft, kan een ablatieve laser gebruikt worden, zoals een CO2 laser. Door deze laser wordt de oude huid vervangen door een nieuwe huidlaag via gecontroleerde waterverdamping. Ook een fruitzuurbehandeling kan effectief zijn. Zo’n fruitzuurpeeling stimuleert de huid om nieuwe cellen aan te maken.

Het ligt eraan hoe diep de littekens zijn en welk huidtype iemand heeft welke behandelmethode het beste ingezet kan worden. Als de acne onder controle is en er geen nieuwe ontstekingen ontwikkelen, kan aan het verbeteren van de huidstructuur gewerkt worden.

 

    Enthousiast geworden?
    Maak een afspraak

    Online via het contactformulier of telefonisch via 06 824 377 78.
    We zien je graag in de salon.


    WhatsApp +31682437778